Dyson tillverkar några av de bästa dammsugarna på marknaden med imponerande sugkraft och en rad högteknologiska funktioner för att göra en av de mest monotona hushållsuppgifterna så snabba och smärtfria som möjligt.

Din senaste sladdlösa dammsugare, Dyson V15 Detect Absolute är inget undantag– Det är den mest kraftfulla sladdlösa dammsugaren som märket någonsin har producerat, och Dyson har också gjort om rengöringshuvudet för hårda golv för att inkludera en laser som lyfter fram mikroskopiska dammpartiklar som annars skulle förbli osynliga. blotta ögat.

V15 Detect Absolute kan också räkna och identifiera storleken på dammpartiklarna som den samlar in, visa informationen på en LCD-skärm så att du kan se bevis på att din dammsugning djuprengör dina golv.

LCD-skärmen som först sågs på V15:s föregångare; Dyson V11-serien presenterar den också information om återstående autonomi och den valda effektnivån. Och precis som V11-serien kan V15 Detect Absolute automatiskt justera effekten baserat på vilken typ av golv du rengör när den används med rengöringshuvudet med högt vridmoment.

Dyson säger det Batteriet räcker upp till 60 minuter mellan laddningarna när dammsugaren den används på den lägsta effektinställningen, även om denna reduceras till 15 minuter om du använder maxnivån. Batteriet är också löstagbart, så du kan byta ut det mot ett fulladdat batteri (ett extra batteri måste köpas separat) för att minimera avbrott i dina städsessioner.

(Bildkredit: LaComparacion)

Dyson V15 Detect Absolute 1 recension

Den tillagda tekniken i Dyson V15 Detect innebär att den väger drygt 1 pund / 500g mer än V11 Absolute, liksom den extra vikten och det höga priset, motiverat av dammsugarens rengöringskraft och smarta funktioner. Vi testade det för att ta reda på det.

Dyson V15 Upptäck absolut pris och tillgänglighet

  • Listpris: 699.99 € / 599.99 € / 1,399 XNUMX AUD.

Dyson V15 Detect Absolute, kallad Dyson V15 Detect i USA, och Dyson V15 Detect Total Clean i Australien, kostar €699.99 / €599.99 / AU$1.399 27. Den är nu tillgänglig att köpa i USA och Storbritannien och kommer att säljas i Australien den XNUMX maj.

I USA och Australien finns även en andra modell. I USA kommer Dyson Outsize Absolute+ med en större 0.5-gallon/1.9-liters dammbehållare och två batterier för €899.99 (cirka €650/AU$1,200 15), även om den inte har den akustiska dammuppsamlaren. I Australien heter den andra modellen Dyson V1,449 Detect Absolute Extra; den kommer med en fristående bas och kostar 1,125 800 AU$ (cirka XNUMX XNUMX € / XNUMX €).

Dyson V15 absolut detektion

(Bildkredit: LaComparacion)

Som vi nämnde är batteriet utbytbart och extra batterier kostar €149 / €85 / AU$199.99.

Design

  • 0,2 gallon / 0,75 liters papperskorg
  • LCD-skärmen visar ackumulerad dammnivå och återstående drifttid
  • Levereras med åtta verktyg

På ytan ser Dyson V15 Detect Absolute mycket ut som V11-serien, inklusive motorn, en 1 tum / 2,6 cm färg LCD-skärm, motorn som skapar suget, cyklonerna som genererar centrifugalkraft för att säkerställa damm och smuts finns kvar i burken och dammbehållaren på 0,2 gallon / 0,75 liter ovanpå. Med en vikt på 3,1 kg / 6,8 lbs är detta en av de största och tyngsta sladdlösa dammsugarna vi någonsin har testat.

Men under huven får V15 Detect Absolute några allvarliga förbättringar jämfört med sin föregångare, med motorn som genererar 230 watt luft, eller 24 % mer sugkraft än V11-serien, medan den piezo-akustiska pickupen använder ljudet för att spåra nummer och typ. . dammpartiklar som samlas upp av dammsugaren och visar denna information på LCD-skärmen med återstående batterinivå och vald effektnivå.

TheV15 Detect kommer med två rengöringshuvuden; Rengöringshuvudet Laser Slim Fluffy, som har en mjuk borststång för att säkerställa att hårda golv inte skadas, är ett av verktygen som följer med dammsugaren. Inkluderar en klass 1 laserdiod (så säker för människor och husdjur) monterad i en vinkel på 1,5 grader och 7,2 mm från marken, som projicerar en stråle av grönt ljus framför rengöringshuvudet för att framhäva dammpartiklar mikroskopiska som är osynliga. för ögat.

V15 Detect kommer också med rengöringshuvudet med högt vridmoment som, när det används i automatiskt läge, justerar effekten efter vilken typ av golv du rengör under användning. Men till skillnad från versionen som kom med V11-serien har den nu 56 polykarbonat-tänder som slipar hår i små sektioner för att förhindra att det trasslar ihop sig runt borsten på rengöringshuvudet.

V15 Detect Absolute har tre effektnivåer som kan väljas med knappen på ovansidan av dammsugaren; Och som andra sladdlösa dammsugare från Dyson kan du förvandla V15 Detect Absolute till en handrenare genom att ta bort huvudstaven och ansluta ett av de åtta medföljande verktygen direkt till dammpatronen.

En av dem är Anti-Tangle Hair Screw Tool - Den här kompakta avsmalnande borsten har 45 graders borststrängar, vilket säkerställer att hårstrån för människor och djur flyttas automatiskt till slutet. , snarare än att fastna runt borsten.

Dyson V15 absolut detektion

(Bildkredit: LaComparacion)

V15 Detect Absolute har ett utbytbart batteri inbyggt i handtaget, för att minska avbrott i din städsession, förutsatt att du köper ett extra batteri. Dyson säger att batteriet räcker upp till 60 minuter mellan laddningarna, men det beror på ströminställningen du dammsuger på. En dockningsstation och laddkabel ingår också i dammsugaren.

Prestanda

  • Extremt kraftfull sugning
  • Lasern belyser pulvret som är osynligt för ögat
  • Huvudet med högt vridmoment justerar sug baserat på detekterade pulvernivåer

På alla effektnivåer sugde Dyson V15 Detect Absolute upp allt det fina damm, kaksmulor och flingor som vi spred på mattor och hårda golv i ett långsamt pass, och den gled lätt på båda typerna av golv också. När vi använde High Torque-rengöringshuvudet och bytte till automatiskt läge ökade vakuumet automatiskt suget när den piezo-akustiska sensorn upptäckte höga nivåer av damm och minskade den när den upptäckte en minskning av dammnivån.

Vi kunde se typen och mängden damm som sugs in av V15 Detect på LED-skärmen, som representerade de olika dammpartiklarna som ett färgat stapeldiagram, medan den återstående körtiden visades under grafen. Vi kunde också använda knappen på toppen av vakuumet för att justera sugkraften.

Utöver det var vi imponerade över hur mycket damm Laser Slim Fluffy rengöringshuvudet faktiskt drog av våra hårda golv. Nous avons delibérément manqué les bords d'une pièce avec des sols durs, puis avons poussé la tête vers ces bords - avec le laser vert éclairé, nous avons été shoqués par la quantité de poussière, who n'était pas visible, se trouvait på golvet.

Såsom nämnts, Dyson V15 Detect Absolute kommer också med det nya verktyget Anti-Tangle Hair Screw, designad för att ta bort hår från människor och djur från små områden som soffor och bilbarnstolar. Under våra tester tog vi medvetet bort en hårstrå från en hårborste och placerade den på soffan och använde sedan dammsugaren med det bifogade verktyget för att trassla upp det; vi blev imponerade av att se att den sög rakt in i patronen utan att trassla ihop sig runt verktygsfältet.

Att konvertera vakuumet till bärbart läge och tillbaka var enkelt, som med andra Dyson-rengöringsmedel, detta kräver att man tar bort huvudstaven, även om vi tyckte att det var lite tyngre att använda i detta läge än dammsugare. Dysons tidigare, och vi kunde inte städa länge innan armen började skada.

Vi tyckte också att V15 Detect Absolute var lätt att tömma - när städstaven och tillbehören togs bort kunde vi använda spaken på baksidan av dammpatronen för att öppna locket och kasta ut skräpet i papperskorgen. . . .

Dyson V15 absolut detektion

(Bildkredit: LaComparacion)

Dammsugaren var behagligt tyst när den användes på lägre effektinställningar, men vid maximalt sug registrerade vår decibelmätare 81 dB, vilket liknar en lastbil som körde på motorvägen i 40 mph, vilket faktiskt är en av de mest kraftfulla sladdlösa dammsugarna vi har testat.

Batteriets livslängd

  • 15 till 60 minuters räckvidd beroende på effektinställning
  • Det tar 5 timmar att ladda batteriet helt
  • Utbytbart batteri minskar rengöringsavbrott

Som vi nämnde, Dyson hävdar att batteriet räcker upp till 60 minuter på den lägsta inställningen, Eco, och i våra tester hade vi respektabla 59 minuter innan vakuumet laddades. Det tog ungefär fem timmar att ladda batteriet helt med den medföljande laddaren.

Dyson V15 absolut detektion

(Bildkredit: LaComparacion)

Som vi nämnde kan batteriet, som ansluts till vakuumhandtaget, bytas ut så att din rengöringssession inte avbryts, så länge du naturligtvis köper extra batterier.

Ska jag köpa Dyson V15 Detect Absolute?

Köp det om ...

Du vill veta att ditt hus är helt rent

Med en LCD-skärm som visar hur mycket damm och skräp som har tagits bort från dina golv är Dyson V15 Detect Absolute ett bra val för dem som vill vara säkra på att de har rengjort sitt hem ordentligt.

Du har hårda golv i ditt hus

En av huvudfunktionerna i Dyson V15 Detect är dess förmåga att markera mikroskopiska dammpartiklar på hårda golv med en laser, vilket gör den idealisk för dem som inte har mattor i sitt hem.

Du vill ha ett kraftfullt sug

Dyson V15 Detect är en kraftfull dammsugare som kan suga upp allt i sin väg med bara ett svep. Om du vill ha ett kraftfullt sug gör denna rengöring jobbet.

Köp det inte om ...

Du har en begränsad budget

För £699.99 / £599.99 / AU$1399 8, är detta en av Dysons dyrare dammsugare, så om du har en budget, kanske du är bättre att gå med en äldre Dyson-modell som VXNUMX, som fortfarande är bra på att dammsuga. damm och skräp, men det är inte packat med det senaste...

Dela detta