2 minuters examen

Han har börjat springa och gå, och planerar att åka skidor och simma. Anu vill du börja kartlägga dina äventyr, sammanställa data och mäta din puls, och för resor på hög höjd, även dina SpO2-nivåer (syremättnad). Den kan ha en ganska sliten industriell design, men Amazfit T-Rex Pro kan göra allt och mer.

Den har hundra sportlägenFrån att springa och gå till snowboard, bergsklättring och längdskidåkning kan den automatiskt märka de flesta av dem. Den har GPS så att den kan kartlägga din löpning (även om det inte hjälper dig att navigera). Den är även vattentät till 100 meter. Batteritiden kan nå 18 dagar, trots sin ljusa och färgglada 13-tums AMOLED-skärm.

För den låga kostnaden är det en bra prestation, plus Är det en robust fitnesstracker eller en smartklocka? Verkligen, det är både och, liksom att kunna kanalisera notiser från din smartphone och övervaka musik via Bluetooth 5.0. Du kan fortfarande ändra urtavlan. T-Rex Pro kommer också att ge dig en fin texturerad avläsning av din nattsömn.

(Bildkredit: Jamie Carter)

Amazfit T-Rex Pro recension | Jämförelse 1

Därefter, Varför är vi inte helt övertygade om T-Rex Pro? T-Rex Pro, skapad av det kinesiska varumärket Zepp Health, tidigare Huami, sammanfattar en myriad av data. Visst, det är gratis på Zepp-appen, men förutom att kunna lägga upp ditt senaste träningspass på sociala medier, finns det inte mycket du kan göra med den datan. Så om du använder smartphoneappar som Strava eller MyFitnessPal för att spåra din aktivitet och/eller diet nu för tiden, måste du leva med 2 silos med data som inte integreras. Och det verkar vara en stötesten för att be om extra aktivitetsdata i första hand.

 

 

Du kommer att få svårt att hitta en mer prisvärd, robust sportklocka som täcker grunderna i löpning, cykling, promenader och mer.. Trots dess många positiva egenskaper är vi inte helt övertygade om att T-Rex Pro är tillräckligt bra med sina data för att anses vara den bästa i sin klass.

Pris och lanseringsdatum för Amazfit T-Rex Pro

 • utanför nu.
 • Det kostar $179.99 (cirka €139, AU$249)

T-Rex Pro lanserades i mars 2020 för $179.99 (ungefär 139 €, 249 AUD). I USA är den tillgänglig direkt från Amazfit, medan den i Storbritannien är tillgänglig från Argos eller Amazon. färger: meteorsvart, ökengrön och stålblå.

Amazfit T-Rex Pro-design

 • Skrymmande design
 • AMOLED skärm på en med tre tum
 • Silikon gummiband

Du får många funktioner för pengarna med T-Rex Pro, men en "wow-faktor" är inte en av dem. T-Rex Pro ser ganska exakt ut som den ursprungliga Amazfit T-Rex. Denna nya version har även 4 skruvar på ramen för ett praktiskt, industriellt och lite plastigt utseende.

Amazfit T-Rex Pro

(Bildkredit: Jamie Carter)

Det finns också 4 metallknappar (trend, baksida, topp och även botten) på kanten av lådan som är tillräckligt stora för att helt enkelt trycka på när du springer eller bär handskar. Alltför enkelt, faktiskt, vilket gör tillfälligt tryck ofrånkomligt.

Titta på den med en radie på 47.7 mm och en tjocklek på 13.5 mm, T-Rex Pro är en tjock polykarbonatprodukt som har ett något maskulint utseende, men dess smala 59.4 g gör att den inte känns tung när den bärs. Zepp hävdar att T-Rex Pro är slagtålig, tål -40°C till 70°C, är motståndskraftig mot saltstänk och är MIL-STD-810G-kompatibel, även om den överlägset robusta egenskapen som är viktigast är att den är vattentät upp till 100m. Detta är dubbelt så mycket som originalversionen kunde.

Amazfit T-Rex Pro

(Bildkredit: Jamie Carter)

T-Rex Pro är byggd kring en 13-tums AMOLED-pekskärm. som har en upplösning på 370 x 370 pixlar (igen, som ovan). Det märks bara i direkt solljus, men bara om du ställer in den på maximal ljusstyrka. Inte överraskande påverkar detta batteritiden, vilket Zepp uppskattar till 18 dagar. I praktiken räcker dess batteri på 390 mAh runt en vecka, vilket fortfarande är imponerande.

Den kommer med en 2021 mm bred silikongummirem som är bekväm och sitter på plats medan du springer. Det enda andra tillbehöret i lådan är en unik laddare som fästs magnetiskt i botten av lådan. Det är här du hittar de blinkande lysdioderna på Zepps nya 2 Bio-Tracking XNUMX PPG optiska sensor, som mäter hjärtfrekvens och SpOXNUMX (syremättnad). Inuti finns också en accelerometer, gyroskop, höjdmätare, geomagnetisk sensor och sensor för omgivande ljus.

Lång historia kort, han är en datainsamlingsentusiast.

Amazfit T-Rex Pro-installation

 • Anländer helt laddad
 • Länkar till Zepp-appen enkelt
 • Anpassningsbara urtavlor och skärmsläckare

Även om T-Rex Pro förmodligen är en fitnessorienterad klocka, har den också vissa smartwatch-liknande egenheter.. Det är långt ifrån "den ultimata personliga assistenten", som tillverkaren hävdar, men den kan ställas in så att den låter haptiskt på inkommande sms, samtal och påminnelser. Du kan också utöva grundläggande kontroll över musiken på din telefon.

Amazfit T-Rex Pro

(Bildkredit: Jamie Carter)

Anslut den till en smartphone via Bluetooth, en enkel uppgift, och du får också en prognos över vädret, tiderna för soluppgång och solnedgång och den aktuella månfasen.

Amazfit T-Rex Pro

(Bildkredit: Jamie Carter)

Pekskärmen i härdat glas är tillräckligt känslig, vilket gör T-Rex Pro till ett nöje att använda när du är på språng. Små svep med framsidan upp och nedåt växlar mellan urtavlan och genvägskontrollpanelen, där du kan göra allt från att tända ficklampan (som inte är tillräckligt ljus för praktisk användning) och aktivera energisparlägen. power / bry dig inte om att välja en skärmsläckare och justera skärmens ljusstyrka. Det är också möjligt att konfigurera skärmen så att den alltid och hela tiden är på under de fastställda tiderna.

Medan Zepp hävdar att T-Rex Pro har en batteritid på upp till 18 dagar, har det klargjorts att detta bara gäller om du verkligen inte tränar. Men om du tränar en timme varje dag och håller fast vid det med flit, kan du förvänta dig att T-Rex Pro kommer att fungera i en vecka eller så.. Lite mindre om du anpassar T-Rex Pro för att säga, gör ett haptiskt buzz varje gång du springer en mil, eller ställer in skärmen på full ljusstyrka och "alltid på."

Amazfit T-Rex Pro Fitness Tracker

 • Data presenteras tydligt
 • Noggrann pulsmätning
 • Pålitlig GPS-positionsspårning

Även om detta är en mer kapabel version av den ursprungliga T-Rex som vi undersökte förra året, på samma sätt som dess föregångare, T-Rex Pro är ett high-end, högpresterande smartwatch-alternativ som inte är utan sina gränser.

Amazfit T-Rex Pro

(Bildkredit: Jamie Carter)

Förmodligen har T-Rex Pro fler funktioner än den borde för sin låga kostnad. För dagligt bruk är dess GPS och pulsmätning säkerligen det viktigaste, och båda fungerade bra under hela vårt två veckors test. Varnar din puls var 10:e minut i vila och kontinuerligt under hela aktiviteten. GPS-spårning, som använder GPS, GLONASS, Galileo eller BeiDou satellitpositionering, var felfri i våra tester.

Så under och efter en löprunda får du snabba data om förfluten tid, förbrända kalorier, din genomsnittliga puls och ännu finare detaljer som kadens, genomsnittligt steg, hastighet, skift, höjd och pulszoner. Så snart du har slutfört en körning kommer T-Rex Pro att ge dig en rekommenderad återställningstid.

Det ger dig också en VO2 max-avläsning. Hallå? Detta är den maximala mängden syre i milliliter som kan användas på en minut per kilo anatomisk vikt. Och så? Detsamma gäller dina uppgifter om effekten av aerob träning, effekten av anaerob träning och träningsbelastning, som inte heller kommer att betyda något för de flesta.

Amazfit T-Rex Pro

(Bildkredit: Jamie Carter)

Vi uppskattar också att SpO2-värdena (syremättnad) är nya och inte riktigt relevanta, såvida du inte går på höjd och är misstänksam mot höjdsjuka. Det finns för mycket data här och inte tillräckligt med tolkning och målsättning / virtuell träning.

Det finns två sätt att spåra din aktivitet; låt T-Rex Pro varna dig automatiskt, eller tryck fysiskt på lägesknappen och scrolla ner till din planerade aktivitet, såsom löpning utomhus, promenader, löpband, trailrunning, inomhusvandring (för att bara nämna 5 av de XNUMX listade aktiviteterna, även om du kan lägga till fler manuellt).

I våra tester kunde T-Rex Pro dechiffrera mellan att springa utomhus och att promenera, men den visade sig vara mindre effektiv med andra aktiviteter. Så det är bättre att berätta exakt vad han ska göra.

Amazfit T-Rex Pro

(Bildkredit: Jamie Carter)

En frustrerande fråga vi hade var hur opraktisk knapplayouten var för genomgångar. "Välj"-knappen på klockans högra sida är för enkel att av misstag trycka på när du använder en hylsa på T-Rex Pro, vilket avbryter din träning. Det är inte troligt att du bär T-Rex Pro i ärmen när du springer, sport är inte ett stort besvär varje dag, men när du går runt i en jacka är det i stort sett ofrånkomligt. Resultatet är ofullständig data och det finns ingen enkel lösning.

T-Rex Pro är inte heller den perfekta sängpartnern. Den har en vibrerande väckarklocka, men istället för ett litet haptiskt surr eller 2 får du robusta streck som inte släpper på tjugo sekunder. Då vaknar också alla i din säng.

Amazfit T-Rex Pro följeslagare-app

 • Presenterar biometriska och kartografiska data på ett briljant sätt
 • Samla in data från andra Amazfit-enheter
 • Integreras inte med tredjepartsapplikationer

T-Rex Pro är länkad till varumärkets gratis Zepp-app, som han synkar lite med när en aktivitet är klar och för den närmare sin smartphone. Det är väldigt enkelt att se din nuvarande puls, stegräkning, SpO2-nivåer och tidigare träningsrekord, presenterade på ett tydligt och färgglatt sätt.

Amazfit T-Rex Pro

(Bildkredit: Jamie Carter)

Men vi skulle också bli besvikna på avsnittet "mina mål" i appen, som helt enkelt är ett slut på dagliga steg, en målvikt, ett slut på att bränna kalorier och ett slut på sömnen. Allt detta är något grundläggande med tanke på esoteriken i data som verkar oklara att sammanfatta.

Dela detta