Innehållsförteckning

En minuts recension

Dyson Airwrap är en av de mest eftertraktade frisörerna på marknaden idag. Lanserades 2018 och erbjuder möjligheten att torka, volymisera och locka håret i en enhet, vilket eliminerar behovet av att investera i separata verktyg. Det är dock extremt dyrt; Dessutom, efter att ha blivit en TikTok-sensation, säljer den också regelbundet slut. Du kan hålla utkik efter återförsäljare som har lager genom att kolla in vår artikel om var du kan köpa Dyson Airwrap.

Det är dock inte det enda varmluftsjärnet på marknaden. Det finns gott om Airwrap-dubbletter från märken som Revlon, Remington och BaByliss, som alla är betydligt billigare än Dysons erbjudande. BaByliss Air Style 1000 är en av de mest prisvärda modellerna vi testat.

1000W varmluftsstylern kommer med en paddelborste för att skapa smidiga och eleganta stilar, samt en 50 mm borste som kan ge volym och studs till håret. Det finns även ett koniskt lockfäste i boxen och ett föningmunstycke som ska användas för att avlägsna fukt från håret innan styling.

Enligt BaByliss frigör varmluftsstylern konditionerande joner som påskyndar avdunstning av vattenmolekyler, vilket minskar torktiden och friss, samtidigt som håret glänser.

I testerna hade vi blandad framgång med airstylern. 50 mm-borsten gav det bästa resultatet och skapade en voluminös torktumlare; men paddelborstens stylinghuvud gjorde inte mycket för att släta ut flykten, och locktångsfästet krävde en del uthållighet för att uppnå jämna vågor. Men för $70 är BaByliss Air Style 1000 mycket mer överkomligt än Dyson Airwrap, vilket gör den idealisk för dem som vill ha mångsidigheten hos en allt-i-ett-produkt men som har en för snäv budget.

(Bildkredit: LaComparacion)

BaByliss Air Style 1000 pris och tillgänglighet

BaByliss Air Style 1000 är för närvarande endast tillgänglig i Storbritannien och kostar 70 €. Den är tillgänglig direkt från BaByliss, såväl som onlinebutiker som Amazon.

Detta är den enda varmluftsstylern som erbjuds av BaByliss och som innehåller en mängd olika tillbehör. Men för de som bara vill lägga till volym till lås, snarare än att locka, kommer BaByliss Flawless Volume Hot Air Styler med ett 38 mm borströr och kostar 35 €.

Klämmor på BaByliss Air Style 1000-handtaget gör det enkelt att fästa huvuden, som det cylindriska borsthuvudet

(Bildkredit: LaComparacion)

Design

  • Val av tillbehör
  • Tre temperaturinställningar
  • Inkluderar värmeskyddshandske.

BaByliss Air Style 1000 är en relativt skrymmande hårvårdsenhet, som som mest mäter 7,9 x 42,3 x 7,9 cm (H x B x D); skiljer sig något beroende på vilket huvud som sitter fast. Vi fann att handtaget, som är brett i botten och tunnare mot slutet där fästena ansluter, är svårt att hålla vid styling, speciellt när man hanterar stylern för lockar och vågor. Positivt är att stylern är relativt lätt på cirka 503 g (återigen, detta skiljer sig något beroende på fästet), vilket säkerställer att du inte kommer att få ont i armarna efter en stylingsession.

Som nämnts kommer Air Style 1000 med fyra stylingtillbehör. Det finns en 50 mm bred borstkropp för att lägga till volym, en paddelborste för att skapa släta och snygga frisyrer, en avsmalnande fäste för att skapa lockar och en föning. Den senare bör användas först för att se till att håret är 80 % torrt innan du använder något av stylingverktygen. Boxen innehåller även en värmebeständig handske för att skydda dina händer under styling.

1000W varmluftsstylern har två temperaturinställningar och ett Cool-shot-alternativ för att ställa in en stil efter att den skapats, som alla kan väljas med hjälp av reglaget på stylerns framsida. Air Style 1000 drivs med nätström och har en 2,5 m sladd, som kan roteras 360 grader för enkel hantering av stylisten.

BaByliss Air Style 1000 med det inbyggda curlinghuvudet

(Bildkredit: LaComparacion)

Prestanda

  • Effektivt för att skapa en föning.
  • stil tar tid
  • Curlingfäste är krångligt att använda

När det kommer till styling av hår har vi haft varierande framgångar med accessoarer. Och eftersom håret måste vara 80% torrt innan styling enligt BaByliss tog hela processen också längre tid. Det tog 2 minuter och 3 sekunder att torka håret till 80 % med hjälp av fönen.

Vi tog sedan bort torktumlarens huvud och ersatte det med paddelborsten. Den värmebeständiga handsken kom väl till pass här, för efter två minuters torkning nådde plasthuvudet 52,5°C, vilket betyder att det var för varmt att ta bort med bara händer. Tillbehöret var dock lätt att byta och gav ett tillfredsställande klick när det låstes på plats.

Det tog ytterligare 2 minuter och 50 sekunder för vårt medellånga fina hår att gå från blött till torrt med paddelborsten. Stilen vi skapade var okomplicerad, även om vi fann att det inte hjälpte mycket med att tämja krusidullerna; det fanns säkert mycket mer i det än att bara använda en hårtork och en fatborste.

BaByliss Air Style 1000 med den platta borsten fäst på en glasskiva

(Bildkredit: LaComparacion)

Den cylindriska borsten visade sig vara mer effektiv, med tork- och stylingtiden reducerad med 35 sekunder. Våra lås förblev voluminösa och med mycket färre flyaways än med paddelborsten. Men med en bredd på 50 mm är den större än standardborsten vi använder för att föna håret, och vi upptäckte att den kämpade för att jämna ut luggen, snarare än att skapa ett tydligt medium veck mot luggen.

Slutligen använder vi curlingfästet för att skapa mjuka vågor. Det krävdes tålamod att linda hårstrån runt det avsmalnande verktyget. Den värmebeständiga handsken var nödvändig här för att skydda fingrarna; men vi hade problem med att gå från en het smäll till en kall smäll för att ställa in vågorna, vilket ofta resulterade i att håret upplöstes.

De som gillar att deras hårvårdsapparater är tysta bör notera att BaByliss Air Style 1000 är en av de mest högljudda varmluftsstylingarna vi testat. Det var tystast när man använde paddelborsten på 74 dB, vilket är den ljudnivå man hör när man spolar toaletten. Med den cylindriska borsten slog dock vår decibelmätare 80 dB, vilket motsvarar ett skräpborttagningssystem, vilket gör den till en av de mest högljudda lufttorkarna vi har testat.

BaByliss Air Style 1000 med torkhuvudet påsatt

(Bildkredit: LaComparacion)

Ska jag köpa BaByliss Air Style 1000?

Köp den om...

Köp den inte om...

Första versionen: februari 2022

Dela detta