Innehållsförteckning

Apple Watch SE 2: Två minuters recension

Apple Watch SE 2 verkar till stor del härröra från tanken att den ursprungliga Apple Watch SE inte var trasig, så den behövde inte fixas. Istället justerade Apple den, vilket gav den en ännu lättare kropp, en ny processor för att framtidssäkra den, nya färger och ett litet prisfall.

Om det du vill ha av denna Apple Watch SE 2-recension är om den ursprungliga Apple Watch SE är värd att uppgradera till, är svaret nej. Du får inga betydande nya funktioner här; det mest anmärkningsvärda är upptäckt av bilolyckor, vilket uppenbarligen är önskvärt, men jag tror inte att många kommer att betala $250/€250 enbart för det.

Om du undrar om du ska välja Apple Watch SE 2 eller Apple Watch Series 8, handlar det om vilka specifika funktioner du kanske vill ha och vad du är villig att betala för dem. Series 8 har en skärm som alltid är på (vilket jag tycker ser ut som en trevlig uppgradering), samt en EKG, syrgassensor och temperatursensor designade för att hjälpa kvinnor att övervaka sin reproduktiva hälsa. Om du känner att du inte bryr dig om någon av dessa hälsosensorer, då är Series 8 mycket mer pengar för en lite annorlunda upplevelse.

Eftersom den totala upplevelsen är vad Apple Watch SE 2 absolut uppnår: Det är en komplett Apple Watch, utan komplicerade frågor om vad som har tagits bort från det avancerade alternativet. Utelämnanden listas ovan. Du får inte en äldre processor, vilket gör att du måste undra över hastighet, och du har inga programbegränsningar. Skärmen är lite mindre än Watch Series 8, med en något tjockare ram, men det är ingen stor sak, särskilt med tanke på Apples betoning på svarta bakgrunder i watchOS.

Under de senaste fyra åren har jag alltid ägt det senaste flaggskeppet Apple Watch och burit den varje dag. Jag har gått från min Apple Watch Series 7 till att testa den nya Apple Watch SE, och min erfarenhet har inte minskat, förutom avsaknaden av en skärm som alltid är på, och jag lever alldeles utmärkt med det.

Även om jag önskar att Apple kunde placera den alltid-på-skärmen här för priset, eller hjälpa till att demokratisera övervakning av hemmets hälsa genom att inkludera EKG och/eller syrepulssensor i denna billigare modell, det råder ingen tvekan om att det är den bästa Apple Watch för dem som har en budget , och det är en av de bästa smartklockorna av alla slag när det kommer till att balansera funktioner och pris.

 • Apple Watch SE (2022) (Silver) på Amazon för 229 € (öppnas i en ny flik)

Apple Watch SE 2 recension: Pris och releasedatum

 • Postad i september 2022
 • 40 mm version från: €249 / €259 / AU$399
 • 44 mm version från: €279 / €299 / AU$449

Apple Watch SE 2 definieras inte av sin status som ett billigt Apple Watch-alternativ, men det gör den inte. Det börjar på $249 / £259 / AU$399 för standardmodellen i 40 mm-storleken och $299 / £299 / AU$479 om du vill ha mobilanslutning i den storleken (det är versionen vi har testat).

Det är ett prisfall på $30 i USA jämfört med den ursprungliga Watch SE, och $10 i Storbritannien för den vanliga versionen, eller $20 för den mobila versionen. Ett prisfall var betydande, eftersom Apple nu har tappat €3 Apple Watch Series 199, även om det uppenbarligen inte gör den nya SE lika billig som den enheten.

Som jämförelse börjar Apple Watch Series 8 på $399 / £419 / AU$629, så SE 2 är en betydande besparing. Du kan få en mycket snyggare rem med de pengarna sparade...

Men den andra användbara jämförelsen här för värde är Fitbit Versa 4, som kommer ut ungefär samtidigt som Apple Watch SE 2. Versa 4 kostar $229 / £199 / AU$379 och kommer med många liknande funktioner - hjärtfrekvenssensor , GPS, aktivitetsspårning, ljus skärm, kontaktlösa betalningar, men mindre smart... men det ger sex dagars batteritid. Apple Watch SE 2 kostar betydligt mer, särskilt i Storbritannien, men inte orimligt.

(Bildkredit: LaComparacion)

Apple Watch SE 2 recension: Design

 • Lättare än någon annan Apple Watch
 • Fyra aluminiumfärgalternativ
 • Något tjockare ram än Series 8

Formen på Watch SE 2 kommer att se väldigt bekant ut för alla som har sett en Apple Watch tidigare. Tillgänglig i storlekarna 40 mm och 44 mm, det är den minsta klockan i Apples 2022-kollektion.

I år finns den i tre aluminiumfinisher: Midnight (svart med en antydan av blått), Starlight (silver med guldglans) och Silver (som är silver). Vi har Midnight-versionen att testa, och den är bra. Om man bara tittar på aluminiumet kan man lätt tro att det bara är svart, men när man jämför det med den äkta svarta skärmen blir den subtila antydan av blått uppenbar.

Watch SE använder den välbekanta kombinationen av digital krona och ström/app-knapp på höger sida, och precis som den tidigare versionen ligger strömknappen i linje med sidan av fodralet.

Den har härdat glas med böjda kanter på framsidan (som vanligt är skärmen inte safir här) och den har en glastäckt pulssensor på baksidan; men resten av baksidan har modifierats.

Genom att använda ett "nyloninfunderat" material har Apple gjort att baksidan av Watch SE 2 kompletterar färgen på det omgivande aluminiumchassit, vilket ger den ett mer enhetligt utseende när den är borta från handleden. Med tanke på att det inte kommer att vara så långt borta från din handled är det ingen stor förändring, men det kommer definitivt att se bättre ut ur lådan.

Men framför allt resulterar det i viktminskning. Den nya 40 mm Apple Watch SE är cirka 13 % lättare än den tidigare versionen och 18 % lättare än 8 mm Series 41-aluminiummodellen.

Även om det i praktiken bara är några gram, märks det. Jag har burit Apple Watch Series 7 i aluminium, som har exakt samma vikt som Series 8, i ett år nu, och jag märkte den relativa lättheten hos SE 2 när jag tog på den. Mellan den något mindre storleken jämfört med Series 8 och den lättare vikten, om du vill att Apple Watch ska se ut lite som ett drag på handleden, är det här.

Watch SE 2 är vattentät till 50m, vilket innebär att den kan användas i poolen eller i öppet vatten. Dyk inte (det finns en Apple Watch Ultra för det).

Det finns en något större ram runt skärmen på Apple Watch SE 2 än det finns på Series 8 (eller Series 7), men om du märker det beror till stor del på vilken typ av urtavla du använder. . Jag använder en med svart bakgrund, vilket betyder att ramen i praktiken är osynlig.

Många watchOS är också designade på det här sättet, med svarta bakgrunder designade för att sudda ut linjen mellan skärmen och kanten på klockan, samtidigt som du kan se skillnaden på bilden nedan, där vi visar den avsiktligt framhävd med valet av urtavla. klocka. , jag ser det inte som en riktig nackdel efter att ha använt det.

Bild på nya Apple Watch SE 2

Apple Watch Se 2 har en tjockare ram och mindre skärm än Apple Watch 7/8 (Bildkredit: TechRadar)

Apple Watch SE 2 recension: Display

 • Ljusstyrka upp till 1000 nits
 • Inget permanent alternativ
 • Härdat glas - ingen safir

Själva skärmen verkar vara densamma som tidigare: en OLED-skärm som kan visa upp till 1000 8 nits ljusstyrka. Den är på samma nivå som Series XNUMX-skärmen och gör skärmen lätt synlig i de flesta situationer, även utomhus. Reflexioner kan komma i vägen, men jag har inte haft några egentliga problem.

Vad du dock inte får här är Series 8:s alltid-på-display. Med Watch SE 2 får du en helt svart skärm när du sänker eller vrider på handleden så att klockan inte är vänd mot ditt huvud. filtrera. Den blir också svart igen efter en kort stund, även om den fortfarande är vänd uppåt.

Apple Watch Series 8 har dock en skärm som alltid är på, vilket innebär att istället för att gå tillbaka till svart, dimper dess skärm så att tiden (eller aktuell träningsstatistik) alltid är synlig, men mindre används.

För de flesta är Apple Watch SE 2-metoden bra. Den svarar tillförlitligt och extremt snabbt när du snärtar med handleden, vilket är den typ av rörelse den är utformad för att reagera på.

Men subtilitet är inte klockans styrka här. En märkbar vridning eller rörelse av armen krävs för att aktivera skärmen. När jag skriver detta vrider jag lite på handleden för att försöka kolla tiden, och det räcker inte. Att i smyg kontrollera tiden under ett möte är i princip uteslutet. Du kan också trycka på skärmen för att slå på den utan att vrida på handleden, även om det förmodligen märks om du försöker vara smygande.

Det betyder också att det är svårare att kontrollera din träningsstatistik under vissa typer av övningar, vilket betyder allt du inte vill röra händerna för. Vikt, cykel, elliptisk: Med en display som alltid är på kan du titta på och få information utan att vrida på handleden, men inte med SE 2.

Entonces, aunque no consideraríamos la falta de una pantalla siempre encendida como una falla importante, sin duda es una desventaja potencial, dependiendo de cómo quieras usar tu reloj. Dicho esto, parece haber beneficios en la duración de la batería, a los que llegaremos en un momento.

Apple Watch SE 2 bärs av en man

(Bildkredit: framtid)

Apple Watch SE 2 recension: Fitness och hälsa

 • Inga större uppdateringar förutom upptäckt av bilolyckor
 • Bra träningsalternativ, med mer löpstatistik i watchOS 9
 • Ingen EKG eller puls syrgassensor, men har fortfarande en varning för oregelbundna hjärtslag

Apple Watch SE 2 erbjuder väldigt få nya hälso- eller fitnessfunktioner jämfört med originalmodellen, men det betyder att det fortfarande är ett rimligt paket för dessa saker i allmänhet, så länge du inte planerar att gå för hårt.

Tienes sensores de movimiento para seguimiento de movimiento y detección de caídas personales, GPS en todos los modelos para proporcionar datos de ubicación y velocidad, un sensor de pulso en el interior que puede rastrear la frecuencia cardíaca y advertir posibles latidos cardíacos irregulares, un sensor de ruido para advertir sobre posibles daños auditivos, detección de sueño y muchas opciones de software de salud.

Den enda stora skillnaden i hårdvara är tillägget av en ny, mer exakt accelerometer (sensorn som känner av rörelse). Detta möjliggör stöd för Apples nya funktion för upptäckt av bilolyckor, så om du är inblandad i en olycka kommer din Apple Watch att fråga om du är okej och...

Dela detta