DAGENS BÄSTA ERBJUDANDEN

Värdefulla minnen kan vara ganska svåra att få tag på, och de flesta av dessa flyktiga ögonblick är ännu svårare att skildra. Lyckligtvis, med spridningen av smartphones och andra mobila enheter för hastighetsfotografering, har vi alla tillgång till någon form av kamera, och att ta en bild tar inte tid. Och oavsett om du är en passionerad fotograf eller en erfaren fotograf, har våra telefoner och surfplattor en mängd fotoredigeringsverktyg för att väcka de nära och kära ögonblicken till liv.

Men vad gör du när du har förbrukat allt ledigt internminne på din kameraenhet? För de av oss som försöker hålla våra foton och videor på ett säkert, säkert och lättillgängligt digitalt utrymme, är molnlagring det moderna svaret på filsäkerhetskopiering.

IDrive Photos, en förlängning av IDrive -molnlagringstjänsten, är en mobilapp utvecklad för iOS- och Android -enheter som låter dig spara foton på din telefon i ett skyddande moln, vilket frigör minne på din enhet.

Vi har tillbringat lite tid med IDrive Photos -appen och har våra (mestadels bra) idéer att dela med oss ​​av om detta verktyg för säkerhetskopiering av foton.

Du kan också logga in med ett befintligt IDrive -konto för att komma åt IDrive -foton (Bildkredit: iDrive)

Innehållsförteckning

Egenskaper

iDrive Photos är fullspäckad med fördelar för den genomsnittlige fotografen, på detta sätt för fotokännare. Till att börja med sparas dina bilder i IDrive-molnet i sin ursprungliga upplösning. Detta är unikt bra för dem som tar bilder med premiuminställningar som HDR-aktiverade.

Helst ger IDrive dig tillgång till ditt säkerhetskopieringsgalleri genom att helt enkelt logga in på ditt iDrive Photos-konto från vilken enhet du än använder. Du kommer också att kunna ladda ner bilder direkt från galleriet till valfri telefon eller surfplatta som du har startat en session med, även om det inte är enheten du har säkerhetskopierat.

Award

IDrive Photos är betydligt billigare än Apple eller Googles molnlagring för foton (Bildkredit: iDrive)

Kostnadsmässigt kan det inte göra mycket bättre än IDrive Photos, där ditt första år bara kommer att kosta dig 0.99 € för obegränsad lagring. Jämför det med 200 €/år med 100 GB för iCloud för foton eller tjugofyra €/år med XNUMX GB för Google Photos. Även om den enorma rabatten bara gäller ditt första år med iDrive, betalar du bara XNUMX €/år i början av ditt andra lagringsår.

Intimidad

När du överför filer av något slag till ett molnbackup -utrymme är det absolut nödvändigt att media du delar laddas ner och skyddas säkert under själva överföringen och när filen har sparats korrekt.

Som anges i dess robusta integritetspolicy måste IDrive samla in viss användardata under sin första registrering (e-post, kreditkort, etc.), men företaget säkerställer att denna information fortsätter att skyddas av hela ditt register. IDrive delar bara din data med betrodda tredje parts affiliates för att hjälpa till att främja IDrive-tjänsten, och om du väljer att ta bort ditt IDrive-konto raderas din användardata från molnet efter tio dagar.

Användarupplevelse

Vi testade appen IDrive Photos med en iPhone tolv. I samma ögonblick som appen har laddats ner och även startat kommer du att uppmanas att logga in med ditt IDrive-ID om du redan har skapat ett. Annars finns det länkar för att skapa ett konto eller logga in med ditt Apple-ID eller Google-ID.

välkommen

Dina foton visas i en gallerivy på IDrive Photos startskärm (Bildkredit: iDrive)

Det första steget i IDrive-resan är appens startskärm. Här hittar du var och en av de fotografier och videor som du har sparat, beställda från det datum de togs.

översikt

Du kan förhandsgranska dina foton mer detaljerat genom att trycka på dem (Bildkredit: IDrive)

När du trycker på ett foto eller en video kommer du till en separat skärm där bilden visas.

Under ditt foto hittar du snabblänkar för att ladda ner fotot, lägga till det på din favoritskärm och möjlighet att ta bort det från ditt IDrive-galleri. Genom att svepa ansiktet åt vänster och ansiktet åt höger kommer ett foto framåt eller bakåt i ditt galleri.

Det finns också en delningsknapp som använder enhetens inbyggda delningsmodul för att skicka fotot till dina mobilkontakter eller lägga upp det på sociala medier.

konfigurationer

Även om du inte kan redigera foton kan du ställa in IDrive -foton för att ladda upp dem automatiskt (Bildkredit: IDrive)

Tyvärr hittar du inga fotoredigeringspaket inbyggda i IDrive-appen. Även om du effektivt kan använda din enhets fotoverktyg för att redigera enskilda bilder innan de laddas upp till klubben, skulle det vara trevligt att ha även de mest grundläggande inställningarna inbyggda i appen (ljusstyrka, kontrast, färggradering, skärpa, etc.) tillägg.

plattformar

IDrive Photos är gratis för iOS- och Android-enheter. När du vill komma åt ditt galleri och du inte har en mobil enhet i närheten kan du använda vilken webbläsare som helst för att logga in på ditt IDrive-konto via IDrive-webbplatsen.

Konkurrens

IDrive, applikationens primära molndistributör, kan användas för alla typer av filgenrer, inte bara bilder och videor. Även om en gratis plan bara kommer att erbjuda dig fem GB lagringsutrymme, kan du uppgradera till ett premiumkonto, vilket ger dig fem Tb lagringsutrymme för XNUMX € / år.

En annan utmanare är Backblaze. I likhet med IDrive Photos erbjuder Backblaze obegränsat lagringsutrymme för dina bilder för bara sex € / månad. Tjänsten har inga begränsningar för storleken på filerna eller på de automatiska säkerhetskopiorna av dina bilder, men den har också vissa nackdelar. Å ena sidan finns det inget sätt att dela dina bilder med dina kontakter eller på sociala nätverk. Du kan inte heller dela ditt abonnemang på flera datorer (inget mobilstöd det minsta), vilket innebär att om du har bilder på en andra dator behöver du ett andra Backblaze-konto för att säkerhetskopiera dessa sekundära bilder.

Sedan finns det Dropbox och Google Photos, som erbjuder gratis och betalda backupplaner för stationära och mobila plattformar. Google Photos erbjöd en gång obegränsad lagring, men har sedan dess tagit bort den servicenivån till förmån för en betalprenumeration på Google One som tar bort filstorleksbegränsningar och lägger till extra lagringsutrymme till ditt konto.

Slutlig dom

IDrive Photos erbjuder kanske inte det mest intressanta användargränssnittet eller fotoredigeringsverktygen, men när det gäller att säkert spara dina vackra foton och videor är det en av de säkraste molntjänsterna och utan tvekan de mest obegränsade.

DAGENS BÄSTA ERBJUDANDEN

Dela detta