Vår serie om appar för skydd mot identitetsstöld kommer att bedöma funktionerna, kostnadsalternativen, konkurrensen och det övergripande användningsvärdet för varje app. Dessa är dock inte detaljerade praktiska granskningar, eftersom det är praktiskt taget omöjligt att bedöma ansökningar om identitetsstöldskydd. Detta skulle kräva flera månaders testning, avsiktlig kontohackning för att se om skyddsappen fungerar, överföring av personligt identifierbar information, körning av flera kreditkontroller och risken att exponera granskarens personligt identifierbara information. .

Identitetsstöld är en av dessa "hoppa på det bästa, förbered dig på det värsta"-scenarier där det är bäst att välja en skyddsplan innan du har ett intrång i din kredit, ditt onlinekonto eller någon annans lån i ditt namn. . Det är bäst att tänka på som andra typer av försäkringar, eftersom absolut ingen bör vänta tills de är i en bilolycka med att tänka på att köpa bil- eller hembrandförsäkring innan du får en hemförsäkring. Tänk också på att detta inte är en hypotetisk situation som händer absolut ingen, eftersom Define Financial-webbloggen noterar att den är på uppgång och att "det har varit fyrtioåtta miljoner rapporter om identitetsstöld och kreditkortsbedrägerier." kredit hos Federal Trade Commission. (FTC) i två tusen och tjugo, vilket resulterar i en total förlust på XNUMX miljarder euro.

IdentityIQ är en av dessa mycket erfarna leverantörer av identitetsstöldskydd, som går tillbaka till XNUMX, och är baserat i USA. Direktör Scott Hermann började på företaget XNUMX. IdentityIQ är en produkt från IDIQ-företaget, som även erbjuder relaterade produkter DataBreachIQ (företagsskydd mot dataintrång) och MyScoreIQ (FICO-övervakning och kreditvärdighet).

Priser

IdentityIQ erbjuder förhandspriser, såsom flera planer att välja baserat på den skyddsnivå du behöver (Bildkredit: IdentityIQ)

paket och priser

Planer, som många i det här segmentet, börjar bli disiga ganska snabbt. I grund och botten kokar det ner till fyra nivåer att välja mellan, även om den är upplagd, med den mest grundläggande nivån oorganiserad längst ner, ungefär som märkesburkarna i livsmedelsbutiken, ganska mycket gömd på nedre hyllan utanför konsumenternas linje av synen. Efter det är det möjligt att lägga till Bitdefender Total Security till en av planerna, som, för referens, deras mest prisvärda plan kostar €4/månad som ett fristående alternativ på Bitdefender-webbplatsen.

Den lägsta nivån är den säkra planen, till en kostnad av 6.99 €/månad, och kryptiskt till 83.88 € per år, vilket är samma kostnad utan minskning av förskottsbetalning för året, en situation som eftersträvas i de högsta nivåerna av flygplan I Ät bra. Att lägga till Bitdefender Total Security tar upp kostnaden till €1/månad, vilket är ett fynd för dem som kan spara på sin antivirusprogramvara och även få tillgång till Bitdefender Premium VPN. För att komma tillbaka till identitetsskydd är skyddet något grundläggande i denna ingångsplan med 1 kontors daglig kreditövervakning, mörk webb- och internetövervakning, återbetalning av upp till XNUMX miljon euro av stulna pengar och SSN-larm.

Att gå upp en nivå tar oss till Secure Plus-planen, som kostar €9.99 per månad. Den utmärkande funktionen är tillägget av en årsrapport och poäng från 3 kreditbyråer, även om det fortfarande saknas några väsentligheter, som förbättrad övervakning av kreditupplysningar.

Nästa nivå är Secure Pro, som kostar 19.99 €/månad. Även om kostnaden är lite högre, har den några väsentliga funktioner, inklusive tre halvårsvisa kreditupplysningar och poäng, kreditvärdighetslarm och förbättrad övervakning av kreditupplysningar.

Den bästa planen är Secure Max, som, till en kostnad av 3-XNUMX €/månad, innehåller kreditupplysningar och poäng från XNUMX byråer på månadsbasis. Den har verkligen massor av egenheter, som en kreditvärderingsspårare, kreditpoängsimulator och $XNUMX noll identitetsstöldförsäkring för familjeskydd.

särdrag

(Bildkredit: IdentityIQ)

särdrag

IdentityIQ erbjuder en komplett uppsättning tjänster för att skydda användare mot identitetsstöld. Som specificerat i plannivåerna krävs dock en plan på högre nivå för månatliga kreditrapporter och förbättrad kreditövervakning. När allt kommer omkring kan den enkla handlingen att få en årlig kreditupplysning göras utan kostnad.

jämförelse

Istället hävdar IdentityIQ att dess antivirus-, VPN- och även extra kreditrapporter ger det en fördel gentemot Norton LifeLock (Bildkredit: IdentityIQ)

Vi är splittrade när det gäller att lägga till Bitdefender Security Suite till skyddsplanen för identitetsstöld. En del av oss anser att IdentityIQ bör fokusera mer på sina identitetsskyddspaketfunktioner och erbjuda de viktigaste funktionerna som spårning av kreditvärdighet på lägre nivå. Men alternativt kan identitetsstöld faktiskt ske i det ögonblick som en användare hackas när han är online, och att ha Bitdefenders antivirussvit, som ett VPN, bör hålla en användare säker online med dessa verktyg. Vi uppskattar också att Bitdefenders antiviruslösning fick en hög rekommendation senast vi tittade på den, även om en gräns på tvåhundra MB per dag inte kommer att räcka för de flesta VPN-användare förutom e-post. över Wi-Fi.

En brist är bristen på en smartphone-app för någon av de större plattformarna.

Apoyo

IdentityIQ-stödet är ganska begränsat, med bara ett gratis alternativ. Vi hittade ett avgiftsfritt nummer, men det finns inga specifika öppettider. Vi kunde inte heller hitta några andra alternativ, så det finns ingen chatt, supportportal eller e-post.

slutlig dom

IdentityIQ har ett användbart erbjudande för identitetsskydd. Vi gillar den överkomliga initialkostnaden, möjligheten att lägga till Bitdefender Security Suite för en liten extra kostnad och garantin på 1 miljon euro även på den lägsta planen, en funktion som utmanare tenderar att sjunka till ingångsnivån. Bristerna är också närvarande, som den höga kostnaden på den högre nivån, frånvaron av en årlig rabatt och det enkla stödalternativet. Ändå är IdentityIQ vanligtvis ett mer än rättvist och acceptabelt erbjudande i detta viktiga segment.

Vi har också hittat det bästa skyddet mot identitetsstöld

Dela detta