Innehållsförteckning

LG S80QY: recension om en minut

LG:s S80QY är ett konventionellt soundbar-system med en unik funktion: en extra mitthögtalare som hjälper röster att låta tydligare och i en mer naturlig position.

Även om detta inte låter särskilt imponerande på papperet, förbättrar det dramatiskt inte bara det inbyggda ljudet som din TV erbjuder, utan även många konkurrerande soundbars. Tydlighet i dialogen är den främsta anledningen till att de flesta köper soundbars, och S80QY levererar denna nyckelparameter briljant.

 • LG S80QY på Amazon för 496.99 € (öppnas i en ny flik)

Utöver det är S80QY ett 3.1.3-kanaligt Dolby Atmos soundbar-system med en separat trådlös subwoofer för att ge bas, och den har även bearbetning för DTS:X-ljudspår. Dess prestanda med filmer och TV-program är mycket bra, vilket gör att den kan konkurrera med de bästa Dolby Atmos soundbars i sin prisklass.

S80QY:s funktionsuppsättning är solid för priset. Tillsammans med trådlös Bluetooth-streaming får du inbyggt Chromecast och AirPlay 2-stöd för att streama ljud från en telefon eller surfplatta. Dess trådbundna anslutningsalternativ är också mer än tillfredsställande, inklusive vanliga HDMI- och HDMI eARC-portar med 4K pass-through och Dolby Vision, plus VRR och ALLM-stöd för spel, vilket är bättre än många av de bästa soundbar-erbjudandena. . En optisk digital ljudingång finns också för anslutning till äldre tv-apparater.

Det finns gott om konkurrens för S80QY i dess prisklass, inklusive Sonos Arc. Men även om detta Sonos-flaggskepp är en modell som sällan ser ett prisavbrott, kan du regelbundet hitta denna mellanklassiga LG-soundbar för mycket mindre än dess ursprungliga kostnad. Med tanke på S80QY:s kraftfulla blandning av prestanda och funktioner är det väl värt att leta efter.

LG S80QY:s skrymmande subwoofer levererar kraftfull bas, men den är också visuellt dominerande. (Bildkredit: Future)

LG S80QY recension: Pris och releasedatum

 • Släpptes i april 2022
 • 899 € / 749 € / 999 €

LG:s S80QY lanserades i april 2022 för $899 / £749 / AU$999, även om dess utropspris sedan dess har sjunkit långt under det beloppet.

Till sitt ursprungliga pris ligger S80QY nära toppen av soundbar-marknaden, även om den hamnar ungefär mitt i LG:s kompletta utbud av soundbars. En direkt konkurrent skulle vara Sonos Arc, en allt-i-ett-lösning som lägger till vinklade högtalare för virtuellt surroundljud, men som saknar S80QY:s trådlösa subwoofer.

En annan konkurrent till samma prisklass skulle vara Samsung HW-S800B, en betydligt tunnare soundbar och subwoofer med en Dolby Atmos 3.1.2 högtalaruppsättning. Därför är S80QY i linje med konkurrenterna.

LG S80QY recension: Funktioner

 • Dolby Atmos 3.1.3-kanalsljud och DTS:X
 • HDMI eARC med 4K pass-through och Dolby Vision
 • Inbyggd Chromecast och AirPlay 2 trådlös streaming

LG:s soundbar är en 3.1.3-modell med stöd för ljudspårsformaten Dolby Atmos och DTS:X. Det är också IMAX Enhanced, även om fördelarna med den här funktionen är oklara, förutom IMAXs krav på att DTS:X-behandling ska integreras. Totalt 480 watt förstärkareffekt är tillgängligt för dess nio högtalare totalt, med 220 watt tillägnad enbart subwoofern.

Tillsammans med sina främre högtalare (för vänster, höger och centerkanaler), subwoofer och två Atmos lufteffekthögtalare, har S80QY unikt en tredje högtalare som används för dialog. Som vi kommer att se i avsnittet Ljudkvalitet fungerar detta utmärkt för att både förbättra dialogens tydlighet och "höja" röster till skärmnivå där de låter mer naturliga.

HDMI eARC och standard HDMI-portar tillhandahålls, och dessa stöder Dolby Vision High Dynamic Range pass-through, VRR (Variable Refresh Rate) och ALLM (Auto Low Latency Mode). Det finns också en optisk digital ingång för att ansluta ljudutgången på en äldre TV som saknar HDMI eARC eller ARC.

Tillsammans med trådlös Bluetooth 5.0 stöder S80QY strömmande ljud via Chromecast inbyggd och AirPlay 2. Ett annat trådlöst anslutningsalternativ är LG:s Wowcast, som låter dig strömma ljud trådlöst till soundbaren från en TV med hjälp av en valfri adapter. HDMI på datorn. Bågutgång.

Inbyggt stöd för Google och Alexa röstassistenter tillhandahålls, vilket ger dig handsfree-manövrering av grundläggande kommandon såväl som andra smarta högtalarfunktioner.

Los modos de processamiento de sonido del S80QY son extensos, par lo que kan besökas i applikationen de konfigurationer SoundBar av LG och probarlos antes de cidir cuál prefiere. Av dessa fann jag att Music – ett läge utvecklat med hjälp av den avancerade ljudtillverkaren Meridian – fungerade bäst för, du gissade rätt, att lyssna på musik, medan Standard var ett bra alternativ för todo el resto.

LG erbjuder valfria trådlösa surroundhögtalare (€8 SPQ200-S-högtalarsatsen) för att utöka S80QY till ett komplett 5.1.3-system. Ljudfältet är också kompatibelt med LG:s TV Sound Mode Sharing, en funktion som gör att du kan ansluta den till de senaste LG-TV:erna för att höra den fulla potentialen i din TV:s ljudmotor genom att utnyttja kraften i TV:ns processor för att automatiskt optimera kvaliteten. .

LG S80QY recension: Ljudkvalitet

 • Utmärkt dialogtydlighet
 • Kraftfull introduktion till Atmos-effekter
 • Klar ljudbas

Filmer och TV-program lät bra på S80QY med endast minimalt krångel med installationen. Bortsett från att köra AI Room Calibration Pro, valde jag bara standardrenderingsläget och lät allt köras.

Integrationen mellan soundbar och subwoofer var sömlös, vilket gjorde att djupare röster såg fulla och naturliga ut när man tittade på film och lyssnade på musik. Basen som kom från S80QY:s subwoofer var stark och kraftfull. Den saknade den lågfrekventa förlängningen du skulle få från en dyrare, specialbyggd subwoofer, men dess utgång var fortfarande ren och hade extra kraft.

Den övergripande prestandan hos LG demonstrerades väl när jag såg en scen från John Wick 3 som utspelar sig i en antikaffär. I den slåss Wick mot ett gäng blivande mördare, och ljudet av glasrutor som krossas, skott, knytnävar och fötter som låser sig hårt mot sina mål hade en dynamisk kvalitet för dem.

Dolby Atmos-antenneffekterna visade sig också tydligt med ljudet av S80QY som studsade mot mitt sovrums platta 9 fot höga tak. Man kunde höra dem i scener från JW3 när det ösregnar på stadens gator, men jag fick en ännu bättre demo när jag såg en scen från 1917 där en råtta orsakar en explosion i en underjordisk bunker. I den här, när soldaterna är uppslukade av fallande spillror, verkar ljudet bokstavligen komma från mitt tak – en levande och något kylande effekt.

LG S80QY soundbar ovanifrån

Drivrutinerna för LG S80QY-ljudfältets trigger inkluderar en dedikerad drivrutin för uppspelning av dialogrutor. (Bildkredit: Future)

Det som imponerade mest på mig med S80QY:s prestanda var kvaliteten på dialogen. Röster på filmljudspår och TV-program lät alltid tydliga och naturliga, medan soundbarens mitthögtalare lade till en vertikal dimension som "höjde" dialogen till skärmnivå. Det lät som om det kom från skådespelarnas mun istället för en högtalare under TV:n.

Jag har i allmänhet inte höga förväntningar på musikuppspelning på soundbars: att placera enskilda högtalare för nära varandra skapar ett "klumpigt" ljud, och bearbetningslägena som används för att distribuera det kan göra sång och instrument ojämna.

Det gällde också till viss del med S80QY, även om dess Meridian-designade musikläge visade sig vara ganska bra för en soundbar. Med den här funktionen aktiverad låter Tom Pettys "You Don't Know How It Feels" sång och band rent och rått, med en fin punch från kicktrumman.

Om jag hittade en märkbar brist med S80QY:s prestanda så var det att det inte fanns någon känsla av uppslukande surroundljud. Men det beror på att systemet saknar surroundljudhögtalare, och det kan du fixa genom att lägga till LG:s valfria högtalarsats SPQ8-S.

Rising högtalare för LG S80QY Soundbar

Den övre ytan på LG S80QY erbjuder kapacitiva touchkontroller som speglar fjärrkontrollens. (Bildkredit: Future)

LG S80QY recension: Design

 • Något skrymmande formfaktor
 • Integrerad strömförsörjning ett plus
 • Stor extern subwoofer

S80QY:s design skiljer sig inte mycket från andra LG soundbars tidigare och nu. Med 39,4 x 2,5 x 5,3 tum (B x H x D) smälter den bra ihop med TV-skärmar större än 50 tum, medan djupet på 5,3 tum gör att den sticker ut lite om du väljer att montera den på väggen nedanför en liknande väggmonterad TV.

I övrigt ser stångens mörkgrå plasthölje solid och ren ut, med smidigt rundade kanter och ett matchande grått tyggaller som sveper runt framsidan och sidorna. Var och en av högtalarna är täckta av ett cirkulärt metallgaller som kryddar designen lite för att få den att se högteknologisk ut.

LG S80QY soundbar subwoofer över vit bakgrund

LG S80QY:s subwoofer har en stor frontport för att förbättra basutgången. (Bildkredit: Future)

Det är viktigt att notera att S80QY har en integrerad strömförsörjning. På grund av detta behöver du bara koppla in en nätsladd för ström istället för att använda en extern strömkälla, något som tidigare LG soundbars använde. Den har också en uppsättning pekkontroller på ovansidan som replikerar fjärrkontrollens grundläggande funktioner.

LG:s trådlösa subwoofer har nästan exakt samma mått som en stationär dator. Förutom närvaron av en stor främre skjutport, kan du till och med missta den för en.

Ingångar soundbar LG S80QY

Ingångarna på LG S80QY inkluderar HDMI- och HDMI-eARC-portar, samt en optisk digital anslutning. (Bildkredit: Future)

LG S80QY recension: Användbarhet och inställning

 • HDMI-genomföring med eARC gör installationen enkel
 • Rumskalibreringsfunktionen förbättrar ljudet
 • Frontpanel läsbar LED-display

Det är enkelt att ställa in S80QY med dess HDMI eARC-port, som används för att göra en direkt ljudanslutning från din TV:s HDMI eARC- eller HDMI ARC-utgång. Jag utnyttjade både det och LG:s HDMI-ingång för att koppla upp en Ultra HD Blu-ray-spelare och hade inga problem med att skicka 4K eller Dolby Vision från soundbaren till TV:n.

Att installera systemets subwoofer är en barnlek: placera den helt enkelt nära...

Dela detta