30 sekunders tentamen

Hisense har ägnat de senaste två åren åt att göra exceptionella TV-apparater som Hisense U80G ULED 8K TV som undergräver fantastiska förslag som Samsung, Sony och LG utan större kompromisser. Detta fortsätter med nya Hisense U8G ULED som den kinesiska elektroniktillverkaren korrekt beskriver som "Ideal för allt". Det är en passande beskrivning för en ULED 4K Android TV som kommer att tilltala alla från spelare med nästa generations konsoler till biobesökare och alla däremellan.

Förutom att erbjuda en komplett serie Dolby -funktioner, inklusive Vision, IQ och Atmos, är U8G också tillgänglig i HDR10 + och inbyggd 120Hz -panel. Allt detta styrs via Android TV -operativsystemet som är integrerat i assistenten. Google , Chromecast. inbyggda röstkommandon och sekretessbrytare.

Som sagt, om du vill köpa en komplett UHD-TV som är full av funktioner utan att spendera en arm och ett ben, bör du definitivt överväga U8G.

  • Hisense U8G Android TV 65U8G (svart) till Best Buy för 1,249.99 XNUMX dollar

Priser och tillgänglighet

Hisense U8G kommer i två skärmstorlekar: 55-tum och 65-tum.Båda är nu tillgängliga hos stora återförsäljare inklusive Amazon och Best Buy. Räkna med att betala 999 $ för 55-tum och 1,249 XNUMX $ för de extra tio tum av visuellt utrymme.

(Bildkredit: Hisense)

Hisense U8G (65U8G) Android TV recension 1

Jämfört med andra UHD-TV-apparater av liknande storlekar, kostar LG Nano 90 lite mer, med 55-tum och 65-tum till 1,049 1,499 € och 900 8 €. Samtidigt är Sony X999H prissatt på samma sätt som U55G till 65 € för 1,399-tum, och 55-tum är 65 8 €. Av de tre tycker vi att Sony har lite bättre värde, speciellt om du letar efter den bästa XNUMX-tums-TV:n, men med XNUMX-tums är Hisense UXNUMXG mycket konkurrenskraftig för sitt pris.

Design

Många har hyllat de senaste Hisense-skärmarna för sin moderna designfilosofi och det kommer sannolikt att fortsätta med U8G – fötter som sträcker sig ganska mycket åt sidorna och även om TV:n fortfarande är otroligt robust är den definitivt menad att vara den centrala delen. Köpare som placerar sin TV på möbler som byråer kan behöva testa sina kunskaper om utrymmeshantering.

Detta borde inte vara ett problem om du har ett stort underhållningscenter, men om inte, bör du vara medveten om att fästena sträcker sig utanför baksidan av TV:n och du måste vara lite försiktig om du är van vid det . .att placera enheter bakom skärmen.

Den goda nyheten är att U8G:s ramar är ganska smala hela vägen runt. och de får TV:n att se ganska smal ut oavsett betraktningsvinkel. Längst ner blir ramen lite tjock då det är här mikrofonen sitter bredvid mikrofonens på/av-knapp.

Bakom skärmen sticker inte TV:n ut mycket, och att lyfta den är inte så illa med tanke på att U8G väger mindre än 60 pund. Att flytta TV:n ur lådan till ett bord var inte svårt efter att ha skruvat in benen.

Även portarna är lämpliga. Huvudsakligen placerad på vänster sida bakom skärmen, nätsladden vilar på motsatt sida. Fyra HDMI-portar inklusive en eARC, två USB-ingångar, en RF-ingång, en RCA-kompositingång och 3,5 mm ljud är placerade vertikalt. I närheten horisontellt finns portar för LAN och digital ljudutgång.

Hisense U8G ULED TV

(Bildkredit: Hisense)

Spelare som har turen att få tag på PS5 och Xbox Series X | S kommer gärna att veta att två av HDMI -portarna stöder 4K vid 120Hz, medan de andra två stöder 4K vid 60Hz. Lämna tillräckligt med utrymme för två nästa generations konsoler, Nintendo Switch och en utvald strömningsenhet för säkerhets skull.

Den förpackade fjärrkontrollen för U8G uppnår inte enkelheten hos Roku eller Apple TV-fjärrkontroller, men den får jobbet gjort när det gäller navigering. Det finns också en Google Assistant-knapp, samt kontroller för Android TV-programvaran.. Liksom många moderna fjärrkontroller finns det också snabbknappar som leder användare till appar som Netflix, Disney+, Prime Video, YouTube, Tubi och Peacock.

Den infraröda fjärrkontrollen har bluetooth inbyggd, men den måste kopplas främst via menyknappen, vilket verkar lite konstigt. Men när lamporna är släckta är navigeringen inte svår på grund av bakgrundsbelysningen. Naturligtvis är fjärrkontrollen inget speciellt, men den får definitivt jobbet gjort.

Smart TV (Android TV)

Det har förekommit många klagomål om moderna TV-apparater som använder Android TV när det kommer till lyhördhet. För U8G var det inte många avmattningar eller ögonblick av osvar under testningen. Appar som Netflix, Prime Video, Hulu, Disney+ och fler lanserades utan problem.

Om du redan är en trogen medlem av Androids ekosystem är det enkelt att installera U8G. När du har loggat in via ditt Gmail-konto ansluts allt från Wi-Fi till appar automatiskt, vilket gör att användarna slipper besväret med att ange sina ID igen. Användarnamn och lösenord i vissa applikationer. Om du redan använder Netflix eller Disney + på din telefon kommer Google automatiskt att använda din lösenordsbank efter ett meddelande.

Det finns också ordlösa kontroller tack vare U8G:s inbyggda mikrofon när något för komplext inte efterfrågas. Mycket av detta är en fantastisk funktion, men om du har flera smarta TV-apparater, Android-enheter och/eller Google Homes, finns det en chans att det uppstår oregelbundna tider där Google blir lite förvirrad. Under stunder av mediekontroll fungerar röstkommandon bra för grundläggande uppspelningsåtgärder som Stoppa, Pausa, Spola bakåt, Snabbspolning framåt och Spela upp.

Hisense U8G ULED TV

(Bildkredit: Hisense)

En av de största fördelarna med Android TV är det stora antalet applikationer som distribueras i streamingtjänster och spel. Naturligtvis kommer användare som vill spela det stora antalet spel som finns på Google Play som Asphalt Racing, Unkilled, Crossy Road och andra att behöva en kompatibel gamepad. Ännu mer om användare vill pröva lyckan på Google Stadia.

Bildkvalitet

Hisenses ULED -teknik fortsätter att förbättras och U8G är ytterligare ett bevis: rika, vackra färger och djupa svarta gör serier, filmer och spel fantastiska.

Förutom att erbjuda 4K-upplösning stöder U120G:s inbyggda 8Hz-skärm IMAX Enhanced, FilmMaker Mode, Dolby Vision, Dolby IQ, HDR10 + / HDR10 och Quantum Dots. Dimningsområdena har utökats från 180 till 360 med ett dynamiskt kontrastförhållande på 10,000 1:1,500 och en maximal ljusstyrka på XNUMX XNUMX nits. Det betyder att oavsett betraktningsvinkel eller ljusstyrka i rummet du tittar i, förblir bildkvaliteten fenomenal.

En speciell antireflexfilm är också inbyggd i U8G. Som nämnts ovan är U8G förmodligen Hisenses mest kompletta TV sett till funktioner, men den utmärkta bildkvaliteten är huvuddraget.

Det finns många alternativ för att justera bilden, från ljusstyrka till bildlägen. Sportentusiaster med ett öga för bilder kan ha någon användning för de olika lägena för att förbättra rörelse och klarhet. Det är verkligen synligt i tester eftersom världens största sportevenemang, OS 2021, var magnifik. Ett annat bra sportexempel är Netflix-dokumentären Naomi Osaka som drar fördel av Dolby Vision och HDR10.

Filmentusiaster kanske uppskattar FilmMaker-läget som inaktiverar efterbearbetning samtidigt som de korrekta bildförhållandena, färgerna och bildhastigheterna bevaras enligt filmskaparens avsikt. Det ser verkligen bra ut när man tittar på gamla monokroma filmer eller vad som helst innan digitalkamerorna tar över. Detta betyder att klassiker som A Fistfull of Dollars, Bullitt eller till och med Blaxploitation-filmer som TNT Jackson är fantastiska.

Hisense U8G ULED TV

(Bildkredit: Hisense)

Även om de inte är lika spelfokuserade som Hisenses U7G, har spelare mycket att njuta av med U8G. Förutom att erbjuda 4K med en uppdateringsfrekvens på 120Hz har TV:n också ett Pro-spelläge som har VRR och FreeSync Premium för att förbättra ingångsfördröjningen. Medan nästa generations konsoler från Sony och Microsoft ännu inte har utnyttjat sin fulla potential, ser vissa spel fenomenala ut på U8G. PS5-spel som Ratchet & Clank: Rift Apart stödjer 4K / 120Hz och det kommer att vara svårt att gå tillbaka till 60Hz när spelare har en chans att kolla upp det. Det finns fler spel på Xbox Series X | Det är som Mass Effect Legendary Edition, som verkligen känns som att förbättra spelet.

Ljudprestanda

På gott och ont är ljudkvaliteten överensstämmande med den nya generationens Hisense-TV. Om användare letar efter en mer robust bioupplevelse kan en soundbar eller högtalarsystem vara det bästa alternativet. På egen hand ger de integrerade U8G-högtalarna en genomsnittlig ljudupplevelse. Även om TV:n kan bli otroligt högljudd, sjunker ljudkvaliteten när användarna passerar 20-punktsintervallet.

Under denna volymnivå i ett litet eller medelstort rum är ljudkvaliteten ganska rik när du tittar på en tv -serie eller en film.

När du lyssnar på musik på hi-fi-musikstreamingtjänster som Tidal är ljudkvaliteten utmärkt... om den ligger inom ett rimligt volymintervall. Det finns en viss rikedom i hög- och mellanton, medan lågnivåerna låter bra på djupet. Observera att på högre nivåer finns en nivå av distorsion som kan vara obekväm för vissa.

Ska du köpa Hisense U8G ULED TV?

Hisense U8G ULED TV

(Bildkredit: Hisense)

Köp det om ...

Du behöver en fantastisk bildkvalitet

Oavsett om du tittar på TV-program, filmer och spelar de senaste nästa generations konsoler från Microsoft eller Sony, är användningen av U8G verkligen imponerande. Hjälp till att stödja HDR och Dolby Vision.

Du har redan investerat i Googles Android -ekosystem

Om du är en Android-användare är allt från den första TV-installationen till att ansluta till olika streamingtjänster enkelt. Till skillnad från tidigare Hisense-modeller är användargränssnittet inte heller långsamt.

Du vill ha en bra uppsättning funktioner till ett pris nära budgeten

Till €999 för 55-tum och €1,299 65 för 8-tum, är Hisense U4G perfekt för dem som vill ha lite mer från en XNUMXK-budget men inte har råd med fler avancerade TV-apparater.

Köp det inte om ...

Du behöver avancerat integrerat ljud

På lägre nivåer fungerar ljudupplevelsen på U8G mycket bra för strömmande program, filmer och musik. Saker och ting är en annan historia i...

Dela detta