Canon EOS M50 Mark II-erbjudanden

TOPP. 1
EOS M50 Mark II BK + EF-M 15-45 S
EOS M50 Mark II BK + EF-M 15-45 S
24,1 MP, APS-C-sensor, 10 fps, 4K-video; Livestreaming till YouTube, ren HDMI, mikrofonuttag
759,00 EUR

En minuts recension

Canon EOS M50 Mark II är en funktionsspäckad kamera i sig, men de flesta av dessa specifikationer är redan tillgängliga på den ursprungliga EOS M50, med bara några extra godbitar för att indikera att detta är en uppdaterad modell.

M50 Mark II är identisk med sin föregångare, både internt och externt; den nya är helt mjukvarubaserad och kan vara av stor betydelse för nya innehållsskapare. Det finns den extra fördelen med ögonupptäckt autofokus för foton och videor, och möjligheten att spela in vertikal video för sociala medieplattformar.

En annan fördel med M50 Mark II jämfört med den tidigare kameran är en ny videoinspelningsknapp tillgänglig på pekskärmen. och en videotimer som ger dig 2-10 sekunder att förbereda innan kameran inte börjar spela in. Om du har fler än 1000 XNUMX YouTube-prenumeranter, M50 II låter dig också streama trådlöst till YouTube.

Även om hans videoförmåga ser bra ut på papperet, M50 II lider av samma tunga 1.5x skörd för 4K-video som sin föregångare, och den använder också ett långsammare autofokussystem för fasdetektering, vilket kan vara ett problem om du fotograferar i snabb rörelse. Även om kamerans okularautofokus inte är riktigt lika snabb som till exempel Canon EOS R6, är den tillräckligt bra för en kamera som har taggats som en nybörjarmodell och fungerar bra för både stillbilder och video.1080p; det är lite träffande när man fotograferar i 4K.

För dem som bara är intresserade av stillbildsfotografering fungerar M50 II exakt likadant som den gamla M50: den ger mycket bra resultat, erbjuder samma 10 fps burst rate (och ganska respektabel), med bra dynamiskt omfång och anständig brusprestanda. Så om du redan äger EOS M50 och är fotograf är det svårt att rekommendera Mark II, men för videografer, särskilt innehållsskapare, som inte behöver snygga specifikationer, är den nya modellen värd en titt.

Canon EOS M50 MarkII

(Bildkredit: LaComparacion)

 • Canon EOS M50 Mark II (svart) på Amazon för 599 €

Canon EOS M50 Mark II pris och tillgänglighet

 • Första tillkännagivande i oktober 2020 för utvalda marknader
 • Tillgängligt över hela världen från mars 2021
 • Lägre lanseringspris än EOS M50

Även om Canon ursprungligen tillkännagav EOS M50 Mark II i oktober 2020, det var bara för vissa marknader, inklusive USA och Indien. Kameratillverkaren det tog till slutet av mars 2021 att sprida kameraglädjen runt om i världen, med den spegellösa mellanklasskameran nu tillgänglig att köpa över hela världen, antingen som ett fodral eller som ett kit.

Enbart kroppen (som inte är tillgänglig i Australien) kommer att ge dig 599 €, medan kitet med en lins, medföljande EF-M 15-45mm, kan köpas för €699 / AU$999, vilket det är bra valuta för pengarna om du inte redan har original M50.

Canon har meddelat oss att EOS M50 Mark II ersätter den tidigare modellen och att M50 kommer att avvecklas i mitten av 2021.

Canon EOS M50 MarkII

(Bildkredit: LaComparacion)

Canon EOS M50 Mark II: Specifikationer

 • 24,1 MP APS-C CMOS-sensor
 • Beskuren video i 4K / 25p
 • Autofokusuppdatering

Eftersom EOS M50 Mark II är en kopia av sin föregångare, kan du läsa vår EOS M50-recension för en översikt över de flesta funktioner du hittar på den nya modellen. Det ärver inte bara kroppen från M50, utan också tar med sig 24.1 MP APS-C-sensorn från den tidigare modellen och bildbehandlingsmotorn Digic 8, nu lite åldrad.

Så du får fortfarande samma ISO-intervall från 100 till 25,600 51,200 (kan utökas till XNUMX XNUMX) och en maximal skurhastighet på 10 fps. Medan antalet autofokuspunkter förblir detsamma vid 143 användbara punkter, får Mark II några mjukvaruuppdateringar som ger den en liten fördel jämfört med M50.

Ögondetektering och spårning är nu tillgängligt för både stillbilder och video, och det fungerar mycket bra, tack vare Canons dubbla pixelsensor som använder fasdetekteringsautofokus. Den lyckas hänga med i snabbrörliga motiv för både stillbilder och 1080p-video. Ändå, när du fotograferar i 4K är endast kontrastavkännande autofokus tillgänglig, och det saktar ner autofokusen lite.

Canon EOS M50 MarkII

(Bildkredit: LaComparacion)

På tal om 4K-inspelning, M50 II har samma specifikationer som sin föregångare, den kan ta bilder med 3840x2160 upplösning med 25 bilder per sekund. och den har 4K time-lapse-inspelning som låter dig spela in stillbilder från videon. Tyvärr ärver M50 II också den rejäla beskärningen på 1.56x när man fotograferar i 4K-läge, vilket ökar till 1.75x om du slår på digital bildstabilisering (IS), och till 2.26x om du slår på digital bildstabilisering (IS) a Enhanced IS, vilket gör den till en unik 4K-kamera. Om 4K-video är din prioritet rekommenderar vi istället Canon EOS M6 Mark II. Höghastighetsvideo är också tillgänglig i 100fps, men går upp till 720p upplösning.

För att möta behoven hos innehållsskapare tog Canon ett blad ur sin PowerShot G7X Mark III-spelbok och lade till sina vertikala videoinspelningsmöjligheter till M50 II.. Det är formatet som föredras av sociala medieplattformar som Instagram och TikTok, och det är lättare för innehållsskapare att ladda upp det till sin favoritsida. Och, som nämnts, har du möjlighet att strömma direkt till YouTube, även om Google har varnat för livestreaming som du måste följa innan du kan använda den här funktionen. Kameran är också kompatibel med Canons webbkameraverktyg EOS, så M50 II kan användas som webbkamera eller för streaming.

För att underlätta videoinspelning, M50 II har nu en virtuell inspelningsknapp på pekskärmen och en bekväm videotimer. Den senare funktionen är idealisk för ensamanvändning, vilket ger dig mellan 2 och 10 sekunder att komma framför motivet innan kameran börjar spela in.

Canon EOS M50 MarkII

(Bildkredit: LaComparacion)

Canon EOS M50 Mark II: Konstruktion och hantering

 • Samma som EOS M50
 • Kompakt och lätt
 • EVF 2,36 miljoner poäng

Eftersom M50 II är identisk med den äldre M50 kommer vi att hålla den kort.. Det är samma välbyggda kropp, med en liten, kompakt formfaktor som gör det till en fantastisk resesällskap. Faktum är att den är ännu mindre än vissa Micro Four Thirds-kameror. Det betyder också att den inte har ett särskilt djupt grepp, men det räcker för att se till att du inte tappar kameran.

Du får samma skarpa sökare med 2,36 miljoner punkter, en helt artikulerande 1,04 miljoner punkters LCD-pekskärm och samma enhjulskontrolldesign. Alla kontroller du behöver är tillgängliga via pekskärmen, inklusive pek- och dragfokus, eller via de bakre knapparna.

Även om det här är en ny modell finns det fortfarande ingen vattentätning här, men låt dig inte luras av kamerans plastiga utseende: den har en robust byggnad och känns inte tunn i handen.

(Läs mer om kamerakonstruktion och hantering i vår Canon EOS M50-recension.)

Canon EOS M50 MarkII

(Bildkredit: LaComparacion)

Canon EOS M50 Mark II: Prestanda

 • Snabb autofokus
 • Ljus och skarp EVF
 • Arv från Digic 8 bildprocessor

EOS M50 var den första Canon-kameran som fick Digic 8-bildmotorn 2018 (det var också den första Canon-kameran med 4K-video, förresten) och trots att den är tre år gammal ärver Mark II-versionen samma processor. Detta innebär att M50 Mark II kan fotografera upp till 10 fps i Single AF-läge, medan spårning saktar ner en aning till 7,4 fps igen i kontinuerligt AF-läge.

Medan batteriet är designat för 305 bilder (märkligt nog mer än M235:s betyg på 50 skott trots samma batteri), kan du få ut mer av det. I våra tester (som vi gjorde på en resa till Tasmanien) fick vi mycket respektabla 375 bilder på en laddning.

Canon EOS M50 MarkII

Canon EOS M50 Mark II + EF-M 11-22mm f / 4-5,6 IS STM | 1/500 s vid f / 10, ISO 100 (Bildkredit: Jämförelse)

Det finns inte heller mycket att klaga på när det kommer till AF-prestanda. Det kanske inte matchar prestandan hos EOS R5 eller R6, men det håller definitivt sig, håller sig till ett tema och håller sig väl till det. Den kämpar med mycket snabbrörliga objekt, men Canons pålitliga Dual Pixel AF fortsätter att fungera bra här.

Sin embargo, kontrastdetektering autofokus som används vid inspelning av 4K-video är långsam och har svårt att hitta motivet. Som sagt, kameran var inte designad för att följa handlingen och den fungerar bra i de flesta situationer, speciellt för vloggning. Ändå, dess 1080p-prestanda är riktigt bra.

Det finns ingen bildstabilisering i kroppen här, så du kan behöva använda ett stativ för vissa scenarier.

Canon EOS M50 Mark II: Bildkvalitet

 • Skarpa bilder
 • Bra dynamiskt omfång
 • Bullret är väl kontrollerat

Om den inte är trasig, varför fixa den? Det var absolut inget fel på 24MP-sensorn från den gamla M50 och att använda den igen i Mark II var ett bra val. Den ger några riktigt skarpa, skarpa bilder som vi såg med M50, med utmärkt färgåtergivning och massor av detaljer.

Vi kunde ta kameran och några EF-M-objektiv till Tasmanien, Australien, och det är självklart att vi är mycket nöjda med resultaten.

Det finns gott om upplösning här för A3-utskrifter eller någon seriös beskärning innan du börjar tappa bildkvaliteten.

Canon EOS M50 MarkII

Canon EOS M50 Mark II klarar sig ganska bra i svagt ljus | Canon EOS M50 Mark II + 55-200mm f / 4.5-6.3 IS STM | 1/200 s vid f / 4.5, ISO 3200 (Bildkredit: TheComparison)

Även om det dynamiska omfånget för M50 II inte kan matcha det för de mest avancerade kamerorna, den erbjuder fortfarande solid prestanda på råfiler. Faktum är att vi också kunde återställa en hel del förlorade detaljer i höjdpunkterna och skuggorna i JPEG-filerna.

Canon EOS M50 MarkII

Kamerans dynamiska omfång gör att du kan fånga en anständig mängd detaljer i en bild – i det här fallet, klipporna och klipporna på Mount Wellington, Tasmanien, i bakgrunden. (Bildkredit: LaComparacion)

Brus är väl kontrollerat upp till ISO 6400, även om det kan användas upp till ISO 12800, även om det finns tecken på kornighet och förlust av detaljer på denna känslighetsnivå. Det är först vid ISO 25600 som brus blir ett problem och det är en inställning som vi inte rekommenderar att du använder, även om du ändrar storlek för webbanvändning.

Canon EOS M50 MarkII

Port Arthur, Tasmanska | Canon EOS M50 Mark II + EF-M 11-22mm f/4-5,6 IS STM | 1/250s vid f/9, ISO 100 (Bildkredit: TechRadar)

Dela detta