Amazfit T-Rex Pro recension | LaComparacion

Amazfit T-Rex Pro recension | LaComparacion

2 minuters examen

Han har börjat springa och gå och planerar att åka skidor och simma. TILLNu vill du börja kartlägga dina äventyr, samla in data och mäta din puls, och för korsningar på hög höjd, även dina SpO2-nivåer (syremättnad). Den kan ha en ganska tråkig industriell design, men Amazfit T-Rex Pro kan göra allt och mer. Den har hundra sportlägenFrån löpning och promenad till snowboard, klättring och längdskidåkning, den kan automatiskt upptäcka de flesta av dem. Den har GPS så att den kan kartlägga din löpning (även om det inte hjälper dig att navigera). Den är även vattentät till 100 meter. Batteritiden klarar 18 dagar, det är trots sin ljusa och färgglada 13-tums AMOLED-skärm. För den låga kostnaden är det en stor bedrift, plus Är det en robust fitnesstracker eller en smartklocka? Egentligen är det både och, den kan också kanalisera meddelanden från din smartphone och övervaka musik via Bluetooth 5.0. Du kan till och med ändra urtavlan. T-Rex Pro kommer också att ge dig en fin texturerad avläsning av din nattsömn. Amazfit T-Rex Pro (Bildkredit: Jamie Carter) Så, Varför är vi inte helt övertygade om T-Rex Pro? Skapad av det kinesiska varumärket Zepp Health, tidigare Huami, sammanställer T-Rex Pro otaliga data. Visst, det finns i Zepp-appen, men förutom att kunna lägga upp ditt senaste träningspass på sociala medier finns det inte mycket du kan göra med den datan. Så om du använder smartphoneappar som Strava eller MyFitnessPal för att spåra din aktivitet och/eller diet nu för tiden, måste du leva med två datasilos som inte integreras. Och det verkar vara ett hinder för att be om extra aktivitetsdata i första hand.     Du kommer att få svårt att hitta en mer prisvärd, robust sportklocka som täcker grunderna i löpning, cykling, promenader och mer.. Trots många positiva punkter är vi inte helt övertygade om att T-Rex Pro är tillräckligt bra med sina data för att anses vara den bästa i sin klass.

Pris och lanseringsdatum för Amazfit T-Rex Pro

T-Rex Pro lanserades i mars 2020 för $179.99 (cirka €139, AU$249. I USA är den tillgänglig direkt från Amazfit, medan den i Storbritannien kan köpas från Argos eller Amazon. Den finns till en början i 3 färger: meteoritsvart, ökengrön och stålblå.

Design Amazfit T-Rex Pro

Du får många funktioner för pengarna med T-Rex Pro, men en "wow-faktor" är inte en av dem.. T-Rex Pro ser nästan exakt ut som den ursprungliga Amazfit T-Rex. Denna nya version har även 4 skruvar på ramen för ett praktiskt, industriellt och lite plastigt utseende. Amazfit T-Rex Pro (Bildkredit: Jamie Carter) Det finns också 4 metallknappar (fram, bak, topp och botten) på kanten av lådan som är tillräckligt stora för att enkelt trycka på när du springer eller bär handskar. Alltför enkelt, i sanning, vilket gör tillfälligt tryck ofrånkomligt. Titta med en radie på 47.7 mm och en tjocklek på 13.5 mm, T-Rex Pro är en tjock polykarbonatprodukt som har ett delvis maskulint utseende, men dess smala 59.4 g gör att den inte känns tung när den bärs. Zepp hävdar att T-Rex Pro är slagtålig, tål -40°C till 70°C, är saltspraybeständig och MIL-STD-810G-kompatibel, även om den överlägset robusta egenskapen. Det viktigaste är att den är vattentät. till 100m. Detta är dubbelt så mycket som originalversionen kunde. Amazfit T-Rex Pro (Bildkredit: Jamie Carter) T-Rex Pro är byggd kring en 13-tums AMOLED-pekskärm som har en upplösning på 370 x 370 pixlar (igen, som ovan). Det är lätt att märka i direkt solljus, men bara om du ställer in det på maximal ljusstyrka. Inte överraskande påverkar detta batteritiden, vilket Zepp uppskattar till 18 dagar. I praktiken räcker dess 390mAh-batteri runt en vecka, vilket fortfarande är imponerande. Den kommer med ett 2021 mm brett silikongummiband som är bekvämt och sitter kvar när du springer. Det enda andra tillbehöret i lådan är en dedikerad laddare som magnetiskt fästs i botten av lådan. Det är här du hittar de blinkande lysdioderna för Zepps nya för 2 Bio-Tracking PPG XNUMX optiska sensor, som mäter hjärtfrekvens och SpOXNUMX (syremättnad). Inuti finns också en accelerometer, gyroskop, höjdmätare, geomagnetisk sensor och sensor för omgivande ljus. Sammanfattningsvis är han en datainsamlingsentusiast.

Amazfit T-Rex Pro-konfiguration

Även om T-Rex Pro förmodligen är en fitnessorienterad klocka, har den också några smartklockaliknande funktioner.. Det är långt ifrån "den ultimata personliga assistenten" som tillverkaren hävdar, men den kan ställas in för att haptiskt ringer på inkommande textmeddelanden, samtal och påminnelser. Du kan också utöva grundläggande kontroll över musiken på din telefon. Amazfit T-Rex Pro (Bildkredit: Jamie Carter) Anslut den till en smartphone via Bluetooth - en enkel uppgift - så får du även en väderprognos, tider för soluppgång och solnedgång och den aktuella månfasen. Amazfit T-Rex Pro (Bildkredit: Jamie Carter) Pekskärmen i härdat glas är tillräckligt responsiv, vilket gör T-Rex Pro till en fröjd att använda när du är på språng. Små svep upp och ner växlar mellan urtavlan och genvägens kontrollpanel, där du kan göra allt från att tända ficklampan (som inte är tillräckligt ljus för praktisk användning) och aktivera energisparlägen. ström / stör ej, för att välja en skärmsläckare och justera skärmens ljusstyrka. Det är också möjligt att konfigurera skärmen så att den alltid är på under de fastställda timmarna. Medan Zepp hävdar att T-Rex Pro har en batteritid på upp till 18 dagar, har det blivit tydligt att detta bara gäller om du inte tränar alls. Men om du tränar en timme dag efter dag och håller fast vid det målmedvetet kan du förvänta dig att T-Rex Pro kommer att fungera i en vecka eller så.. Lite mindre så om du anpassar T-Rex Pro för att säga, det gör ett haptiskt surr varje gång du springer en mil, eller om du ställer in skärmen på maximal ljusstyrka och "alltid på."

Amazfit T-Rex Pro fitness tracker

Även om detta är en mer kapabel version av den ursprungliga T-Rex som vi recenserade förra året, precis som sin föregångare, T-Rex Pro är ett högpresterande, högpresterande smartklockaalternativ som inte är utan sina gränser. Amazfit T-Rex Pro (Bildkredit: Jamie Carter) Man kan säga att T-Rex Pro har fler funktioner än den borde för sin låga kostnad. För dagligt bruk är dess GPS och pulsmätning förmodligen det viktigaste, och båda presterade bra under hela vårt två veckors test. Den varnar din puls var 10:e minut i vila och kontinuerligt under hela aktiviteten. GPS-spårningMed GPS, GLONASS, Galileo eller BeiDou satellitpositionering fungerade den felfritt i våra tester. Så, under och efter en löprunda, får du en överblick över förfluten tid, förbrända kalorier, din genomsnittliga puls och ännu finare detaljer som kadens, medelsteg, hastighet, växlar, höjd och pulszoner. Så snart du har slutfört en löprunda kommer T-Rex Pro att ge dig en rekommenderad återställningstid. Det ger dig också en VO2 max-avläsning. Hallå? Detta är den maximala mängden syre i milliliter som kan användas på en minut per kilo kroppsvikt. Och då? Detsamma gäller dina uppgifter om aerob träningseffekt, anaerob träningseffekt och träningsbelastning, som inte heller kommer att betyda något för de flesta. Amazfit T-Rex Pro (Bildkredit: Jamie Carter) Vi tror också att SpO2-värden (syremättnad) är nya och inte riktigt relevanta, såvida du inte vandrar på höjden och är försiktig med höjdsjuka. Det finns för mycket data här och inte tillräckligt med tolkning och målsättning/virtuell träning. Det finns två sätt att spåra din aktivitet; låt T-Rex Pro varna dig automatiskt, eller tryck fysiskt på lägesknappen och scrolla ner till din planerade aktivitetsom utomhuslöpning, promenader, löpband, trailrunning, inomhusvandring (för att bara nämna 5 av de XNUMX aktiviteterna på listan, även om du kan lägga till fler manuellt). I våra tester lyckades T-Rex Pro dechiffrera mellan löpning utomhus och promenader, men visade sig vara mindre effektiv med andra aktiviteter. Så det är bättre att berätta för honom exakt vad han ska göra. Amazfit T-Rex Pro (Bildkredit: Jamie Carter) En frustrerande fråga vi hade var hur opraktisk knapplayouten var för korsning. "Välj"-knappen på klockans högra sida är för lätt att av misstag trycka på när du bär en ärm på T-Rex Pro, vilket avbryter din träning. Det är inte troligt att du bär T-Rex Pro i ärmen när du springer, sporten är inte ett stort problem varje dag, men när du är ute och promenerar med en jacka är det ganska mycket oundvikligt. Resultatet är ofullständig data och det finns ingen enkel lösning. T-Rex Pro är inte heller den perfekta sängkamraten. Den har en vibrerande väckarklocka, men istället för ett lätt haptiskt surr eller två får du starka skurar som inte släpper på tjugo sekunder. Då kommer alla i din säng att vakna också.

Amazfit T-Rex Pro medföljande app

T-Rex Pro är länkad till varumärkets gratis Zepp-app, med vilken du håller lite rytm när du är klar med en aktivitet och för den närmare din smartphone. Det är väldigt enkelt att se din nuvarande puls, stegräkning, SpO2-nivåer och tidigare träningsrekord, presenterade på ett tydligt och färgglatt sätt. Amazfit T-Rex Pro (Bildkredit: Jamie Carter) Men vi skulle också bli svikna av avsnittet "mina mål" i appen, som helt enkelt är en flik för dagliga steg, målvikt, flik för kaloriförbränning och sömnflik. Allt detta är något grundläggande med tanke på esoteriken i data som verkar obfuskad med sammanställning.