Innehållsförteckning

två minuters recension

Aura Carver är en 10-tums fotoram som ser mindre ut som en snygg Android-surfplatta än de flesta av sina konkurrenter. För det mesta är det bra. Det är en av de bästa prisvärda ramarna du hittar online, vilket betyder att den förtjänar sin plats i vår guide till de bästa digitala fotoramarna.

Tänk på att den kostar något mindre än Aura Carver Luxe. Båda ser likadana ut, men Luxe har en mycket högre skärmupplösning. När detta skrivs kostar det faktiskt samma som standard Carver online. Även utan rabatt skulle vi gärna betala 20 €/20 € extra för en högre pixeltäthet.

Men vi kan också uppskatta många fotoramsköpare som inte gör det. Lyckligtvis ser bilderna fortfarande bra ut på standard Aura Carver. Färgen är bra, kontrasten är tillräckligt bra, och skärmen har en halvmatt finish som mjukar upp reflektioner på ett sätt som de flesta andra ramar inte gör.

Aura Carver digital fotoram

(Bildkredit: Andrew Williams)

En av höjdpunkterna är hur den här fotoramen fungerar. Aura Carver ändrar automatiskt sin ljusstyrka för att matcha omgivande ljusnivåer och släcks när ljuset släcks i ett rum. Det kan också bli väldigt glänsande, användbart om du vill placera en tavelram nära ett fönster.

  • Aura Carver på Amazon för 129 € (öppnas i en ny flik)

Den har också det mest sofistikerade gränssnittet och fotoramsmjukvaran vi har testat nyligen. Aura Carver har ingen pekskärm, vilket kan komma som en överraskning. Istället använder den en liten pekskärm högst upp för att bläddra bland bilder, med de flesta andra alternativ tillgängliga via telefonappen. Vänner och familj kan också skicka bilder till Aura Carver, men de måste ladda ner Aura-appen för att delta.

Det finns några konstigheter i hur Aura Carver fungerar. Den kan bara placeras i liggande orientering, vilket vissa kommer att tycka är begränsande. Det finns också väldigt få inställningar som kan justeras manuellt. Men om du tycker att idén med en enkel och elegant tavelram är tilltalande, finns det mycket att älska. Sammantaget rankas Aura Carver högt i vårt val för de bästa digitala fotoramarna.

Aura Carver: design

Vi har redan recenserat Aura Photo Frames. Aura Carver är ett av företagets billigare alternativ, men den har liknande stil som vi har sett på andra modeller. Istället för att låtsas likna en klassisk tavelram får den en distinkt stil med en kraftigt etsad kant.

Själva ramen är ganska tjock. Denna bård är av plast och ser ut som den, men Aura Carver har en betryggande tyngd som du inte hittar i de flesta billigare tavelramar. Den förlitar sig också på denna tjocklek för att räta ut sig själv - det finns inget glidande eller avtagbart stöd. Istället står den för sig själv på sin tjockare bas, vilket betyder att fotavtrycket är användbart litet.

Men denna stil innebär också att Carver bara kan sitta på ett sätt: horisontellt. Detta är bra om du planerar att visa mestadels landskapsfoton. Men om du vill visa bilder på människor och platser tagna i porträttläge vill du inte ha Carver. Vi föreslår att du tittar på en Aura Mason istället.

Aura Carver digital fotoram

(Bildkredit: Andrew Williams)

Aura Carver har inte heller en superskarp skärm. 10,1-tums IPS LCD-panelen har en upplösning på 1280 x 800, vilket är lägre än andra Aura-modeller. Om du vill titta på och uppskatta de fina detaljerna i dina bilder kan Carver Luxe, Mason eller Mason Luxe vara ett bättre val. Men vi tror fortfarande att standard Carver fungerar bra för hur de flesta kommer att använda en tavelram.

Bilder är alltid skarpa om man tittar på det på armlängds avstånd. Medan högupplösta skärmar ofta nämns i samband med bilder, är det faktiskt text som visas med lägre upplösning. Och det visas helt enkelt inte mycket text när du använder Aura Carver.

Aura Carver digital fotoram

(Bildkredit: Andrew Williams)

Den här skärmen har inte en helt matt finish, men den mjukar upp reflektioner så att foton ser mer ut som tryckta bilder. Naturligtvis är det konstiga här att tavelramar vanligtvis är täckta av glas eller plast som ser ut som glas, så detta drag får det utan tvekan att se mindre ut som en traditionell tavelram.

Aura Carvers skärm är också otroligt ljus. Där de flesta fotoramar vi har testat kommer att slå runt 220-250 nits, kan Carver nå 445 nits, som en anständig surfplatta vid maximal ljusstyrka. Du kommer dock inte att se den här typen av ljusstyrka ofta, eftersom Carver automatiskt justerar sin ljusstyrka baserat på omgivningsförhållandena. Och du kan inte manuellt styra ljusstyrkan även om du vill.

Förutom den relativt låga upplösningen finns det bara ett annat problem att rapportera. Svarta kan se lite blåa ut ur vissa extrema vinklar, tack vare stilen på displaypanelen. Utöver det är betraktningsvinklarna utmärkta och färgerna ser levande men ändå naturliga ut.

Aura Carver: Bekvämlighet

Aura syftar till att göra Carver lätt att använda. Du kan inte sätta i ett minneskort eller ansluta en USB-kabel till telefonen för att överföra bilder. Det finns bara strömkontakten på baksidan och en högtalare. Detta används när du spelar upp videor, med klipp upp till 30 sekunder som stöds.

Du ställer in Carver med hjälp av Aura-appen, som ger dig kontroll över nästan varje element i fotoramen. Det är vanligt att fotoramar har ett eget menysystem, men den här gör det enkelt.

På själva ramen är din enda kontroll via en liten touchlist upptill. Du kan se var den är eftersom den är superlen, medan plasten runt den är grov. Bläddra åt vänster och höger för att ändra bilder, håll ett finger för att radera ett foto eller stäng av Aura Carver.

Telefonappen är också ganska enkel. Du kan inte skapa spellistor eller album. Du har precis laddat upp bilder till din Aura och kan sedan ta bort dem från "bildspelet" eller bli av med dem helt senare.

Aura Carver digital fotoram

(Bildkredit: Andrew Williams)

Dina två bildspelsalternativ är hur länge varje bild visas, från 15 sekunder till 24 timmar, och om du vill blanda bilderna eller visa dem i kronologisk ordning. Det var då de togs, inte när de lades till. Du kan också schemalägga när du ska slå på och stänga av ramen, om du inte vill lita på dess automatiska vilofunktion.

Detta är en väldigt enkel och lättanvänd fotoram. Det finns dock vissa egenheter i dess funktion. Carver har ingen officiell intern lagring och strömmar bilder efter behov från dess Wi-Fi, så du måste vara uppkopplad hela tiden. Detta borde inte spela någon roll i de flesta situationer, men det kan vara en deal breaker om din anslutning är inkonsekvent.

Andra personer kan bjudas in att lägga till foton i ditt bibliotek. De måste ladda ner Aura-appen för att göra det, men när de väl är där kan de använda en speciell e-postadress för att skicka bilder. Appens startsida visar ett flöde med nyligen tillagda bilder, och folk kan "skicka lite kärlek" eller lägga till en kommentar. Naturligtvis kommer detta förmodligen att vara mer attraktivt för personen som äger Carver än för andra vänner och familj.

Ska jag köpa Aura Carver?

Aura Carver digital fotoram

(Bildkredit: Andrew Williams)

Köp den om...

Köp den inte om...

Aura Carver: prisjämförelse

Dela detta