Innehållsförteckning

2 minuters recension

Axon Pro Lite är en överdrivet kompakt och lätt hopfällbar elcykel och är en av 3 freestyle-modeller från denna London-baserade tillverkare. Med en vikt på bara trettio pund känns den vansinnigt bärbar tack vare sin smarta design som låter dig vika och packa bort på några sekunder. Bristen på bulk beror på en ram i magnesiumlegering, kompletterad med små sextontumshjul som får elcykeln att se och kännas riktigt liten.

En XNUMXV, XNUMXW borstlös motor monterad i det bakre navet betyder att det finns en anständig mängd kraft till ditt förfogande, även om leveransen kan vara lite oregelbunden enligt vår erfarenhet.

Axon Pro Lite kommer också med mekaniska skivbromsar, en bekväm sadel och en snygg liten LCD-skärm som lämnar 3 olika köralternativ med variabel assistans. En inbyggd högtalare plus fram- och bakljus betyder att detta är en hopfällbar elcykel som inte bara är redo att köra på några sekunder, utan kan användas i praktiskt taget alla situationer.

Axon Pro Lite elcykel

Cykelramen känns robust och stark under färd (Bildkredit: Rob Clymo)

Mycket konkurrenskraftigt pris, Axon Pro Light är ett bra val om du vill ha en lätt, hopfällbar e-cykel, så länge du är medveten om begränsningarna med att köpa en så liten maskin.

Pris och lanseringsdatum

Vi testade Axon Pro Lite-modellen, som är tillgänglig för €2 (cirka €XNUMX / AU$XNUMX) och är instegsutgåvan av denna hopfällbara elcykel. Axon erbjuder också XNUMX andra modeller: Pro, som kostar €XNUMX XNUMX (cirka €XNUMX XNUMX / AU$XNUMX XNUMX) och Pro Max, som kostar €XNUMX XNUMX (ca €XNUMX XNUMX / AU$). fyra tusen trehundra €). Båda är utrustade med hydrauliska bromsar, och den senare har en kraftigare batterikapacitet på trettiosex V, sju Ah istället för trettiosex V, fem med två Ah. Detta bör ge dig en något förbättrad räckvidd på upp till trettio mil på en laddning.

Det är faktiskt rimligt för en hopfällbar elcykel, vilket är en betydligt mer komplex teknisk bedrift än en vanlig cykel med fast ram. Som jämförelse, vår nuvarande elcykel nummer ett, MiRider One, börjar på XNUMX XNUMX € (cirka XNUMX XNUMX € / XNUMX XNUMX €), medan GoCycle GX XNUMX XNUMX börjar på € XNUMX, ett tusen tvåhundranittio / € tvåtusenåttahundranittio fem (cirka AU € fyra tusen fem hundra).

Alla tre versionerna är tillgängliga direkt från Axon Rides. Vår recensionsenhet är snyggt förpackad i en liten låda och kräver minimal installation innan den kan användas.

Axon Pro Lite elcykel

Cykeln har en ljusstark LCD-skärm som visar kördata och batteristatus (Bildkredit: Rob Clymo)

Design

Att packa upp Axon Pro Lite för första gången upptäckte hur liten denna kompakta elcykel verkligen är. Designerna har gjort ett enormt jobb med att göra en cykel så liten att den även i denna form klarar av att ha en elmotor och ett batteri.

Lika imponerande är hur enkelt du kan sätta upp det, med en ram som viks på mitten och kan fästas med ett klämma. Detsamma gäller styrstammen som fälls upp och låses på plats. Sadeln kan tas bort från ramen och låses snabbt på plats. Du måste sätta på pedalerna innan din första resa, men det är hopfällbara pedaler som underlättar transport och förvaring av cykeln. När den är ihopfälld hålls cykeln säkert med magnetlås som förhindrar att den faller isär.

Axon Pro Lite elcykel

Styrstammen kan frigöras med en enkel spak och sedan fällas ihop (Bildkredit: Rob Clymo)

Vi var särskilt imponerade över hur snabbt Axon Pro Lite var redo att gå. Framdäcket var dock praktiskt taget platt så vi fick pumpa på det, vilket snabbt upptäckte ett fel på de mindre hjulen. Att få ett pumpmunstycke på ventilen var ganska knepigt, speciellt på baksidan.

Förutom det är Axon Pro Lite väldigt enkel att arbeta med. Generellt är designen lite speciell, men den har allt du behöver på rätt ställen, även en liten stänkskärm som går över bakhjulet för att förhindra att spray rinner upp på ryggen i vått väder. Detta kompletteras av en annan dvärg längst fram.

Axon Pro Lite elcykel

Små stänkskärmar ingår som standard för att skydda dina kläder när det duggregnar (Bildkredit: Rob Clymo)

Designen är sådan att Axon Pro Lite inte riktigt ser ut som en elcykel. Smart konstruktion är verkligen väldigt innovativ i detta avseende. Samtidigt har den allt du behöver för att njuta av en trevlig åktur, inklusive en mycket acceptabel sadel. Det är också enkelhastighet, så du behöver inte oroa dig för växeln eller verkligen bemästra växlarna.

De 3 kraftlägena styrs via datorn som sitter på höger sida av styret. Den är ren och enkel, och den lilla strömknappsfliken precis under den låter dig avstå från rörelse framåt med små knuffar efter behov.

Prestanda

Innan du ger dig ut på din första tur, se till att du är bekant med kontrollerna på cykeln. Axon Pro Lite har en liten spak som sitter under datorn, vilket låser upp en myriad av kraft.

Som med vilken hopfällbar cykel som helst, är det också klokt att kontrollera att allt är säkert genom att kontrollera att varje spärr är låst på plats. Lyckligtvis är detta också väldigt enkelt att göra på Axon Pro Lite. Som tidigare nämnts pumpar vi även dessa små däck, vilket är en nödvändighet då det inte finns någon annan fjädring än vad du får av luften i däcken.

Axon Pro Lite elcykel

Cykelns dvärghjul är bra för jämna vägar, men gång kan kännas hackigt om underlaget är ojämnt (Bildkredit: Rob Clymo)

Dessa hjul är så små att de kan vara obekväma för vissa mindre självsäkra förare. Som med vilken liten cykel som helst med smala hjul, är du bra online direkt, men du kommer att behöva koncentrera dig för alla sällsynta styrmanövrar eller när du åker låga trottoarkanter.

Frånvaron av fjädring och de små mängderna gummi som kommer i kontakt med vägen ger en behaglig åktur på ett plant, välskött underlag. Allt annat sviker dig dock, och åkturen är lite nervös med faktiska gropar och gropar.

Cykeln presterade bra på grusbanor, men den skakiga känslan förvärras i kurvorna. Axon Pro Lite är uppenbarligen inte byggd för slumpmässiga eller felaktiga styrets rörelser. Vrid de där stängerna för långt och cykeln kan vara lite grov. Ändå är det inte en knackning på Axon Pro Lite; plus en kommentar om bristerna med ett litet hjul och ramdesign.

Axon Pro Lite elcykel

Den bakre navmotorn ger massor av kraft för att hjälpa dig att navigera i korsningar och trafikljus (Bildkredit: Rob Clymo)

Annat än det tyckte vi att Axon Pro Lite var fantastisk direkt online och erbjuder mer än tillräckligt med kraft när du arbetar med kontrollerna. Kraftleveransen kan vara lite frustrerande och lite vag ibland tills du får grepp om cykeln. Men när du är i rörelse slår den elektriska assisten in väldigt smidigt, vilket tyder på att vridmomentsensorn inte kan hjälpa till om du startar från stillastående.

Vi älskade också hur enkelt det var att köra, med bara en växel och ingen växling, vilket gjorde e-cykeln idealisk för stadsturer och liknande. Sadeln och styrets placering är välbalanserad, och dessa flexpunkter i designen känns tillräckligt starka när motorn driver dig nerför leden genom de tre olika nivåerna av pedalassistans.

Axon Pro Lite elcykel

Axon Pro Lite har integrerade lampor och ett horn som kan övervakas från styret (Bildkredit: Rob Clymo)

Det finns även ett litet horn för att varna andra trafikanter, förutom dessa praktiska integrerade lampor. Datorns LCD-skärm är också fantastisk; erbjuder en fullt förståelig avläsning av frekventa resor, såsom hastighet, perfekt läge och mer.

Den här lilla elcykeln måste jobba riktigt hårt för att leva, men under vår säsong kunde vi inte skylla på batteriet eller kraften i navmotorn. Axon Rides gör anspråk på tjugofem miles vilket är helt okej för vad den är designad för

Laddning är en piece of cake tack vare en anslutningspunkt under sadeln där den gröna på/av-knappen sitter, vilket möjliggör laddning utan att ta bort batteriet från cykeln. Det tar cirka tre till fem timmar i genomsnitt. Så det är i allmänhet bra, så länge man känner till bristerna på en cykel med så små smala hjul.

Första recension februari 2022

Köp det om

Köp den inte om

Dela detta