Bowers & Wilkins PX8: Två minuters recension

Ljudmässigt är Bowers & Wilkins PX8 nu de trådlösa over-ear-hörlurarna att slå. Vi sa det där. Om det är allt du behöver höra önskar vi dig lycka till. Men om du vill veta varför vi sa "ljud" istället för "övergripande" och varför det här är en recension av fyra och en halv stjärna istället för en femstjärnig, läs vidare.

B&W PX8s är utan tvekan ett lysande nytt tillägg till vår bästa guide för over-ear-hörlurar. Men låt oss vara tydliga: PX8:or är dyra. Det finns goda påtagliga och förståeliga skäl till detta: en ny 40 mm kolkon-drivenhet ersätter drivenheten för biocellulosa i den mer prisvärda Bowers & Wilkins PX7 S2 och pressgjutna armar av aluminium, glänsande metalldetaljer med diamant- och nappaläderlister lyfter upp avancerad konstruktion, men för vissa är allt dyrare än AirPods Max för rikt med tanke på det nuvarande ekonomiska klimatet. Vi hör dig.

Men vi har också hört Bowers & Wilkins PX8-hörlurar och, levnadskostnadskris eller inte, de är exceptionella.

Bowers & Wilkins medger att uppdraget var enkelt: skaffa de bästa trådlösa hörlurarna som möjligt samtidigt som kostnaderna hålls nere. Den brittiska ljudspecialisten levererade vackert. Att ta på sig dessa hörlurar är att uppleva en stolthet över ägande som sällan känns ens på den här nivån; Jag kände inte av det med de lite konstiga AirPods Max till exempel. Och trots kostnaden är ljudkvaliteten för pengarna här sublim.

Något problem? Några. Ingen av dem har med ljud att göra – det är där dessa burkar verkligen lyser; vet detta nu, men det var därför vi tog en halv stjärna av betyget i denna lysande recension. Den billigare Sennheiser Momentum 4 Wireless (släpptes i augusti 2022) erbjuder 60 timmars batteritid även med ANC implementerad, och du får bara 30 timmar här, även om det är samma som vad du får från Sony WH-1000XM5 (som släpptes i maj 2022: vi vill spara dig besväret med verifiering). Dessutom kan ANC inte anpassas, EQ-inställningarna är begränsade till diskant och bas, och det finns inga bra extrafunktioner.

Men det är där det negativa slutar. På andra håll konsoliderar appen Bowers & Wilkins Music nu sina streamingtjänster på ett ställe (så länge det är Tidal, Deezer, SoundCloud eller Qobuz, även om B&W hoppas kunna arbeta med Apple Music i framtiden) och eftersom den här appen nu råder, skapa ett svartvitt ekosystem där allt som passerar genom dina burkar enkelt kan överföras till din Zeppelin, Formation Wedge eller andra kompatibla svartvita högtalare när du går genom dörren.

Som vanliga läsare av TechRadar vet är ljud kung i det här huset. Och ljudprestandan här är detaljerad, snabb, rymlig, musikalisk och helt enkelt läcker. Om du har råd och vill ha de bästa sladdlösa burkarna på marknaden kommer du inte att bli besviken på PX8.

Bowers & Wilkins PX8 sobre las orejas en la mano, sobre fondo blanco.

Häng allt, PX8s är en trevlig uppsättning burkar. (Bildkredit: Future)

 • Bowers & Wilkins PX8 på Crutchfield för €699 (öppnas i en ny flik)

Bowers & Wilkins PX8 recension: Pris och releasedatum

 • Upplagt den 28 september 2022
 • 699 € / 599 € / 1150 €

Bowers & Wilkins PX8 är tillgänglig nu för €599 / £699 / AU$1150 699 / €XNUMX.

Dyrt, vi vet, men det här är svartvitt privilegierat territorium...

Visst, det går inte att undgå det faktum att detta gör PX8 dyrare än Apple AirPods Max, Sennheisers Momentum 4 Wireless (till $349 / £300 / AU$549) och den ledande Sony WH-1000XM5. i sin klass, som kostar € 399 / £380 / AU$550.

Och med tanke på att Sennheiser-hörlurar har dubbelt så högt motstånd som Bowers & Wilkins PX8 (och XM5, för den delen), börjar priserna se lite ambitiösa ut...

Bara så är inte fallet. Varför? Eftersom ljudkvaliteten gör det till ett exceptionellt köp, det är därför.

Bowers & Wilkins PX8 i fodral, på vit bakgrund

Fodralet ser också premium ut, med ett fack för de två medföljande kablarna (Bildkredit: Future)

Bowers & Wilkins recension: Funktioner

 • Utmärkt musikappstöd för hela ekosystem och ekosystem i flera rum
 • Enkla och pålitliga fysiska kontroller i örat
 • ANC- och transparensprofiler kan inte anpassas

Även om Bowers & Wilkins PX8:s specifikationer är mer bra än bra (ANC-profiler inkluderar på, av eller pass-through, medan EQ-flikar bara involverar bas- och diskantflikar), så alla som förväntade sig en fullständig fembands-EQ hade ingen tur ). ) vad PX8s gör, de gör mycket bra.

Det finns användardetektering och automatisk viloläge (som skickar dem till ett lågenergiläge efter 15 minuters inaktivitet), som båda kan slås på eller av, och den vänstra snabbknappen kan anpassas, beroende på om du vill pendla . ANC-profiler eller få tillgång till röstassistenten du väljer.

En fin touch här är möjligheten att justera streamingkvaliteten (med hjälp av din mobildata eller Wi-Fi), såväl som bärarsensorn, den senare till låg, normal eller hög. Om PX8 inte stängs av när du lyfter luren för att prata med en kollega, ställ in den på hög. Upptäcker du att de slutar oväntat under användning? Ändra den till låg.

Vi kanske kunde ha hoppats på mer än "standard" 30-timmars batteritid, även om det är bättre än Bose QuietComfort 45 och Bose Noise Canceling 700, som erbjuder mellan 24 och 30 timmar. Dessutom ger en 15-minuters snabbladdning dig sju timmars uppspelning, ett påstående som vi har testat och funnit vara sant.

Det finns ett traditionellt tillvägagångssätt för on-ear-kontroller här, men de fungerar briljant, med volym-, uppspelnings- och strömknappar på höger öronkåpa och en "snabbåtgärd"-knapp till vänster, som vi använder för att snabbt växla ANC. I denna mening är ANC här bra, och eliminerar alla de mest högljudda bussarna och flygplanen över huvudet när vi går in på kontoret.

Transparensläget är en mer subtil affär och verkar lite ovillig att aktivt filtrera bort omgivande ljud lika skarpt som Sennheiser Momentum 4 Wireless, till exempel. Som sagt, det finns en markant skillnad i ljudöverföring - du kommer att höra omvärlden, men vi skulle ha skruvat upp det ett snäpp om möjligt.

B&W:s stora dragplåster är dess Music-app, som nu välkomnar dig med "mellanslag" och kan gruppera dina Bowers & Wilkins-produkter därefter för ljud i flera rum när du kommer hem, liknande vad Apple Home eller Alexa-appen erbjuder. från AmazonHome.

B&W PX8 kommer med Bluetooth 5.2 plus stöd för aptX Adaptive (en av de bästa Bluetooth-codec som finns tillgängliga idag), såväl som aptX och aptX HD, och alla sex mikrofoner totalt (fyra för ANC, två för samtalshantering). tydliga telefonsamtal under våra tester.

Bowers & Wilkins PX8 bärs av Becky Scarrott från TechRadar i beige

Det här är hörlurar du vill synas i, helst på en yacht på Maldiverna (Bildkredit: Future)

Bowers & Wilkins PX8 recension: Design

 • Vackra metalliska detaljer (särskilt i det beige färgschemat)
 • Driverna är vinklade mot användarens öra.
 • Hållkraften är perfekt.

För stil och skönhet slog Bowers & Wilkins hemkörning med PX8. De är lådor att se: som vi sa i vår praktiska recension, skulle PX8 se ut som hemma runt halsen på en ljus ung man på ett flyg i affärsklass till Milano. Att justera pannbandet är en smidig och tyst upplevelse, och de mjuka, åtsittande öronkåporna vrids för att ligga platt runt halsen för de sällsynta tillfällena då de inte bärs över öronen.

Ja, PX8 återspeglar den nuvarande trenden mot design med kupor som roterar platt men som inte viks, inklusive Sony WH-1000XM5 och Bowers & Wilkins PX7 S2 (jämfört med den äldre hopfällbara Sony WH-1000XM4, förstås). .

Och även, föga överraskande, kommer dessa fodral med en tygklädd hård bärväska, men den här är särskilt trevlig eftersom de medföljande kablarna (USB-C till USB-C för laddning, USB-C till 3.5 mm om din enhet har en sådan port) har ett eget litet fack med ett magnetiskt lock, placerat i det döda utrymmet under bågen på pannbandet.

Komfortnivåerna var också fantastiska under hela vår lyssning, med riklig stoppning på undersidan av pannbandet och klämkraft lika sömlös som vi någonsin har känt; inte för tätt men betryggande säkert.

Sammantaget (och med risk för överdrift) gillar vi verkligen premiumutseendet och känslan hos dessa hörlurar.

Öronkåporna är ganska tjocka, men insidan av högtalarna är vinklade så att de sitter parallellt med dina öron, inte utanför öronkåporna. Detta är utformat för att hjälpa till med ljudtiming och noggrannhet.

Detalj av Bowers & Wilkins PX8 hörlurar

De fysiska metallknapparna på höger öronkåpa är fantastiska att ta på och fungerar felfritt. (Bildkredit: Future)

Bowers & Wilkins PX8 recension: Ljudkvalitet

 • Suverän smidighet och musikalisk klarhet.
 • Vackert vidsträckt och detaljerat.
 • Bastung men flexibel

Genom att stänga av alla ANC-profiler streamar vi Tom Pettys Free Fallin' på Tidal, och de smidiga, genomtänkta gitarrerna låter lika tredimensionella och fulla av liv som vi någonsin har hört i en trådlös design. Pettys röst är central och detaljerad genom ett knäppt, expansivt mellanregister. Refrängerna som träffar "Ventura Boulevard" är distinkta, skiktade och har extra utrymme för att påverka.

Sukhwinder Singhs Haule Haule-plockade strängar och serpentinslagverk får oss att trampa på fötterna och är bara två av de skickligt använda musikaliska trådarna i PX8:s sammanhållna och dynamiska mix. Vår spellista fortsätter på Bol Na Halke Halke av Mahalakshmi Iyer och Rahat Fateh Ali Khan och om du får chansen inbjuder vi dig att lyssna på den. Lyssna när introt ormar från bakom ditt vänstra öra till nära ditt högra, och kliar din lillhjärna och nacklober längs vägen. Notera också den dynamiska uppbyggnaden från nästan tystnad till en kakofoni av flöjter, trummor, stråkar och Iyers klockliknande röst genom de skimrande topparna.

De är lika uttrycksfulla och tunga i botten. Streama Stormzys Mel Made Me Do It och det ovanliga bakgrundsspåret vaknar till liv. Yt, trumslag, "ekonomin som inte flyger"-uttalanden och rytmiska ljudspår strömmar från det saftiga grime-riffet, men det hela backas upp av ett skarpt, regementerat framförande genom basen.

Hur jämför de med Sennheiser Momentum 4 Wireless? Tja, med tanke på prisskillnaden...

Dela detta