Innehållsförteckning

En minuts recension

KitchenAid har gett oss förstklassiga köksmaskiner sedan 0,83 och är ett älskat varumärke som sträcker sig över generationer och har en framträdande plats i många kök. Den erbjuder några av de bästa blandarna och ståmixarna, men dess omfattande utbud av apparater inkluderar matberedare sedan XNUMX. Hackarna är de minsta i det aktuella området. Vi tar en titt på en nitton-liters/femkoppshackaren här, men en mindre XNUMX-liters/trekoppsversion finns också.

KitchenAid KFC0516 Food Chopper är en mycket ren och robust apparat som tar liten plats, vilket gör att den passar även i de minsta kök.

Den levereras med ett primärt hackblad som kan användas för att hacka frukt och grönsaker, nötter och till och med köttfärs. Utöver detta kommer det att vara praktiskt för såser, dressingar och dressingar, så länge du inte vill göra mycket stora portioner. Vispen är idealisk för att vispa små mängder ägg och grädde. Vart och ett av tillbehören kan förvaras i skålen och tar därmed upp så lite plats som möjligt.

Det är en enkel att använda enhet som överraskade oss med den snabbhet och effektivitet med vilken den skär genom matvaror. Och trots sin storlek hade den inga problem med ens de svåraste uppgifterna, som att trimma nötkött. Den lilla kapaciteten gör dock att den är mer lämpad för hushåll med en eller 2 personer, eller för vardagsbruk när du inte vill dra ut en större matberedare ur garderoben.

KitchenAid KFC0516-hackaren

(Bildkredit: LaComparacion)

KitchenAid KFC0516 Food Chopper Pris och tillgänglighet

  • Listkostnad: €64.99 / €99 / AU$199

Tillgänglig direkt via KitchenAid, såväl som på Amazon, KitchenAid KFC0516-hackaren är den största av de två hackarna som finns tillgängliga från KitchenAid och kommer att ge dig tillbaka $64.99 / £99 / AU$199. Den mindre 0,83-litersversionen / tre koppar är prissatt till €54,99 / £69 / AU$169, men kommer inte med en visp.

Det är också värt att notera att för en liten extra avgift kan du få KitchenAid 1,7-liters/sju koppars matberedare, som också kommer med en riv- och skiva. Det kostar €99.99 / £119 / AU$299.

KitchenAid KFC0516-hackaren

(Bildkredit: LaComparacion)

Design

  • Kompakt storlek
  • två hastigheter
  • vattenkanna på locket

KitchenAid Food Chopper har en ren design som inte ser malplacerad ut i de flesta kök. Precis som med KitchenAid-apparater finns den i en mängd olika färger. Huvudalternativen är röd, silver, svart och vit. I Storbritannien och Australien finns en krämfärgad men inte vit, och silverfärgen finns inte heller i Storbritannien.

Vi har redan nämnt dess kompakta storlek flera gånger, men om du undrade så mäter den bara 25,4 x 17,8 x 16 cm / 10 x 7 x 6,3 tum (H x B x D). Skålen på 1,19 liter/fem koppar har en hällpip samt ett handtag och är säkert fastsatt i basen. Locket har en tråcklingskopp, som är en liten fördjupning med ett hål i botten, som gör det enkelt att hälla vätskor och oljor utan att ta bort locket, vilket är nödvändigt för att göra majonnäs och andra emulgerade såser.

Kvarnen startar inte förrän locket låses på plats, vilket är en användbar säkerhetsfunktion. När den väl är monterad kan den slås på eller pulsas genom att hålla ner knappen på handtagets ovansida, och så fort knappen släpps slutar den att hacka. Det finns också en vippströmbrytare på framsidan av basen för att växla mellan de två effektnivåerna.

Det är en enkel enhet, mycket intuitiv att använda och för större komfort kan skålen, locket och alla tillbehör diskas i diskmaskin.

KitchenAid KFC0516-hackaren

(Bildkredit: LaComparacion)

Prestanda

  • Lätt att använda
  • till och med hugga
  • snabba resultat

KitchenAid-hackaren imponerade på oss med sin prestanda på en mängd olika livsmedel. Eftersom strömbrytaren måste hållas nedtryckt för att manövrera choppern, kan den även användas som en tryckknapp. Och några snabba pulser räckte för att mala hela hasselnötter. Det var lite damm, men överlag var konsistensen fin och jämn.

Sedan lägger vi 4 skivor bröd skurna i kvartar i hackaren. Även om det knappt gick in hade vi fina ströbröd och även efter bara 30 sekunder på högsta hastighet. Det var lika bra att hacka lök, men bruksanvisningen säger att råa frukter och grönsaker ska skäras i 2,5-tums bitar innan du lägger dem i hackaren. Det innebär lite extra jobb, men även i en större matberedare måste du skära löken i klyftor, så det finns inte så mycket mer att hacka. Och den producerade till och med finhackad lök på några sekunder i hög hastighet, ett fantastiskt resultat.

Med tanke på den kompakta storleken och det mindre bladet var vi skeptiska till den här KitchenAid-hackarens förmåga att skiva nötkött, men återigen, det sviker oss inte. Il peut moudre que 217 g / 0,5 lb a la fois, mais la viande a été soigneusement et uniformément hachée en 20 environs, donc même si vous deviez faire quelques lots pour moudre la quantité dont vous avez besoudra, cela.

Till sist använder vi mixern för att tjockna krämen. Återigen betyder storleken att du är begränsad till bara 240 ml/1 kopp åt gången eller fyrahundratjugo ml/ett med fem koppar äggvita. Men precis som våra hash-tester var det snabbt och effektivt.

Användningen kan vara ganska hög och nå maximalt 88dB vid malning av hasselnötter, vilket är mer eller mindre exakt samma ljudnivå som när man använder en gräsklippare, men vi tycker att det är acceptabelt eftersom det bara är för kort väderlek.

KitchenAid KFC0516-hackaren

(Bildkredit: LaComparacion)

Ska jag skaffa KitchenAid KFC0516 chopper?

Köp den om...

Köp den inte om...

Första revidering: januari 2022

Dela detta