Två minuters examen

Budget fitnessband blir mer och mer populära och Huawei är redo att ta sig an denna hårda marknad med sitt senaste Band 6. Med en stor AMOLED-skärm, två veckors batteritid och en mängd användbara hälso- och fitnessfunktioner är Huawei Band 6 redo att bli ett attraktivt alternativ till Xiaomi Mi Band och AmazFit Bip U Pro.

På många sätt, Band 6 ser ut som en något förminskad version av Huawei Watch Fit utan inbyggd GPS. Det ser ut som en smalare Fit-klocka som har en välbekant stor AMOLED-skärm på framsidan, men i en mer kompakt och lättare formfaktor. Den har också samma 9-10 dagars batteritid som Watch Fit, som har varit en ständig höjdpunkt för Huaweis bärbara enheter.

Band 6 kör Lite OS som har de flesta av de hälso- och träningssviter som finns i Huaweis dyrare wearables. Det är också hämmat av samma mjukvarubegränsningar, som en oförmåga att dela data med tredjepartsappar som Strava och begränsad anpassning. Som sagt, Lite OS är mycket vettigt med sitt enkla och lättanvända användargränssnitt.

Du kan följa ett brett utbud av träningspass på Band 6 som är lättillgängliga från menyn. Det finns också en mängd hälsospårning inbyggd, inklusive puls hela dagen, stress och SpO2-övervakning, samt sömnspårning. För analys kan du gå till klockans grundläggande information eller byta till Huawei Health-appen för detaljerade uppdelningar och diagram över dess prestanda.

Det är här som Band 6 har problem. Att para ihop Band 6 med en smartphone kan vara en knepig process. När den är ihopkopplad kan datasynkroniseringen vara långsam och vi har ofta sett felaktig datasynkronisering med appen, vilket kräver flera synkroniseringsuppdateringar. Denna ombytliga anslutning kan ibland störa ruttspårning för utomhusvandringar eller löpturer, eftersom gruppen förlitar sig på sin smartphones GPS för att rita ut sin rutt.

Ett annat mindre klagomål gäller push-meddelanden på Band 6 som ibland kan bli försenade. När de visas på din meddelandepanel trunkeras meddelandena, vilket tvingar dig att ta bort telefonen för att se hela meddelandet.

Med tanke på dess pris, Huawei Band 6 är ett attraktivt fitnessband fyllt med funktioner. Men konsumenterna är bortskämda med valmöjligheter i den här prisklassen och eftersom Huawei redan har en bra och prisvärd fitnesstracker i Huawei Watch Fit, som bara är 100 AED mer, vet vi inte var priset ligger. Band 6 i Huaweis instegslinje av fitnessspårare, och jag rekommenderar att du väljer Watch Fit framför Band 6.

Priser och tillgänglighet

Du kan få Huawei Band 6 för €59.99 / AED 229 (cirka €85 / AU$100) från Huawei Experience-butiker samt online- och tredjepartsbutiker. Den finns i fyra färger: grafitsvart och skogsgrön, som kommer med en mörkgrå klockkropp; och Amber Sunrise och Sakura Pink, som kommer med en klocka i guld.

För det priset kan du lägga vantarna på Amazfit Bip U Pro, som kommer med inbyggd GPS. Och för lite till kan du få den utmärkta Huawei Watch Fit, som ser ut som Band 6 men har överlägsna funktioner och prestanda.

Design och display

Vid första anblicken ser Huawei Band 6 ut som en smal Huawei Watch Fit men med en mer kompakt och grundläggande design. Klockkroppen i polymer har en texturerad metallfinish på sidan och en matt plastfinish på botten där den rymmer sina sensorer.

Gummibanden är smala med en slät, slät konsistens som är skön mot huden. Den samlar inte damm och är lätt att rengöra när dina handleder blir svettiga. Du kommer inte att kunna byta armband med Band 6, vilket är förståeligt till det här priset.

(Bildkredit: Future)

Huawei Band 6 recension | Jämförelse 1

Bild 1 av 4

Huawei Band 6

(Bildkredit: Future)

Bild 2 av 4

Huawei Band 6

(Bildkredit: Future)

Bild 3 av 4

Huawei Band 6

(Bildkredit: framtid)

Bild 4 av 4

Huawei Band 6

(Bildkredit: framtid)

Band 6 är också superlätt, vilket gör det mycket bekvämt att bära hela dagen och det sjunker inte in i huden, vilket är en bonus. Den är också vattentät till 50 meter, så du kan ta den för ett dopp i poolen och inte behöva ta av den under en snabb dusch.

Det finns en stor 1,47-tums AMOLED-skärm på framsidan som är livfull och lyhörd, men inte riktigt lika skarp och smidig som skärmen på Huawei Watch Fit. Vi älskade det höga bildförhållandet hos Huawei Watch Fit och det är ett smart designalternativ på Band 6, som håller armbandets formfaktor kompakt samtidigt som den visar en hel del information.

Övervakning av kondition och hälsa

Huvudfunktionen hos Band 6 är dess mångsidiga hälso- och träningssvit som kan hittas på nästan alla Huawei bärbara enheter nu för tiden. Det finns också ett aktivitetssystem med tre ringar som liknar Apples aktivitetsringar som låter dig sätta upp mål för förbrända kalorier, tid på fötterna och timmars träning.

Huawei Band 6

(Bildkredit: framtid)

Från promenader, löpning, cykling och simning till magdans, dart och skridskoåkning, Band 90:s 6 träningslägen kan spåra ett brett utbud av aktiviteter. Allt du behöver göra är att bläddra i listan över träningspass från gruppmenyn, tryck på start så startar gruppen. Det finns automatisk träningsdetektering om du inte vill navigera i menyerna, vilket nästan alltid fungerar.

Armbandet spårar din puls i realtid under träningspass, vilket är användbart för att identifiera om du når dina målpulszoner. Träningsresultaten fungerar bra ur en noggrannhetssynpunkt, men realtids- och vilopulsen visade ofta några slag per minut högre än för Garmin Venu och Apple Watch SE.

Huawei Band 6

(Bildkredit: framtid)

När du har avslutat ett träningspass kan du se en grundläggande sammanfattning av själva bandet eller använda Huawei Health-appen för att se detaljerad information och diagram. Det är en solid fitnessapp som visar dina data på ett visuellt tilltalande sätt. Den har en anständig mängd användbar information och tips om hur du får dina siffror inom ett hälsosamt intervall.

Det enda problemet här är processen att para ihop smartphonen och synkronisera apparna, vilket kan vara långsamt och tråkigt. Band 6 kan ta några försök innan den paras ihop med din telefon och firmwareuppdateringar Väntande eller datasynkroniseringar kan ta flera minuter, vilket är frustrerande. Dessutom stötte vi på problem då och då där appen visade felaktiga eller annorlunda data än vad vi såg i gruppen. Problemet är löst efter en viss ansträngning att tvinga fram omsynkroniseringen, men med tanke på hur långsam denna process är är det ganska irriterande.

Huawei Band 6

(Bildkredit: Future)

Bild 1 av 3

Huawei Band 6

(Bildkredit: Future)

Bild 2 av 3

Huawei Band 6

(Bildkredit: framtid)

Bild 3 av 3

Andra anmärkningsvärda funktioner inkluderar andningsövningar, stressövervakning och SpO2-övervakning under hela dagen som utvärderar din kropps övergripande kondition och kan hjälpa till att identifiera potentiella problem på vägen. Det finns också sömnspårning ombord som fungerar riktigt bra, och vi gillar särskilt hur denna data visas i detalj i den medföljande appen.

Band 6 är ingen smartklocka och den är lätt vad gäller funktioner. Push-aviseringar på din telefon är tidsbegränsade och kräver att du tar bort telefonen. Utöver det kan du ställa in alarm, visa väderförhållanden och styra musikuppspelning.

Batteriets livslängd

Huawei Band 6

(Bildkredit: framtid)

Som med de flesta av Huaweis bärbara enheter, batteritiden är ett stort plus för Band 6. Det minst Lite-operativsystemet i gänget använder ström effektivt och kan pressa ut en och en halv veckas livslängd. Det är mycket längre batteritid än du skulle få från andra fitnessband i den här prisklassen.

Med mer intensiv användning med flera träningspass per dag och puls under dagen och aktiverad SpO2-övervakning kan din körsträcka minska. Men med lätt till måttlig användning kan du konsekvent få cirka 10 dagars batteritid på en enda laddning, vilket är något under Huaweis två veckors batteritid.

Band 6 använder en unik tvåpinsbas som magnetiskt fäster på baksidan av bandet 6. Laddning är en snabb process som tar knappt en timme att gå från noll till full.

Ska jag köpa Huawei Band 6?

Huawei Band 6

(Bildkredit: framtid)

Köp det om ...

Du vill ha en billig fitnessspårare

Band 6 är en snygg tracker för alla som vill börja träna eller övervaka sin träningsrutin. Skärmen är ett bra tillägg som ger bandet ett premiumutseende och känsla. Den är enkel att använda och packad med funktioner som SpO2-spårning hela dagen, stressövervakning och sömnspårning, vanligtvis reserverade för dyrare träningsklockor.

Du vill ha ett lätt armband

En av våra favoritsaker med Band 6 är hur lätt och bekväm den ligger i din hand, till den grad att du nästan glömmer att du har den på dig. Under träningen kände vi aldrig att gruppen föll och svetten inte samlades eller att det var lätt att rengöra.

Du vill ha en lång batteritid

Med tanke på antalet enheter vi måste ladda dagligen är det trevligt att ha en som du kan ladda en gång och glömma bort i en vecka och mer. Huawei Band 6 håller lätt i en och en halv vecka med tung till måttlig användning tack vare dess lågeffekt Lite-operativsystem och litet snabbladdande batteri.

Köp det inte om ...

Du vill ha smarta klockfunktioner

Band 6 är utmärkt för att spåra hälsomått och enstaka träningsaktiviteter, men om du vill att det ska vara en förlängning av din telefon eller anpassa den med appar från tredje part, kommer du att bli besviken. Det finns heller ingen synkronisering av Band 6-data med tredjepartsappar som My Fitness Pal och Strava.

Du är avskräckt av programvaruproblem

En av de största problemen med Band 6 är dess komplicerade ihopkoppling med smartphones och långsam synkronisering som ibland synkroniserar felaktig data från bandet. Huawei Health-appen visar användbara tips och åtgärder på ett visuellt tilltalande sätt, men vi önskar bara att det skulle fungera bättre med Band 6.

Du vill följa många träningsaktiviteter

Band 6 är tillräckligt bra för att spåra de flesta inomhus- och kortdistanssatsningar, men om du är en seriös idrottsman eller tränar hårt för ett sportevenemang, kanske du vill investera i ...

Dela detta