Cuisinart Grind & Brew Automatisk kaffebryggare recension

Cuisinart Grind & Brew Automatisk kaffebryggare recension

En minuts recension

Cuisinart är kanske ett varumärke som är synonymt med matberedare, och var faktiskt enheten som lanserade det kända namnet. Men sedan starten på 1970-talet har varumärket utökat sitt sortiment avsevärt och erbjuder nu hushållsapparater, köksredskap och prylar, inklusive några av de bästa kaffebryggarna (öppnas i en ny flik).

I USA erbjuder Cuisinart ett brett utbud av kaffebryggare, men i andra länder är utbudet mer begränsat. Grind & Brew DGB-650BC automatiska kaffebryggare är tillgänglig i USA och Storbritannien, med sin inbyggda bönkvarn som gör den till en av de mest premium kaffebryggare som finns tillgängliga från märket.

Dess förmåga att mala hela kaffebönor, tillsammans med en stor 10-koppars termisk karaff, betyder att denna kaffebryggare lovar mer än din genomsnittliga modell. Men det är inte bara för hela kaffebönor; kvarnen kan stängas av om du föredrar att använda malet kaffe. Den är också fullt programmerbar, så att du kan ställa in den vid läggdags för att ge dig en ny kopp kaffe när du vaknar.

Under testet fann vi att det var lätt att använda och ställa in, termokannen håller kaffet varmt, men kapaciteten på 10 koppar räcker för att fylla fem lagom stora muggar. Vi var tvungna att leka med mängden kaffe för att få den smak vi ville ha, men totalt sett gör Cuisinart Grind & Brew Auto en fantastisk kopp kaffe med minimal ansträngning. Det kommer dock att finnas några delar att rengöra i slutet av infusionen.

Denna modell passar bäst för hushåll som vill ha kaffe från nymalda bönor, utan att behöva använda en separat kvarn. Men om du brukar dricka hela kannan direkt efter att du har bryggt den kan du kanske spara lite pengar och köpa modellen med glaskannan istället.

configurar y ensamblar el Cuisinart Grind & Brew

(Bildkredit: framtid)

Cuisinart Grind and Brew Automatisk kaffebryggare Pris och tillgänglighet

Cuisinart Grind & Brew Auto DGB-650BC är tillgänglig direkt från Cuisinart eller Amazon i Storbritannien och USA. Bönkrossfunktionen och den termiska karaffen gör den dyrare än vanligare droppkaffebryggare. Men de som inte behöver den termiska karaffen bör överväga Grind & Brew DGB-625BC. Förutom glaskaraffen erbjuder den samma funktioner för ett mer överkomligt pris på bara €99.95 / €125.

Design

Cuisinart Grind & Brew Auto är ungefär den storlek vi kan förvänta oss för denna typ av bryggare, och mäter 15 x 8 x 8,1 tum/38 x 20,3 x 20,6 cm (H x B x D). Den kan skjutas till baksidan av din disk, men om du har väggmonterade köksskåp, tänk på att du behöver lite utrymme ovanför för att vända på locket för att komma åt vattentanken och kvarnen.

Det är inte den mest attraktiva kaffebryggaren vi har sett. Som sagt, det rostfria exteriören är ofarlig, men den är lätt märkt av fingeravtryck, vilket är frustrerande. Installationen var enkel, men vi kunde snabbt ta reda på hur vi skulle montera och få igång kaffebryggaren.

Cuisinart Grind & Brew exteriör är i rostfritt stål

(Bildkredit: framtid)

Cuisinart levereras med två kolvattenfilter för att ta bort klor och bismaker från kranvatten. Ett filter stannar hos dig i cirka 90 dagar och du kan köpa reservdelar billigt online. Vattenbehållaren fylls genom att fälla ner topplocket och det finns en vattennivåindikator med koppmarkörer på sidan av bryggaren.

Este modelo no tiene una tolva de granos, por lo que deberá llenar el molinillo con granos frescos antes de prepararlos. Sin embargo, si usa café premolido, el botón de 'molienda' desactivará el molinillo y podrá agregar café directamente en el filtro, que se abre en la parte delantera. Todas las piezas se pueden quitar fácilmente para limpiarlas a mano o en el lavavajillas.

Den lättanvända kontrollpanelen visar tiden och låter dig programmera kaffebryggaren att brygga när som helst inom de närmaste 24 timmarna. Det finns också en 1-4 kopparknapp som måste väljas om du förbereder sådana mängder; justera processen för bättre extraktion och smak.

Cuisinart Grind & Brew kontrollpanel är enkel

(Bildkredit: framtid)

Prestanda

Vi tyckte att den här kaffebryggaren var enkel att använda och ställa in och till skillnad från espressomaskiner finns det inga svåra färdigheter att bemästra. Vi bryggde först hela kapaciteten på 10 koppar, vilket tog drygt 10 minuter, inklusive malning. Manualen rekommenderar en matsked bönor per kopp, men inte mer än 14 matskedar, så vi gick med 12 för att se till att den är tillräckligt stark. Smaken var frisk och fyllig, inte bitter eller överväldigande, men det kommer att variera beroende på vilka bönor du använder.

häll upp kaffe från den medföljande karaffen med Cuisinart Grind & Brew

(Bildkredit: framtid)

Vid 77 dB var skriandet den högsta delen av processen. Lyckligtvis varade det inte för länge. Temperaturen på det nybryggda kaffet var 170oF/77oC, och vi hällde upp några koppar och lämnade resten i karaffen. Två timmar senare hade hans temperatur sjunkit till 151oF/66oC, vilket fortfarande var tillräckligt varmt att dricka. Fem timmar efter att ha gjort den hade den sjunkit till 129oF/54oC, vilket är tillräckligt varmt om du inte planerar att tillsätta mjölk. Allt som allt, med tanke på att kaffet hade stått i karaffen, och inte på en kokplatta, i fem timmar, är det ett ganska bra resultat.

Mängden kaffe som bryggs beror på hur mycket vatten som fylls i maskinen, så för att brygga fyra koppar, vilket är lika med två koppar, fyller vi vattnet upp till fyra koppar. Manualen säger att om du brygger fyra koppar eller mindre, bör du lägga till 1½ matsked kaffesump per kopp, så vi har lagt till sex matskedar. Vi tryckte också på knappen 1-4 koppar för denna bryggning; Det är inte nödvändigt att du gör detta, men Cuisinart säger att det kommer att förbättra smaken på den resulterande drycken. Det tog sju och en halv minut att brygga en kvantitet på fyra koppar och det resulterande kaffet kom ut vid 167oF/75oC. Cusinart rekommenderar att värma upp karaffen med varmt vatten om du vill att ditt kaffe ska bli varmare. Så nästa gång vi gör fyra koppar häller vi först kokande vatten i kannan och låter den dra i fem minuter. Efter återuppvärmning av karaffen mätte det bryggda kaffet en temperatur något över 172oF/78oC.

häll upp precis lagom mängd kaffe från Cuisinart-karaffen

(Bildkredit: framtid)

Usar café molido es más fácil que agregar granos al molinillo: simplemente agregue el café molido directamente al filtro. Deberá recordar presionar el botón "moler" o el molinillo seguirá girando. La preparación con café molido es más silenciosa, con Cuisinart Grind & Brew Auto alcanzando un máximo de 50 dB en nuestro medidor de sonido. Una infusión completa de 10 tazas tomó poco menos de 10 minutos, que es similar al tiempo de preparación con frijoles enteros, mientras que una infusión de cuatro tazas tomó cinco minutos más rápido. Descubrimos que el uso de café premolido resultó en una bebida más fuerte, pero también mucho más amarga, aunque nuevamente esto dependerá en gran medida del café que use.

Under bryggningen kan du ta bort karaffen för att hälla i kaffe utan att spilla, sedan fortsätter bryggningen när du byter ut karaffen. Stödplattan under karaffen var den enda delen av grytan som blev varm under bryggningen; resten förblev svalt vid beröring. Vi testade också schemaläggningsfunktionen och fann det enkelt att ställa in maskinen på natten så att den automatiskt brygger kaffe på morgonen, även om vi skulle föreslå en testkörning för att se till att du har gjort rätt för att slippa göra utan din morgon . koffeinlösning.

Att rengöra kaffebryggaren bestod i att helt enkelt tömma sumpen ur filtret och sedan tvätta alla delar. Filtret och karaffen tål maskindisk, men vi fann att en bra sköljning tog bort det mesta av kafferester. Det är en bra idé att låta alla delar torka helt innan du använder dem igen, speciellt om du inte planerar att använda kaffebryggaren på några dagar.

Tom Cuisinart Grind & Brew Filter Beans

(Bildkredit: framtid)

Ska jag köpa Cuisinart Grind and Brew Auto?

Köp den om...

Köp inte om...

Första testet: juni 2022

DAGENS BÄSTA ERBJUDANDEN