Innehållsförteckning

2 minuters recension

Det är ingen fråga om en GoCycle. Detta är ett elcykelmärke som skapar några av de mest radikala och banbrytande hopfällbara elcyklarna, och GoCycle XNUMX är ett häpnadsväckande fall.

Cykeln ingår i en serie av 3 modeller: G4 med cirka fyrtio mils räckvidd, G4i med cirka fem mils räckvidd och G4i+, som borde erbjuda samma sak. De sista 2 erbjuder också prediktiva förändringar för extra pengar. Vi testade GoCycle G4, som utan tvekan är dyr, även om dess design och konstruktion mer än motiverar kostnaden.

Faktum är att den hopfällbara elcykeln drar nytta av en ny G4drive elmotor integrerad i det främre navet, vilket ger bättre prestanda.

Men även om det har gjorts försök att lätta på belastningen på GoCycle G4, väger den fortfarande 4 kg, vilket gör den tung om du behöver bära den över vilken sträcka som helst. Elcykeln är förmodligen byggd för pendlare och stadsbor, men dess enkla hopfällbara design gör att GoCycle GXNUMX är idealisk för alla som vill ha en cykel till sin bil, husbil eller båt.

Det kan vara dyrt, men det är motiverat; Gocycle G4 är en elcykel som erbjuder ett antal innovativa funktioner, kan snabbladdas på cirka 3 timmar och erbjuder en otrolig körupplevelse som överträffar många icke-vikbara rivaler.

GoCycle G4

GoCycle G4 är en mycket elegant och snygg hopfällbar elcykel som är fantastisk att cykla på (Bildkredit: Rob Clymo)

Pris och lanseringsdatum

Gocycle G4 är nu tillgänglig för XNUMX XNUMX € / XNUMX XNUMX € (cirka XNUMX XNUMX AUD) i antingen vit, mattsvart eller elektrisk blå. Vår brittiska elcykel kom med integrerade stänkskärmar och fram- och bakljus. Det fanns även en sadelväska fram för förvaring och laddaren, även om det verkar vara ett valfritt tillbehör.

Gocycle G4i kostar 4 XNUMX € / XNUMX XNUMX € (cirka XNUMX XNUMX AUD). Samtidigt säljs Gocycle GXNUMXi+ för €XNUMX / €XNUMX (cirka AU$XNUMX).

Alla cyklar kan beställas direkt från www.gocycle.com eller från utvalda återförsäljare i USA, Kanada, Storbritannien och Europeiska unionen.

Design

GoCycle G4 är en av de bästa hopfällbara elcyklarna på marknaden, men den ser inte bara original ut för att tillfredsställa en designers öga; allt har utvecklats för att ge en bättre körupplevelse.

Vår GoCycle G4 kommer i en mindre låda än de flesta hopfällbara cyklar och är enkel att ställa in. Nyckeln till detta är cykelns vikt, eller snarare avsaknaden av den. GoCycle har minskat sina senaste modeller med 1 kg tack vare användningen av lättare material.

GoCycle G4

Genomtänkta detaljer inkluderar ett robust 2-stifts stativ (Bildkredit: Rob Clymo)

Detta kan ses direkt när du fäller upp cykeln. Det finns ett mittgångjärn på ramen, som fälls ut för att skapa huvuddelen av cykeln. Styrstammen fälls upp och sittcylindern snäpper fast i ramen. Kläm ihop de vackert designade hållarklämmorna, öppna pedalerna och du är redo att gå.

GoCycles ingenjörer har noggrant valt olika material för komponenterna beroende på deras placering. Detta hjälper inte bara till att minska vikten, utan resulterar i en design som presterar bättre dag ut och dag in. Att helt enkelt lyfta cykelns framhjul från en trottoarkant görs så mycket enklare tack vare intelligent viktfördelning som kommer från genomtänkta designval.

GoCycle G4

Cykelns duncylinder fälls in i sätesänden och säkras med en robust gummiklämma (Bildkredit: Rob Clymo)

GoCycle har integrerat batteriet i framsidan av ramen och det kan laddas på eller av cykeln genom att lossa det och dra ut det ur uttaget när ramen är öppen.

På andra håll är designen väldigt snygg och minimalistisk, med 2-tumshjul och unika GoCycle-däck som verkligen ser bra ut. Bromsrotorer är täckta, de flesta kablar sitter i ramen och praktiskt taget alla rörliga delar döljs av smarta designdetaljer, så det finns inget att haka på kläderna eller ramla ut. Flipstativet som öppnas i XNUMX ben är också snyggt.

När den väl packats måste cykeln förhindras från att fällas ut med en gummiklämma, som vi känner är den kanske svagaste länken i hela designen. Sadeln förblir på cykeln antingen med framsidan upp eller nedåt, även om du kan ta bort den helt om du vill.

GoCycle G4

Förutom motorn har GoCycle G4 växlar som hjälper den att klara backar på egen hand (Bildkredit: Rob Clymo)

Innan du börjar måste du installera GoCycle G4 smartphone-appen och para ihop cykeln med din telefon via Bluetooth. Den här appen innehåller inte bara instruktioner som hjälper dig att ställa in din nya cykel och se till att den är säker att cykla på, utan den låter dig också starta motorn (även om den fysiska strömknappen är på sidan av ramen).

Utöver motorn finns ett 3-växlat växelsystem för att tackla backar, som styrs via ett vridgrepp på höger sida av styret.

Batteriladdningen signaleras via 4 LED-punkter i mitten av styret, men att använda klämmorna på exakt samma plats för att hålla din smartphone är vägen att gå för att hålla cykeln igång. Det finns också en USB-port, för bekväm laddning när du är på språng. Appen är sömlöst användbar när den används, med alla uppenbara saker som visas, såsom vald växel, resa detaljer, fri last och ringande motorkraft.

GoCycle G4

Små däck är bra för de flesta vägytor, men de kan vara oförlåtande på gupp (Bildkredit: Rob Clymo)

Prestanda

Gocycle G4 är en delikatess att åka på, även på tuffa vägar. En liten stötdämpare bakom sätescylindern hjälper till att ursäkta hjulspår och stötar, även om sällsynt stora stötar är bäst att undvika, medan de mindre hjulen är ganska obönhörliga.

Körsituationen är trevlig och motorn känns bekväm i det ögonblick du kommer igång med framhjulsdrift. Som vi upptäckte när vi testade Brompton M6L hopfällbar cykel, kan framhjulsmotorerna som tar upp den kännas konstiga, särskilt på hala brunnslock eller hala, nymålade vägmarkeringar, men ju mer vi använder GoCycle G4, desto längre har kommit. att lita på och njuta av det. Kraften levereras med precisionen av traction control, och det fungerade också utmärkt när vi tog cykeln på en genväg genom myrigt gräs.

GoCycle G4

Den främre motorn tar ett tag att vänja sig vid, men ju mer vi använde GoCycle G4, desto mer bekväma och självsäkra kände vi oss (Bildkredit: Rob Clymo)

Det finns 3 lägen: City, Eco och ett alternativ som är skräddarsytt för mer erfarna eller kräsna förare som vet exakt hur mycket hjälp de vill ha av sin elcykel för att optimera batteritiden och prestanda.

Cykeln vi testade byggdes enligt brittiska specifikationer och var därför begränsad till standardtopphastigheten på XNUMX mph och XNUMX W kraft, men andra territorier ger dig mer flexibilitet.

Motorn förblir ansluten endast när pedalerna rör sig. Men när det blir riktigt tufft kan du anropa den röda boostknappen på vänster sida av styret för en extra kraftförstärkning (vilket är ovärderligt för backstarter).

Vridgreppsväxelsystemet fungerar också bra. Bäst av allt är den smidiga och aktiva leveransen av motorassistans beroende på vilken väg du trampar, tack vare den intelligenta vridmomentsensorn inbyggd i designen. Bra sak.

Första recension februari 2022

GoCycle G4

Integrerade lampor är fantastiska tillägg för att gå i mörka eller våta förhållanden (Bildkredit: Rob Clymo)

Köp det om

Köp den inte om

Dela detta