Garmin Venu Sq recension | teknisk radar

Garmin Venu Sq recension | Teknisk radar

Garmin Venu Sq: Två minuters recension

Garmin Venu Sq-specifikationer

Pris: € 149.99 / € 129.99 / AU € 299.99
Storlek: 40,6x37,0x11,5mm
Displayteknik: 1,3" LED-skärm, 240px x 240px
GPS ombord: Ja
Maximal batteritid: upp till 6 dagar

Garmin Venu Sq är ett billigare alternativ till Garmin Venu, vilket ger dig liknande funktionalitet som de bästa träningsspårarna och några av de bästa smartklockorna, men nu med en fyrkantig skärm.

Du kan kolla in vår fullständiga Garmin Venu-recension för mer om det, men Venu Sq innehåller alla grundläggande sensorer från sin runda bror, inbyggd GPS, pulsmätare och även den mycket moderna pulssensorn. . Det finns dedikerade lägen för löpning, cykling och simning för att göra den till en solid sportföljare, även om vi tyckte att mottagningen av en GPS-signal var lite långsam.

Den snålar inte heller med smartwatch-funktionalitet, med Music Edition (som vi testade här) som erbjuder en integrerad musikspelare och alla versioner erbjuder kontaktlösa betalningar och tillgång till Garmins Connect IQ-butik för nedladdning av appar och urtavlor. Venu Sq lovar att göra mycket, vilket orsakar vissa problem med hur du rör dig dygnet runt och det tar lite tid att vänja sig vid hur saker fungerar och var saker bor.

Vad du verkligen saknar med huvud Venu är den mer imponerande AMOLED-skärmen, animerade träningspass att spåra på klockan och en höjdmätare för att spåra din höjd. Om du kan leva utan dessa funktioner, bör Venu SQ vara en anständig sport smartwatch-följeslagare.

Vår allmänna känsla är att Venu är en bättre uppvisning av vad Garmin kan göra när den kombinerar det bästa av sina smartklockor och sportklockor med en skärm som jämför den med några av de bästa smartklockorna som finns.

Om du tvivlar på de två Venu-modellerna, kolla in vår kompletta guide: Garmin Venu vs. Garmin Venu Sq. Om du letar efter en kraftfullare Garmin-klocka, överväg också nya Garmin Venu 2, som är kraftfullare än sina föregångare.

Om du letar efter något mindre och enklare kanske du är intresserad av nya Garmin Lily. Den saknar några av de mer avancerade sportspårningsfunktionerna i Venu Sq, men det är värt att överväga om du vill ha något litet och diskret.

Garmin Venu Square

(Bild: Michael Sawh)

Garmin Venu Sq: pris och releasedatum

Garmin Venu Sq lanserades i september 2020 för £199 / £179 / AU$300, men är nu tillgänglig för cirka £149,99 / £129,99 / AU$299,99. Det finns också en Venu Sq Music Edition (som vi testade), som kostar $199 / £179.99 / AUS$349 och har inbyggd lagring för upp till 500 låtar.

Som jämförelse kostar den ursprungliga Garmin Venu £329 / £349 / AUS$649, så Sq är betydligt billigare oavsett om du väljer musik eller inte. Det ger dig dock inte samma skarpa AMOLED-skärm.

Om du inte är ett fan av Venu Sqs silikonrem, finns det andra alternativ att köpa separat från Garmin, inklusive läder och vävda mönster.

Garmin Venu Sq: design och skärm

Poängen med Venu Sq är att verkligen bevisa att Garmin är kapabel att skapa en boxig sport-smartklocka som rymmer en färgpekskärm.

Så du får ett 40 mm kvadratiskt polymerfodral som är 11,5 mm tjockt och väger 37,6 g. Detta i motsats till den runda Venu, där du får en större 43 mm klockfodral som med 12,6 mm är en större, tyngre klocka på 46g.

Även om båda har samma polymerhöljen, använder Venu Sq en aluminiumram i motsats till det eleganta rostfria stålet som finns på den dyrare Venu.

Garmin Venu Square

(Bild: Michael Sawh)

Vad du får är en lättare och mindre klocka, även om vi skulle säga att du inte får en bättre klocka. Även om Sq känns välbyggd, känns den bara inte lika polerad som den runda Venu. Även de två fysiska knapparna känns trevligare att använda på den större Venu. Visst, de har olika prisklasser, men vi hoppades att Garmin lyckades behålla en del av den överklagandet från sin första klocka att packa en färgskärm.

På tal om den skärmen så får du faktiskt en sämre på den billigare Venu. Den har en 1,3-tums LCD-skärm på 240 x 240. Venu Prime har en mer livfull AMOLED-pekskärm. Medan Sq:s skärm egentligen inte innebar några större problem när det gäller synlighet eller ljusstyrka, är skillnaden i kvalitet jämfört med vad du får på den andra Venu väldigt tydlig. Tack och lov är detta en alltid-på-skärm, även om det inte verkar finnas ett alltid-på-alternativ tillgängligt när du spårar träning.

Garmin Venu Square

(Bild: Michael Sawh)

Den goda nyheten är att Garmin har använt sina snabbkopplingsremmar som gör det enkelt att ta bort 20 mm-remmarna och byta ut dem mot ett av Garmins officiella remmar eller kompatibla tredjepartsalternativ som sannolikt kommer att kosta dig mindre.

När det gäller vattentålighet är det något Garmin alltid är konsekvent med på alla sina klockor. Så du får en klocka med betyget 5 ATM, vilket gör den lämplig att duscha och bada med.

Garmin Venu Sq: träningsspårning

Som nästan alla Garmin-klockor är det främsta skälet till att du vill köpa den att spåra din hälsa och kondition. Garmin gör det bättre än de flesta, och totalt sett kommer du att ha en bra erfarenhet av Sq.

På sensorfronten får du inbyggd GPS och stöd för Galileo och Beidou satellitsystem för att ge dig bättre karttäckning över hela världen. Det finns Garmins Elevate-pulsmätare, som kan användas för träningsändamål och för hälsofunktioner som onormal pulsvarning och kontinuerlig övervakning.

En trevlig funktion är att den också stöder möjligheten att para ihop ytterligare sensorer, inklusive externa bröstbandsmonitorer om du inte är nöjd med pulsens noggrannhet. Vi parade ihop den med Garmins nya HRM Pro och Polars H9-bröstband utan problem.

Garmin Venu Square

(Bild: Michael Sawh)

Du får en accelerometer för att spåra inomhusaktivitet och räkna dina steg för träningsspårning och det finns också en pulssensor för att mäta blodets syrenivåer under sömn och med mätvärden på plats. Som är fallet med andra Pulse Ox-packande Garmins, kommer batteriet att tömmas avsevärt om du slår på den.

En anmärkningsvärd sensor som saknas i en höjdmätare. Det betyder att du inte kan hålla koll på höjden, oavsett om du går i trappor under dagen eller om du är på en kuperad löp- eller cykelväg. Det är en sensor som du hittar i den dyrare Venu.

De grundläggande sportlägena är löpning, cykling och simning (pool) och det finns utomhusprofiler för skidåkning och rodd. Du får inte brödsmulor i realtid eller möjligheten att ladda ner rutter, men den innehåller Garmins funktion för att återvända till hemmet för att hjälpa dig att komma hem igen eller var du än började din aktivitet.

Garmin Venu Square

(Bild: Michael Sawh)

För löpning gav den tillförlitlig löpstatistik, och nyckelmått var i linje med en annan Garmin-klocka som vi har ställt den mot. Pulsen var hyfsad för löpningar i jämn takt, men om du är orolig för noggrannhet och att använda den för seriös pulsbaserad träning är vårt råd att koppla ihop en bröstbälte. Vårt enda problem med tävlingsspårning är att det ofta tog lång tid att fånga upp en GPS-signal. Vid vissa tillfällen tog det cirka fem minuter eller gjorde oss så otåliga att vänta att vi bara bestämde oss för att trycka på den tipsknappen.

Garmins klockor tenderar att vara pålitliga poolkompisar och det förändras inte med Venu Sq. Du får en rik uppsättning mätvärden att granska i realtid och efter simningen, även om den inte är riktigt lika trevlig att titta på i poolvattnet som mer stor. och Venu rundare. Framför allt gav den korrekta data jämfört med de mycket pålitliga Form Swim-glasögonen vi ställde den mot.

Om du förväntar dig mycket rik träningsanalys är det något du inte kommer att få här. Saker som träningsbelastning och statusinformation eller en återställningsrådgivare, som du hittar på Garmins Forerunner-klockor, ingår inte här. Om du är mindre bekymrad över sessionsanalys och mer intresserad av sportspårning med stor tillförlitlighet, är det vad du kommer att få här.

Garmin Venu Square

(Bild: Michael Sawh)

En annan funktion du kommer att sakna här är den animerade träningsfunktionen som först introducerades på Venu och Vivoactive 4. Detta är möjligheten att spåra träningspass på urtavlan med animationer som visar hur du utför rörelserna och övningarna. . Det är synd att det inte är upp till uppgiften och det är en av funktionerna du måste betala extra för att få tillgång till.

Som träningsspårare ger Garmin dig saker som stegspårning och sömnövervakning. Du kan också övervaka stress genom att få tillgång till hans mer unika inställning till guidade andningsövningar. För stegspårning gör den ett tillförlitligt jobb, även om vi skulle säga att sömnövervakning fortfarande kämpar för att exakt känna igen när vi somnade och vaknade, och registrerar vanligtvis mycket längre sömntider.

Garmin Venu Sq: smartwatchfunktioner

Garmin gör ett bra jobb med att få det bästa av sina smartwatch-funktioner i sin lilla Venu-klocka. Det fungerar med Android-telefoner och iPhones och vi har testat båda utan några större problem.

Du kan se och svara på dina aviseringar när du använder en Android-telefon. Det är en mindre, smalare skärm att göra än den runda Venu, men det kan göras med ett minimum av fifflande.

Det finns möjlighet att styra din musik och om du väljer musikredigering har du tillräckligt med utrymme för 500 låtar som kan komma...