En minuts recension

Shark är välkänt för att göra några av de bästa dammsugarna (öppnas i en ny flik) och vi känner till varumärket som en av pionjärerna när det kommer till sladdlösa dammsugare (öppnas i en ny flik). Men till skillnad från konkurrenten Dyson tillverkar Shark fortfarande en rad instickade dammsugare med sladd. Detta inkluderar upprättstående dammsugare och kanisterdammsugare, även kända som cylinder- och cylinderdammsugare, beroende på vilken del av världen du kommer från.

Som är typiskt för Shark-dammsugare har denna modell olika namn i varje territorium, vilket kan vara lite förvirrande. Om du är i USA, hittar du den som heter Shark Canister Pet CZ351 Bagless Corded Vacuum. I Storbritannien är det känt som Shark Anti Hair Wrap CZ250UKT Bagless Barrel Pet Vacuum, medan du i Australien bör leta efter Shark Bagless Barrel CZ250 Vacuum.

Det är det lite billigare syskonet till Sharks avancerade plug-in patronvakuum, men det betyder inte att det saknas funktioner. Den motoriserade roterande borsten använder Sharks Powerfin-teknologi för att tränga djupt in i mattor, såväl som dess självrengörande anti-shedding-teknik. Rengöringsstaven fälls på mitten för att nå under möbler och kan även användas för att rengöra taket. Det finns ett spricka och klädselverktyg i lådan, och brittiska kunder får också ett elverktyg för husdjur.

Under tester visade denna Shark-båt bra prestanda och god manövrerbarhet. Vi märkte särskilt bra pickup på mattor, men det känns lika bra på hårda golv som det gör att rengöra klädsel eller tak. Det är ett utmärkt val för dem som inte gillar upprättstående eller stickdammsugare, eller alla som vill ha pålitlig rengöring utan att oroa sig för återstående batterikapacitet.

(Bildkredit: framtid)

Pris och tillgänglighet för Shark CZ250UKT påslös cylinderdammsugare

  • Listpris: 399.99 € / 299.99 € / AU 699.99 €

Som vi redan har nämnt har denna dammsugare lite olika namn i olika länder. Detta är Shark Anti Hair Wrap CZ250UKT påslös Canister Vacuum i Storbritannien. Medan den i USA kallas Shark Canister Pet Bagless Corded Vacuum CZ351 och i Australien hittar du den som heter Shark Bagless Barrel Vacuum CZ250. Den enda verkliga skillnaden mellan de tre modellerna är att den brittiska versionen kommer med ett extra litet husdjursvänligt elverktyg. Du kan köpa den direkt från Shark i alla länder. (öppnas i en ny flik)

Det är billigt jämfört med sladdlösa dammsugare och det är också billigare än Sharks top-end canister dammsugare, som kostar $479.99 / £329.99 / AU$799.99.

Design

  • 1,9 liter / 1,6 liter dammkoppskapacitet
  • 25 fot/9m nätsladd
  • HEPA-filter

Med en vikt på 4,4 kg utan slangen eller några tillbehör på plats och utan en hel dammkopp, är koppen i sig en tillräckligt bra vikt för de flesta som går upp och ner i trappor, handtagets stora bärväska och gummihandtaget hjälper verkligen. också.

Storleken på patronen är ganska standard, mäter 19,3 x 10,2 x 10,2 tum / 49 x 26 x 26 cm (H x B x D) och det finns många olika konfigurationsalternativ för förvaring beroende på om du har ett högt eller kort lagringsutrymme .

Shark CZ250UKT Vakuumförvaring för behållare utan påsar

(Bildkredit: framtid)

Golvhuvudet har strålkastare på framsidan för att lysa upp mörka fläckar, såsom områden under möbler. Det finns en kraftfull, självrengörande roterande borste som är designad för att ta bort smuts från de djupa fibrerna i mattan, samtidigt som den förhindrar att irriterande hår täpps till runt borsten. Det finns dock inget alternativ att stänga av borstrullen, vilket ibland kan vara önskvärt för särskilt ömtåliga golv.

En kontrollpanel på handtaget har en strömknapp, men det finns också en på patronen så att du kan slå på den med antingen. En sugnivåknapp låter dig enkelt växla mellan de tre sugnivåerna med tummen, och en tredje knapp låter dig välja mellan matta eller hårt golv. För detta lyser, förutom sugnivåerna, lättbegripliga symboler för att visa de val du har gjort. Standardinställningen är hårt golv och medelstor sugkraft när den slås på.

Det kompletta innehållet i lådan för Shark CZ250UKT påslös cylinderdammsugare

(Bildkredit: framtid)

I lådan hittar du också ett spaltverktyg och ett klädselverktyg tillsammans med en klämma för att fästa dem på stången, vilket ger bekväm och enkel åtkomst vid rengöring. Om du köper den i Storbritannien får du en extra elektrisk husdjursborste för att ta bort djurhår på klädsel och kuddar.

Den flexibla staven kan vikas på mitten på mitten, så att den kan nå under låga möbler utan att användaren behöver böja sig, en funktion som finns på många stående dammsugare från Shark. Och för överlägsen rengöring kan små verktyg fästas direkt på staven. På samma sätt kan huvudgolvshuvudet fästas på handtaget för att göra det enkelt att rengöra små utrymmen som trappor.

Prestanda

  • manövrera bra
  • Kontroller bekvämt placerade på handtaget
  • bra fan

Den flexibla staven gör sitt jobb och möjliggör enkel rengöring under låga möbler utan att behöva böja sig ner. Även om det inte var lika lätt att manövrera i det här läget, kände vi inte att vi hade lika mycket kontroll över sugriktningen som när vi var i standardläget.

Golvhuvudet är fristående, så när du klickar på det för att flytta en strö strumpa stannar det på plats utan att falla eller behöva placeras på golvet, och den roterande borsten stannar automatiskt. Och att växla mellan effektnivåer eller golvtyp är ett snäpp med kontroller precis vid dina fingertoppar på handtaget.

styr ett tillbehör på Shark CZ250UKT påslös Canister Vacuum

(Bildkredit: framtid)

Allmän upphämtning är bra på mattor och hårda golv och skönheten med en plug-in dammsugare gör att du inte känner behov av att använda en av de lägre effektnivåerna för att spara batteritid, du måste bara byta till en lägre effekt . för dammsugning av ömtåliga mattor eller klädsel. På tal om mattor, den höll bra för en lurvig matta och plockade upp en massa skräp som blev över från en robotdammsugare som städade den samma dag.

Vi blev imponerade av damm- och smutsupptagningen, även om det var lite hemskt hur mycket det tog bort från nysugade mattor. Kantrengöring är också bra, och den kunde samla havre längs våra fotlister oavsett om vi närmade oss med framsidan eller sidan av golvskäret. Han hade inga problem med att ta bort hår från mattorna och vi var glada över att se att ingenting trasslade in sig i den roterande borsten.

Patronen är tillräckligt liten för att balansera i trappor, och genom att ta bort staven och fästa golvhuvudet eller ett av verktygen direkt på handtaget går det enkelt att rengöra trappor. Vi slutade också med rena soffor efter att ha dammsugit dem med klädselverktyget. Och spaltverktyget som är fäst på staven har visat sig användbart för att ta bort spindelväv på toppen, även om du inte kan rengöra särskilt länge utan att skada armen.

Shark CZ250UKT cylindrisk påslös dammsugare i trappor

(Bildkredit: framtid)

Dammbehållaren är lätt att ta bort och i våra tester föll all smuts och damm rakt ner i soptunnan med en knapptryckning. Som sagt, men den stora kapaciteten gör att du inte behöver göra detta för ofta, vilket är särskilt användbart om du lider av allergier och är mottaglig för det vanliga dammmoln som kommer från att tömma ett vakuum. . Filtren är också lätta att ta bort och är tvättbara, så att hålla dem i gott skick kräver inte dyra periodiska byten.

Tömning av Shark CZ250UKT påslös kanistervakuum

(Bildkredit: framtid)

Vid användning visade sig markstridsspetsen ha god övergripande manövrerbarhet och patronen panorerades bakåt, med mycket liten ansträngning som krävdes för att avfyra den. Ibland skulle slangen böja sig och hämma suget, men det är ganska vanligt för långa slangar och det tar inte lång tid att justera.

På det hårda golvet med högst sugkraft nådde vår ljudnivåmätare en topp på 76 dB, men sjönk till runt 68 dB vid den lägsta sugnivån. På mattor var ljudnivåerna ganska lika, men tonhöjden var inte lika hög.

Ska jag köpa Shark Bagless Canister Vacuum för husdjur?

Köp den om...

Köp den inte om...

Första recension: juni 2022

DAGENS BÄSTA ERBJUDANDEN

Dela detta