En omfattande och lättanvänd molnsäkerhetskopiering (öppnas i en ny flik) och molnlagring (öppnas i en ny flik), iDrive (öppnas i en ny flik) kan säkerhetskopiera alla dina PC-datorer, Mac-datorer, mobiltelefoner och surfplattor från bekvämligheten av ett enda konto.

Personliga planer finns i 5TB och 10TB former, och teamplaner är tillgängliga för mellan fem och 100 användare, och erbjuder 1TB per person. Större företag kommer att dra nytta av affärsplanen, som erbjuder så lite som 250 GB eller upp till 50 TB per person, med ett obegränsat antal användare.

Den flexibla och anpassade prissättningsstrategin gör iDrive till ett mycket rimligt förslag, även om kostnaden ökar för dem som behöver affärsfunktionerna, som serverbackup. På högre nivåer blir det en dyrare lösning än Google Drive och Dropbox, även om den erbjuder en mer omfattande funktionsuppsättning för att motivera det högre priset.

delare

iDrive-funktioner

    IDrive-prenumerationsalternativ:

  • IDrive för €3.98 per år (öppnas i en ny flik)

Det är verkligen svårt att anklaga iDrive för att vara kort. Till exempel finns det Snapshots, som låter dig lagra upp till 30 olika versioner av dina filer, en Express-tjänst som låter dig lägga dina data på hårddiskar och publicera dem, och möjligheten att skapa ögonblicksbilder av hela enheter ifall du behöver bygga om en dator redan från början. Alla betalda användare har tillgång till dessa fysiska säkerhetskopior via en tillfällig lagringsenhet, vilket är särskilt bekvämt för de med dåliga internetanslutningar. Detta begränsas en gång om året för privatkunder och tre gånger om året för Team- och Business-prenumeranter, även om efterföljande förfrågningar fortfarande är tillgängliga för 59.95 €.

Sedan finns det mindre uppenbara funktioner också, inklusive hur iDrive bara laddar ner ändrade delar av filer för att minska bandbreddsanvändningen, hur data behålls tills du specifikt tar bort det, eller den omfattande uppsättningen loggar och rapporter till användare som du kan komma åt. För teamledare finns det flera fjärranvändarhantering och supporttjänster.

Allt detta är utöver grundläggande funktionalitet som stöder ett obegränsat antal olika enheter (datorer, mobiltelefoner, servrar) under ett enda konto. Om det behövs kan du även säkerhetskopiera data på mappade enheter över ett nätverk. Samtidigt gör iDrive webbportal det enkelt att hantera alla dessa enheter på ett ställe. Även om det är fullspäckat med funktioner, gör det grundläggande och uppriktigt sagt ointressanta användargränssnittet användarna att känna sig lite lurade.

Utöver standardfunktionerna som kommer att tilltala alla, finns det flera som riktar sig till organisationer med större, mer komplexa krav (inklusive säkerhetskopiering av molnserver som täcker Linux, Oracle, Sharepoint, MS SQL, Exchange Server med flera). iDrive inkluderar Bare Metal Disaster Recovery (öppnas i en ny flik), som är den professionella ransomware-lösningen (öppnas i en ny flik). Hjälp med nya datastandarder, med hjälp av kryptering och tidsstämpling kan också hittas för medicinska, redovisnings- och juristpersonal.

iDrive 3

(Bildkredit: iDrive)

iDrive-gränssnitt

Molnlagring kan nås via webbläsarportalen, men för att få hela upplevelsen, inklusive säkerhetskopiering av enheter, måste lämpligt program eller app installeras. Praktiskt taget alla större enhetstyper stöds av iDrive, även om skrivbordsklienterna är mer imponerande än mobilapparna när det gäller finish och funktionalitet. Du kan låta iDrive säkerhetskopiera hela din hårddisk (eller mobila enhet) eller bara specifika filer och mappar och köra säkerhetskopieringar manuellt eller enligt ett schema. Målet här är verkligen "ställ och glöm": ställ in allt som du vill, och låt det sedan köra tyst i bakgrunden.

En annan användbar funktion är mappsynkronisering, för att hålla vissa filer konsekventa på alla dina enheter. Det finns intuitiva menyer och inställningsskärmar som tydligt visar hur du skapar de inställningar du behöver. Det är också bra att det är lätt att använda, så du behöver inte ha en datavetenskaplig examen eller ens konsultera hjälpsidor för att ta reda på hur du gör de allra flesta uppgifter.

iDrive-program har också massor av inställningar, även om iOS-versionerna är mindre imponerande. Medan Android-klienten kan säkerhetskopiera saker som dina SMS-meddelanden, är iPhone och iPad begränsade till kontakter, kalender, foton och videor (detta är dock mer en begränsning av Apple än iDrive). ). Desktopklienten tillåter granulära inställningar för bandbreddsbegränsning, fil- och mapputeslutning, dataverifiering och mer. Du kan till och med pausa en säkerhetskopiering om din bärbara dator eller telefons batterinivå sjunker under en viss nivå.

Att ladda ner och spara filer går lika snabbt som de stora spelarna i molnlagringsspelet, som Google Drive. Som sådan är det osannolikt att iDrive är flaskhalsen här, och den huvudsakliga begränsningen kommer från din internetleverantörs nedladdningshastigheter, som i de flesta fall är långsammare än uppladdningshastigheterna. Det bör noteras att webbläsarnedladdningar omdirigeras till en ny flik och processen att öppna den nya platsen kan vara långsam. När det gäller vår testfil på 1 GB tog det upp till sex gånger så lång tid att öppna den nya fliken som den faktiska nedladdningsprocessen, vilket kan vara tidskrävande och ganska irriterande. Hela nedladdningsprocessen är inte så enkel och det tog flera minuter längre än Google Drive för vår 1 GB-fil. Lyckligtvis är detta mindre problem när du använder skrivbordsklienten.

En funktion som särskilt imponerar på oss är att kontolösenordet krävs för att radera alla filer, vilket hjälper till att förhindra oavsiktlig radering när användaren omedvetet navigerar portalen på autopilot.

På grund av tjänstens natur är iDrive utformad mer som en backup-enhet än ett molnutrymme att arbeta från. Därför är det inte möjligt att redigera dokument online. Detta innebär att du laddar ner och laddar upp dina filer igen efter behov, så det är viktigt att du överväger den något komplicerade nedladdningsprocessen som nämns ovan innan du gör det.

Efter att ha kontaktat iDrive bekräftas det att det inte finns någon maximal filstorleksgräns, vilket är fantastiska nyheter för team och företag som arbetar med stora projekt som videoredigering.

iDrive 1

(Bildkredit: iDrive)

iDrive-säkerhet

Förutom tvåfaktorsautentisering tillhandahåller iDrive end-to-end-kryptering för dina data. Observera att detta kräver en privat nyckel som bara du känner till, så glöm det inte, annars kommer du inte att kunna återställa någonting. Detta innebär också att du inte kommer att kunna dela filer (öppnas i en ny flik) och mappar med andra personer, eftersom detta kommer att bryta krypteringsprotokoll från ände till ände.

Ett annat alternativ är standardkryptering, som inte är lika säker, men som fortfarande skyddar dina data från de flesta potentiella intrång. I det här scenariot lagrar iDrive krypteringsnyckeln och kan hjälpa dig att återställa dina data om det behövs och eventuellt återställa dina filer om de tvingas göra det av brottsbekämpande myndigheter. Den andra fördelen är att du kan använda fil- och mappdelningsfunktioner med denna inställning.

iDrive 2

(Bildkredit: iDrive)

iDrive prissättning

Tidigare erbjöd iDrive 5 GB gratis lagringsutrymme utan att behöva ange kreditkortsuppgifter. Sedan dess har den fördubblats till maximalt 10 GB, vilket är bland de bästa gratiserbjudandena för alla molntjänster. Men tjänsterna och funktionerna är mer begränsade i det här fallet.

Grundläggande personliga planer börjar på 5TB, kostar $79.50 per år, men en $20 uppgradering för dubbelt lagringsutrymme (10TB) kommer sannolikt att ge större sinnesfrid när du säkerhetskopierar flera enheter.

Observera att TechRadar-läsare får 10 TB molnlagring för 3.98 € för det första året.

Affärsplanen erbjuder obegränsade användare och enheter, med priser från 99.50 € för ett år för 250 GB, upp till 11,599.50 50 € för 100 TB utrymme per användare. Någonstans i mitten finns Team-planen, som finns i flera varianter och erbjuder stöd för fem till 1 användare, var och en med 99.50 TB utrymme. Den billigaste planen börjar på €1999.50 för ett år, upp till €XNUMX.

Att välja företagskonto framför det personliga ger dig också ytterligare funktioner som serversäkerhetskopiering, fleranvändarhantering och tillgång till prioriterad support. Vi gillar också stödet för enkel inloggning, som hjälper till att förenkla åtkomsten för icke-teknikkunniga anställda, vilket gör iDrive till en riktigt användbar tjänst för alla.

Priserna som visas ovan varierar beroende på längden på ditt abonnemang och tar inte hänsyn till de olika specialerbjudanden och erbjudanden som regelbundet erbjuds av iDrive; Om du kollar sidan nu kan du upptäcka att priserna är lägre, som vi gjorde.

iDrive-dom

iDrive får höga poäng för de olika tjänster som det erbjuder, från säkerhetskopiering av foton på din smartphone till säkerhetskopiering av filer till ditt företags servrar. Mjukvarupaketen och olika gränssnitt är inte de bästa, men de får jobbet gjort utan fanfar.

För dig som har många enheter med data som behöver skyddas till rimliga priser, då kan iDrive vara tjänsten för dig. Den har en utmärkt funktionsuppsättning som täcker mycket mark, med tillräckligt säkerhetsskydd och extra funktioner som mappsynkronisering och bandbreddskontroller för att tillfredsställa de flesta användare.

Å andra sidan är den kostnadsfria 10 GB-planen bara meningsfull för användare som vill lagra dokument i molnet, eftersom utrymmet är för begränsat för viktiga säkerhetskopior från datorer, telefoner och surfplattor. I det här fallet, på grund av den långa och krångliga nedladdningsprocessen, är det svårt att rekommendera gratisversionen, även om lagringsutrymmet på 10 GB är ganska värdefullt.

I slutändan är iDrive bäst lämpad för företag, från frilansare och små team till stora internationella företag, tack vare flexibiliteten hos tre olika plantyper.

iDrive-erbjudanden

jag leder (öppnas i en ny flik)

Dela detta