Innehållsförteckning

Bose smart soundbar 600: En minuts recension

Bose Smart Soundbar 600 (£499 / £499 / AU$799) är företagets mest kompakta och prisvärda nya Dolby Atmos-modell, som sitter under Smart Soundbar 900 (£899 / £1399 / AU €799) €).

Trots att den kostar runt halva priset av sin storebror, erbjuder 600 en mestadels liknande uppsättning funktioner, om än med en mer begränsad uppsättning högtalare. Totalt fem drivrutiner, inklusive två drivrutiner, används för att leverera Dolby Atmos-ljudspår, vilket gör att 600 kan erbjuda hård konkurrens till de bästa soundbars med virtuell Atmos-behandling i samma prisklass.

Den må vara liten och inte så dyr, men 600:an låter större och bättre än man kan förvänta sig. Top Atmos-effekter sträcker sig över TV-skärmen, och ljudpresentationen sträcker sig bra åt sidorna, som du kan förvänta dig av de bästa Dolby Atmos-ljudbarerna. Basdjup och punch är inte saker jag förväntar mig av en kompakt soundbar, vilket betyder att det inte finns mycket i det heller, men ljudbalansen här är naturlig och tilltalande, medan bildbehandlingen den hanterar med stereomusik är förvånansvärt bred och exakt. . .

Funktionsmässigt är Soundbar 600 ganska rik, med Atmos-stöd med hjälp av TrueSpace-behandling för musik och vanlig stereo och 5.1-ljudspår. Wi-Fi, AirPlay 2, Chromecast inbyggd och Bluetooth finns ombord för streaming, och det finns också inbyggt stöd för Alexa röststyrning och det fungerar med Google Assistant.

 • Bose Smart Soundbar 600 (svart) hos Amazon för 499 € (öppnas i en ny flik)

Boses anslutningsalternativ går ett steg längre än vissa budgetbarer genom att tillhandahålla både HDMI eARC och optiska digitala ingångar. Det hela kan styras med den fullständiga Bose Music-appen, och en grundläggande hårdvarufjärrkontroll lägger till barens röstkommandofunktioner.

Med tanke på priset är detta en solid, högkvalitativ soundbar, med den eleganta industriella designen företaget är känt för. Du har möjlighet att utöka den med en trådlös subwoofer (eller två) från Bose, samt trådlösa surroundljudhögtalare, men till en ganska brant kostnad.

Installationen är enkel och appstyrd, och det finns massor av inställningar för att justera ljudet efter dina önskemål. Sammantaget är detta ett fantastiskt Dolby Atmos soundbar-alternativ på ingångsnivå som erbjuder bra valuta för pengarna, och ett som du bör överväga om du vill lägga till äkta Atmos-ljud till din TV utan att spendera en arm och ett ben.

De toppmonterade högtalarna i Sound Bar 600 används för Dolby Atmos-effekter, medan de sidomonterade högtalarna hjälper till att utöka ljudbilden. (Bildkredit: Future)

Bose 600 Smart Soundbar recension: Pris och releasedatum

 • Släpptes i oktober 2022
 • $499 / £499 / A$799

Bose Smart Soundbar 600 lanserades i oktober 2022 och säljs för $499 / £499 / AU$799.

Soundbar 600 är prissatt något högre än Sonos Beam Gen 2, en modell som Bose verkar vara i direkt konkurrens med. Precis som Beam kommer Soundbar 600 inte med en subwoofer för utökad bas, men den erbjuder Wi-Fi för trådlös streaming, plus möjligheten att para ihop med en trådlös subwoofer, valfria trådbundna högtalare och surroundljudshögtalare.

Där Bose överträffar Sonos i funktioner är inkluderingen av högtalare för Dolby Atmos; Bose, å andra sidan, använder virtuell bearbetning för att simulera tonhöjdseffekter i Atmos-ljudspår.

Bose 600 Smart Soundbar recension: Funktioner

 • Dolby Atmos med kraftfulla högtalare
 • HDMI eARC och optiska digitala anslutningar
 • Wi-Fi, AirPlay 2, Chromecast och trådlös streaming via Bluetooth

Bose Smart Soundbar 600 är en kompakt allt-i-ett soundbar som stöder uppspelning av Dolby Atmos-ljudspår och använder egen TrueSpace-behandling för att konvertera normal stereo och 5.1-källor till Atmos-presentation. DTS:X stöds inte. En fjärrkontroll ingår, och inställningar och kontroll kan göras med Bose Music-appen. Soundbar 600 kan även utökas via företagets trådlösa surroundhögtalare och subwoofers (upp till två) som tillval.

Totalt fem drivrutiner används i Sound Bar 600: två sidomonterade som kombineras med en centermonterad diskant för att ge utökad stereobild, och två toppmonterade för Dolby Atmos takeffekter. Bose anger inte storleken på drivrutinen eller effekten på förstärkaren.

Anslutningar på Soundbar 600 inkluderar en HDMI eARC-port plus en optisk digital ljudingång för att ansluta en äldre TV som inte stöder HDMI ARC/eARC. En andra HDMI-ingång för att ge en pass-through skulle vara ett trevligt tillägg, även om det inte alltid är fallet med budgetsoundbars - Sonos paket innehåller inte en.

Trådlösa streamingalternativ på Bose inkluderar Wi-Fi, AirPlay 2, Chromecast inbyggd, Spotify Connect och Bluetooth. Bose Music-appen integrerar också en mängd olika tjänster inklusive Amazon Music, Spotify, Pandora, Deezer, iHeartRadio, TuneIn Radio och Sirius XM för streaming över Wi-Fi.

Alexa-stöd är inbyggt för handsfree-drift på grundläggande kontroller som volym och spårhopp, samt tillgång till Alexa-kompatibla musikappar. Soundbar 600 fungerar också med Google Assistant, vilket ger dig liknande funktionalitet när en Google-högtalare är ansluten till nätverket. Med Soundbar 600 inställd för att stödja Alexa kan du också använda dess Voice4Video-funktion för att styra funktionerna på en ansluten Smart TV, från att slå på och av den till att spela upp och pausa videouppspelning och byta kanal.

Förutom Dolby Atmos har Soundbar 600 proprietär TrueSpace-behandling. Detta tar inkommande stereo-, mono- och 5.1-ljudkällor och förvandlar dem till en uppslukande Atmos-liknande presentation med soundbarens fulla uppsättning högtalare.

Bose Soundbar 600 under en TV i ett beige rum

(Bildkredit: Bose)

Bose Smart Soundbar 600 recension: Ljudkvalitet

 • Stor tydlighet i dialogen.
 • Omfattande presentation av Dolby Atmos-ljudspår
 • Lite ljus på basen

Innan jag dök in i Bose prestandarecension använde jag den helt enkelt som en soundbar för min TV-installation i ett relativt rymligt rum.

I grund och botten hade jag inga klagomål: film- och TV-dialogen var genomgående tydlig och full, musiken och ljudeffekterna återgavs på ett rymligt sätt som sträckte presentationen långt utanför själva barens gränser, och till och med musiken som det verkade vara välbalanserad. och med anständig stereoseparation, något många soundbars misslyckas med att leverera.

I actionfilmer med Dolby Atmos-ljudspår som John Wick 3 skapade Boses bar en trovärdig atmosfär i scener med regn, när vattnet verkade falla från ovanför TV-skärmen. Andra demovärda Atmos-scener, som de från District 9 och Godzilla (2016), sci-fi-filmer där massor av helikoptrar flyger över huvudet, betjänades väl av Sound Bar 600, ljud som enkelt justeras för att matcha handlingen på skärmen. och sträcker sig även bortom.

Medan Boses ljud mestadels var dynamiskt, till och med i mitt relativt stora sovrum, saknade ljudeffekter som Godzilla som trampade genom Honolulus gator den baskraft jag vet att det finns: kompakt, allt-i-ett-design, en som 600-solo det kan göra mycket inom djupbasavdelningen. Även med denna begränsning var basen som hanterades av 600 soundbaren ren och välkontrollerad, och bidrog till att skapa spänning till scener i John Wick 3 där huvudpersonen slåss mot blivande lönnmördare på nära håll.

Musik lät bra på Bose också, och det är inte något man kan säga om alla soundbars. När jag lyssnade på de nya stereomixarna av The Beatles nyss släppta Revolver (strömmade från Tidal till min iPhone-soundbar med Chromecast), hade Tomorrow Never Knows en tjock, psykedelisk, virvlande presentation, och Good Day Sunshine hade en full-on-kvalitet, uppbackad av den skarpa, metalliskt klingande Motown-liknande hornsektionen. Sammantaget balanserades musiken för skarpt på Bose-stången, men jag skulle krita det till de saknade lägre oktaverna, och jag kan inte säga att jag tyckte att ljudet var utmattande överlag.

Bose 600 smart soundbar recension: Design

 • Enkel och kompakt formfaktor
 • Utmärkt byggkvalitet
 • Liten engångsfjärrkontroll

Soundbar 600 har den grundläggande bar-liknande formfaktorn som många andra soundbars och finns endast tillgänglig i en svart finish. Med 27 tum bred och 2 tum hög och 4 tum djup är det en ganska elegant och kompakt design för en allt-i-ett-enhet.

Med tanke på Sound Bar 600:s överkomliga pris är byggkvaliteten utmärkt: en nätgrill lindar sig runt framsidan och sidorna av stången, och den bakre panelen har vänster och höger portar (för förbättrad uteffekt), bas) och en kylfläns av metall för att förhindra att den integrerade förstärkaren överhettas. När du lyfter Soundbar 600 i dina händer, säger dess imponerande vikt att den byggdes för att hålla.

Den medföljande Bose-fjärrkontrollen är en kompakt typ med grundläggande knappar för att styra ström, volym, avstängning och val av ingång. Samma funktioner kan utföras via Bose Music-appen, och det finns även pekkontroller ovanpå soundbaren som låter dig slå på/av den och stänga av eller stänga av den inbyggda mikrofonen för ljud- och röststyrning.

Bose Soundbar 600 ingångar på baksidan

Bose-ingångar inkluderar HDMI-eARC och optiska digitala anslutningar. (Bildkredit: Future)

Bose 600 smart soundbar recension: Användbarhet och inställning

 • HDMI ARC-anslutning
 • Appbaserad konfiguration och kontroll
 • Ingen alfanumerisk display på frontpanelen

Med endast HDMI eARC och optiska digitala portar tillgängliga för anslutning till en TV, är installationen ganska enkel och kommer att baseras på vad din TV ger. Genom att använda HDMI eARC-anslutningen får du naturligtvis tillgång till avancerade funktioner som Dolby Atmos-ljud, något som optiska digitala anslutningar inte stöder, och HDMI CEC-kontroll, som låter dig justera ljudfältets volymnivå med fjärrkontrollen. kontroll av TV:n osv. . grejer.

Bose-fjärrkontrollen är enkel och tillräckligt liten för att lätt glömma bort (den kommer med största sannolikhet att försvinna in i dina soffkuddar någon gång). För det mesta använde jag Bose Music-appen för installation och kontroll, som fungerar bra och är lätt att...

Dela detta