En minuts recension

När det kommer till hemsäkerhet är det en dröm att ha ögon överallt. Medan de flesta säkerhetskameror är bäst placerade i nyckelpositioner där det finns mer action, går panorerings- och tiltmodeller som Ezviz C6 2K+ ännu längre genom att kunna röra sig närhelst rörelse upptäcks.

De bästa hemsäkerhetskamerorna kan klara av vilken miljö de än är placerade i, och Ezviz C6 är utan tvekan mer mångsidig än de flesta. Med AI-driven rörelsedetektering som kan skilja mellan människor och husdjur, förbättrat ljud för tvåvägssamtal och automatisk zoomspårning går dess möjligheter långt utöver vad den kompakta formen kan antyda.

Kameran kanske inte passar den som vill ha molnlagring men inget abonnemang; Till skillnad från många alternativ erbjuder C6 dock lokal lagring via ett microSD-kort, om du vill spara dina klipp för en annan dag.

Ezviz C6 säkerhetskamera på vit bakgrund.

(Bildkredit: Ezviz)

Ezviz C6 2K+: pris och tillgänglighet

  • Listpris: 130 € / 99.99 € / AU 199.99 €

Ezviz C6 2K+ är tillgänglig på Amazon i USA, Storbritannien och Australien, prissatt till €130 / €99.99 / AUS €199.99. Du kan också köpa kameran i Storbritannien på Very, Maplin och The Electric Showroom.

Du kan använda kameran direkt utan att betala någon extra kostnad när du använder lokal lagring, men en 30-dagars gratis provperiod för Ezviz CloudPlay är tillgänglig för nya användare. Denna prenumeration krävs för molnlagring. Premium-planen (7 dagars videohistorik) kostar €4.99/€4.99 per månad eller €49.99/€49.99 per år för en enda kamera, medan Elite-planen (30 dagars videohistorik) kostar €9.99/€ 9.99 per månad eller €99.99 / €99.99 per år.

  • Pris och tillgänglighetsbetyg: 4/5

Design och konfiguration av Ezviz C6 2K+

  • Kan monteras eller lämnas fristående
  • 360 graders vy
  • privat skärm

Ezviz C6 är en sfärisk enhet med en svart öppning på framsidan, där du hittar kameran och en bas att montera om du vill. En knoge i mitten gör att enheten kan flyttas runt och kameran kan lutas upp och ner efter behov. Den är tillräckligt liten för att passa snyggt på en byrå, hylla eller någon annanstans utan att vara i vägen.

Kameran går som sagt att montera om du vill ha den helt ur vägen och allt du behöver göra ingår i kartongen. Tänk dock på att dess form gör att den inte ser ut som något naturligt. Den ser utan tvekan ut och fungerar bäst när den bara placeras på en yta.

Graden av vridning kan dock påverka ditt beslut här, eftersom kameran inte kan se ner lika mycket om den inte är väggmonterad. Återigen, C6 måste vara ansluten, och det är lättare att gömma dessa kablar bakom ett skåp.

En av de bästa designfunktionerna är det sovande ansiktet på integritetsskärmen, som syns när kameran är dold. Det är inget som tjänar något egentligt syfte, men det fick oss att le. Du hittar även microSD-kortplatsen i detta läge.

Ezviz C6 2K+ säkerhetskamerakomponenter visas sida vid sida

(Bildkredit: framtid)

Funktioner och prestanda hos Ezviz C6 2K+

  • 2K-upplösning och mörkerseende
  • Bra rörelsedetektering
  • buggy app

Ezviz C2:s 6K-videoupplösning gör ingen besviken, den ger en klar bild av området, med bara en liten sänkning i kvalitet när natten faller. Vi testade kameran på några olika ställen för att se hur den presterade. Väl framme i vardagsrummet var utsikten in i sovrummet vid och fri, vilket gjorde att vi kunde se alla som passerade på väg till köket.

Rörelsedetektion

Vi flyttade sedan kameran till köksingången för att se hur den skulle reagera på plötsliga rörelser. Vi ställde in C6:an på att pipa när den såg någon, och visst vände den omedelbart och gjorde ett (väldigt högt) ljud när vi gick in i rummet. Det kan tydligen se skillnad på människor och djur, vilket begränsar antalet falska larm. Tyvärr har vi inga husdjur, så vi kunde inte testa detta föremål.

4x zoom ger en bättre överblick över "händelser" som kameran upptäcker, och den inbyggda AI:n kan ställas in så att den bara gör detta för personer i sikte.

Ezviz-appen

Även om vi var imponerade av kamerans prestanda, var Ezviz-appen en annan sak. Även om jag kunde ansluta C6 till internet via en ethernet-kabel, innebar placeringen av vår router att det inte var ett alternativ, så vi valde Wi-Fi. Eftersom vi redan hade testat en Ezviz-dörrklocka kunde vi helt enkelt logga in i appen och lägga till den nya kameran. Det tog några försök, men det fungerade till slut.

Att komma åt kameran med vår telefon var en frustrerande upplevelse, ibland visas offline och det tog för lång tid att ladda en livevisning i de flesta fall. En långsam app är ett verkligt problem för säkerhetsenheter som denna, eftersom en områdesvy kan ta så lång tid att ladda att alla som inte är bra ligger steget före.

Anpassning

Förutom dessa anslutningsproblem finns det faktiskt en hel del användbara funktioner i appen. Tvåvägssamtal innebär att du kan prata med någon i samma rum som kameran var du än är, och du kan välja att vinka mot kameran för att starta ett samtal på din telefon.

Många av dessa kommunikationsfunktioner är mycket användbara om du har en smart skärm, eftersom du kommer att kunna använda någon av de bästa smarta högtalarna med en Alexa- eller Google-skärm för att se vad din kamera ser.

Ezviz C6 2K+ säkerhetskamera i sekretessläge

(Bildkredit: framtid)

Instrumentpanel: Ezviz C6 2K+

Svep för att rulla horisontellt AttributAnmärkningarBetygPris och överkomligt Ett mellanklassalternativ utan något abonnemang krävs4/5DesignAttraktiv design med sekretessläge och nästan 360° vy4.5/5PrestandaDodgy-appen släpper en stabil kamera med bra rörelsedetektering, mörkerseende och 2K-upplösning3. 5/5

borde jag köpa?

Köp den om...

Köp den inte om...

Ezviz C6: Prisjämförelse

Visa liknande föremål (öppnas i en ny flik)amazonas (öppnas i en ny flik)

Dela detta