Två minuters examen

LG C1 OLED följer TechRadars bästa TV 2020, LG CX OLED. Så du kan se varför våra förväntningar på OLED C1 var enorma, och ändå lyckades den leverera på dem alla.

Det beror på att LG gjorde ett antal små ändringar i modellen förra året. Nu använder den LG Alpha a9 Gen 4-processorn för bättre skalning och virtuellt surroundljud, och med fyra separata HDMI 2.1-portar är den redo för PS5, Xbox Series X, Xbox Series S och allt nästa generations konsoler kan erbjuda. Han. Spelare kommer också att uppskatta den nya Game Optimization-menyn, som ger dig möjligheten att snabbt justera ljusstyrka, kontrast och VRR i farten.

 • LG OLED65C1 (65-tums HDR) på Amazon för 2,498.41 XNUMX €.

Som med den tidigare modellen, du hittar stöd för både Google Assistant och Amazons Alexa, som kan anropas med knapparna på fjärrkontrollen, och ett nästan komplett lager av Google Assistant-tjänster. Streaming inklusive Netflix, Hulu, Disney Plus, Amazon Prime Video och många fler.

LG C1 är inte perfekt eftersom vi hade problem med hur nya Alpha a9 Gen.4 skalas upp och reflektionsförmågan hos glasdisplayen i dagsljus, men problem är sällsynta.

Det finns naturligtvis tv-apparater med högre upplösning, som LG Z1 OLED, som erbjuder 8K-upplösning, och den nya LG G1 Gallery-serien som använder de eftertraktade evo OLED-panelerna som ger bättre ljusstyrka. Vi tror dock att LG C1 OLED erbjuder den bästa kombinationen av pris och prestanda och bör ligga högt på din lista över potentiella TV-apparater att köpa 2021 och framåt.

Pris och släppdatum

 • Tillgänglig från mars 2021
 • Finns i skärmstorlekar från 48 till 83 tum
 • Priserna börjar på 1,499 1,699 € / 2,000 XNUMX € (cirka XNUMX XNUMX AUD)

LG C1 OLED är en del av LG 2021 TV-sortimentet som inkluderar de nya LG A1 OLED, LG G1 OLED och LG Z1 OLED, såväl som nya QNED TV-apparater som QNED99, QNED95, QNED90 och QNED85. LG C1 är den billigaste OLED i sortimentet som använder den nya Alpha a9 Gen.4-processorn (OLED A1 kommer att vara billigare men använder a7-processorn), men det är inte precis vad vi anser vara billigt:

Pris och lanseringsdatum i USA

 • 48-tums OLED1C48PUB är tillgänglig i april 2021 för 1,499 XNUMX €
 • 55-tums OLED1C55PUB är tillgänglig i mars 2021 på LGs webbplats för 1,799 XNUMX €
 • 65-tums OLED1C65PUB är tillgänglig i mars 2021 på LGs webbplats för 2,499 XNUMX €
 • 77-tums OLED1C77PUB är tillgänglig i mars 2021 på LGs webbplats för 3,799 XNUMX €
 • 83-tums OLED1C83PUA är tillgänglig i maj 2021 för 5,999 XNUMX €

Brittiskt pris och släppdatum

 • 55-tums OLED14C55LA finns tillgänglig i april på LG:s hemsida för €1,699 XNUMX.
 • 65-tums OLED14C65LA finns tillgänglig i april på LG:s hemsida för €2,499 XNUMX.
 • 77-tums OLED14C77LA finns tillgänglig i april på LG:s hemsida för €4,499 XNUMX.
 • 83-tums OLED14C83LA kommer att kosta €6,999 XNUMX (datum kommer att bekräftas)

Pris och lanseringsdatum i Australien

 • Tyvärr finns det inget fast pris eller släppdatum för OLED C1 i Australien.

Om du jämför de priserna med förra året så kostar LG C1 OLED exakt lika mycket som LG CX OLED när den lanserades förra året, även om du nu kan hitta den senare till lite rabatt nu när LG C1 är det. når butikerna. Eftersom det inte är någon signifikant skillnad mellan de två förutom processorn är det förmodligen värt att köpa förra årets modell med stor rabatt om du kan hitta en.

Det är logiskt att förra årets TV nu är billigare, men Hur jämför priset på C1 OLED med andra OLED-TV? Jämfört med den nya Sony A80J OLED, som kostar 2,799 65 € för 1-tumsversionen, är C4199 OLED något billigare för amerikanska köpare, men brittiska köpare kommer att betala 80 65 € för 2,499-tums Sony A1J, därav XNUMX XNUMX € OLED CXNUMX . jämfört.

LG C1 OLED

(Bildkredit: LG)

Det finns dock billigare alternativ, som Vizio OLED-TV som börjar på bara 1199 55 € för en 980-tumsmodell eller Panasonic HZ1098 som kostar bara 2.1 XNUMX € från Currys. Båda TV-apparaterna har vissa nackdelar (som börjar med bristen på HDMI XNUMX-portar), men de är billigare och erbjuder liknande djupa svarta nivåer.

 

Design

 • Unibody-stativet är tungt och säkert.
 • Rakkniv nära toppen
 • Reflekterande glasyta
 • Fantastisk magisk fjärrkontroll

Det kan tyckas dumt att prata om det yttre utseendet på en TV (det är trots allt bilden som betyder mest) men det går inte att bortse från hur attraktiv LG C1 OLED är designmässigt. Framsidan av TV:n är ren minimalism: det finns ett långt silverstativ som håller TV:n upprätt och bara en millimeter eller två mellan bilden och skärmens kant.

Om du skulle montera den, är nästan allt du skulle se skärmen, men att sätta den på sitt (ganska tunga) stativ ser fortfarande fantastiskt ut. Denna extra vikt hindrar TV:n från att gunga och ger C1 en låg tyngdpunkt.

LG C1 OLED

(Bildkredit: LG)

Vänd TV:n på sidan och du kommer att se den ultratunna OLED-skärmen; den är tunnare än din mobiltelefon och ser dessutom mycket snyggare ut. Mot botten av TV:n, nära där stativet skruvas in, är TV:n något tjockare för att rymma komponenter och högtalare, men inte ens den här delen är högre än de flesta LED-TV-apparater.

 

Faktum är att det enda verkliga problemet med C1:s design är att frontglasskärmen är ganska reflekterande. Placera den i ett måttligt upplyst rum med inkommande ljusströmmar och det är lätt att fånga bländningen. Naturligtvis försvinner den glöden när du har ljust, färgstarkt innehåll på skärmen, men varje natt- eller rymdscen kommer att ha en glöd om du inte kan stänga rullgardinerna.

Bortsett från den ömma punkten, men resten av designen får alla sina anteckningar. När det gäller portar har C1 fyra fulla HDMI 2.1-portar som stöder 4K vid 144Hz, samt tre USB-portar, en RF-tuner, Wi-Fi, Bluetooth och optisk digital ljudutgång. Slutligen är en av HDMI-portarna eARC / ARC-kompatibel, vilket är bra för personer med en AVR eller soundbar som inte gillar att använda mer än en fjärrkontroll.

LG C1 OLED

(Bildkredit: LG)

På tal om fjärrkontroller så kommer LG C1 OLED med den underbara LG Magic Remote som är Bluetooth-aktiverad och har en inbyggd mikrofon för röstsökning. Fjärrkontrollen ligger bra i handen och drivs av två AA-batterier. Det vi gillar bäst är att användargränssnittet kan styras med hjälp av rörelsekontroller i Wii-stil eller riktningsplattan, eller så kan du använda de fyra snabbstartsknapparna längst ner för att komma åt de mest populära applikationerna.

Smart TV

 • Stöd för nästan alla större streamingtjänster
 • Snabbt och lyhörd användargränssnitt med AirPlay och Casting
 • Integrerad Amazon Alexa och Google Assistant

Om du har använt en LG TV under det senaste decenniet vet du vad du kan förvänta dig med OLED C1 – ja, det är WebOS. Det som gör WebOS till en sådan häftklammer för LG TV-apparater är dess flexibilitet att lägga till nya kanaler när de dyker upp och stödet för flera partners. Enkelt uttryckt, eftersom det inte är lojalt mot Google, Amazon eller Apple, stöder WebOS allt ovanstående samtidigt med ett dynamiskt användargränssnitt och ett robust anpassningssystem.

Den enda större förändringen i år är att fokusera mer på den nuvarande ThinQ AI-hemskärmen, som du kommer att se varje gång du trycker på hemknappen. Här hittar du dina mest använda applikationer, samt alla enheter som du har anslutit till ThinQ AI.

På tal om appar, nästan alla större appar presenteras och anses inklusive Netflix, Amazon Prime, Hulu, Vudu, Sling TV, Disney Plus, Paramount Plus och Apple TV. För strömmande musik är dina alternativ lite mer begränsade, men du kan fortfarande välja mellan Spotify, Plex, Pandora, Amazon Music och mer.

Även om WebOS inte har lagt till många nya funktioner i år, förutom den nya startskärmen med fler rader, finns det fortfarande några intressanta tillägg från förra året som förtjänar lite uppmärksamhet. Den viktigaste är sportintegrationen, där om du berättar för C1 vilka som är dina favoritidrottslag, kommer WebOS att förse dig med poänguppdateringar och påminna dig när dina lag spelar.

Mer användbar är dock kompatibiliteten med Amazon Alexa och Google Assistant inbyggd direkt i TV:n, som nås genom att trycka på motsvarande knappar på fjärrkontrollen, samt AirPlay-stöd och streaming från din TV, telefon eller surfplatta. Vi hade lite problem med att få AirPlay att fungera ordentligt under våra tester, men streamingen fungerade felfritt.

Bildkvalitet

 • Använder inte den nya LG OLED evo-panelen (men ser fortfarande bra ut)
 • Uppåtgående rörelse är fantastisk, med ett litet undantag
 • Stöder HDR10, HLG och Dolby Vision, men inte HDR10 +

LG:s 2021 OLED TV-sortiment faller i två kategorier i år: OLED-TV med LG:s nya evo OLED-paneler och de som inte gör det. För de som undrar, LG C1 har det inte, och trots den nya panelen är det fortfarande en av de bästa OLED-TV:erna vi har sett.

Vad evo OLED-panelen tillför är ytterligare ljusstyrka tack vare ett nytt belysningselement i de självemitterande pixlarna. Den saknas från LG C1 OLED, men vi upptäckte att den verkligen inte saknade ljusstyrka. I vårt måttligt ljusa vardagsrum (det vill säga lite omgivande ljus) såg bilden vacker ut. Visst, den reflekterande bländningen åt upp de svarta nivåerna som bläck, men vi fann att skärmens ljusstyrka kompenserade för omgivande ljus väl.

Anledningen till att C1 kan göra detta är att TV:ns inbyggda ljussensor mäter omgivande ljusnivåer och kalibrerar bilden därefter. Om TV:n ser att det är mer ljus i rummet ger det extra ljusstyrka på skärmen. Den maximala ljusstyrkan är fortfarande inte lika hög som, säg, toppljusstyrkan för den nya Samsung QN900A QLED, men den är nära 1,000 XNUMX-nit-märket som konkurrerande LED-LCD-TV-apparater går efter.

På tal om ljusstyrka och kontrast, så stöder C1 OLED de flesta av de stora smakerna av HDR, inklusive HDR10, Dolby Vision och HLG, med det mindre undantaget HDR10+. Det senare betyder att du inte kommer att se Amazon Prime-program som lever upp till sin potential, men tjänster som Netflix, Vudu och Disney kommer att ha allt Dolby Vision-innehåll aktiverat.

 

Dela detta