Ashampoo Music Studio 9 är en modulbaserad skrivbordsljudredigerare och -inspelare med flera leveransfunktioner, såsom Cover Art och Mix Tapes, samt snabb cd-rippning och bränning. Det är en bekväm arbetsstation med snygga organisationsverktyg för att effektivisera arbetsflöden. Den är endast kompatibel med Windows, stöder version 10 och nyligen uppdaterad stöd för 11. Stöder inte ARM-processorer.

Innehållsförteckning

Ashampoo Music Studio 9: priser och planer

 • Livstidslicens gör det till ett engångsköp

Ashampoo Music Studio 9 kostar €39.99 / €34.99 / AU$59.99 för nedladdningsversionen. Ytterligare €4.95 / €3.95 / AU$7.95 ger dig 2 års premiumsupport. För att uppgradera ditt befintliga exemplar av Music Studio är priset €9.99 / €8.74 / AU €14.99.

Men det finns en stor fördel här. Detta är inte en pågående prenumeration; det är en enda avgift. Efter köpet äger du programvaran för att skapa musik. Om du funderar på Adobe Audition men vill undvika Creative Cloud-prenumerationsplaner, har Ashampoo ett riktigt Adobe Audition-alternativ här.

Ashampoo Music Studio 9: gränssnitt

Video till musik-funktionen extraherar enkelt ljud och konverterar det till MP3 (Bildkredit: Ashampoo)

 • Stöd 27 språk, video till musik, färgteman

För de första utgifterna och uppgraderingarna får du mer än bara en musikredigerare, du får en ljud- och bildleveransmotor som är tillgänglig på 27 språk direkt på din ljuddator eller musikproduktionsbärbara dator. Det finns till och med en CD-ripper, inklusive "quick rip". Inte bara det, utan du får också avancerad filorganisation och omslagsdesigner.

Music Studio 9:s gränssnitt avviker från de flesta DAWS och syftar till att förenkla produktionsprocessen genom att uppmana användare genom dess 8 huvudmoduler att utföra specifika uppgifter med "nästa" och "föregående" . Det är bra för de med många definierade arbetsflöden, och du kan förenkla dem med mallar, som vi fann vara en enorm tidsbesparing när du skapar byggen.

Knapparna sitter precis på kanten av gränssnittet längst ner på skärmen och kan döljas av din dators egen aktivitetsfält, om den är inställd på sin standardposition. I kombination med den lilla storleken på kontrollerna på en yta gör detta att arbeta med surfplattor i stort sett omöjligt.

Coola funktioner inkluderar video till musik och många andra filkonverteringsalternativ. Denna teknik används också i alternativen för rippning och bränning, där filkonvertering låter dig välja format, så att dina samlingar, dansband etc. integreras sömlöst.

Uppdaterade funktioner inkluderar ett urval av färgteman, som finns under serviceknappen längst upp till höger på skärmen, flexibel omslagssökning, förbättrade musikredigeringsverktyg, grepp och svep arbetsflöden och element, för att ordna om spår, så att du kan hålla ordning samtidigt som du är entusiastiskt konvertera, bränna och riva.

Ashampoo Music Studio 9: inspelning och import

Ashampoo Music Studio 9 ljudredigeringsprogram i aktion

Ashampoo Music Studio 9 väljer kvalitet baserat på format och systemvariabler (Bildkredit: Ashampoo)

 • Flera inmatningsmetoder, dividerat med pausfunktion, men inspelningsgränssnittet kan vara tydligare

Registreringsmodulen är enkel och effektiv. Du kan spela in direkt i appen genom din dators mikrofon eller en ansluten mikrofon. Alternativt kan du spela in vad som spelas på datorn. Om du väljer "via mikrofon" har du flera inspelningsenheter att välja mellan, men det finns inga enkla instruktioner som talar om för dig vilken du ska använda eller varför, eller vad du ska göra härnäst om ljudet inte spelas in på testboxen.

Testsignalkolumnerna visar signalen som vit, men är själva vita i varje "ämne". Det gör det svårt att se. Dessutom är starttestknappen bredvid den bara vit när du slår på den, vilket är chockerande med de svåra att se vitnivåerna.

Efter att ha mottagit din signal kan du gå vidare till nästa fönster där du väljer din enhetstyp och filformat och programmet kommer att berätta vilken ljudparitet du kan sikta på baserat på dessa alternativ. Du kan också ändra samplingen och bithastigheten här och välja mono eller stereo.

Det andra sättet att mata in ljud är att ladda det från en fil via redigeringsmodulen på hemsidan. I Redigera visas alternativ: en musikredigerare, ett separat fönster för att dela filer och ett annat för att klippa en bit både i början och i slutet. Du kan också redigera filtaggar, konvertera, analysera och normalisera filer härifrån.

 • Inspelning och import: 4/5

Ashampoo Music Studio 9: redigering och organisation

Ashampoo Music Studio 9 ljudredigeringsprogram i aktion

Effekter som EQ förhandsvisas när de spelas upp genom effektfönstret (Bildkredit: Ashampoo)

 • Förbättrad klicka-och-dra-funktionalitet, break-split-funktion, snabbtangenter för ljudredigering

Tillsammans med alla grundläggande redigeringskommandon finns det grundläggande versioner av mer avancerade verktyg som equalizern. Du kan ändra tempo och tonart för spår och använda tidsutsträckningseffekter. En annan mycket användbar funktion för bokinspelning och podcasting är knappen "split för paus" där appen lyssnar på pauserna och delar upp spåret i mindre, vilket gör det lättare att redigera långa sångspår.

Genom att klicka på ett spår kan du dra det till en ny position, vilket skapar ett orange "spökspår" tills du släpper det på den nya platsen, när det återgår till ett vitt spår på den platsen.

Music Studio 9:s rena och riktade arbetsflöden utmärker sig i att blanda olika inställningar och format mellan spår från olika källor, ett traditionellt svårt problem. Det oerhört viktiga normaliseringsverktyget säkerställer en lättlyssningskurva. Den senaste uppdateringen ger användbart stöd för nya format, inklusive M4A.

Det är fantastiskt att kunna komma in i en specifik "normaliseringszon", men kanske inte så bra att behöva fortsätta ladda filer i olika fönster som alla ser likadana ut för att utföra ganska vanliga uppgifter. Det här är ett väldigt annorlunda gränssnitt än de som låter dig importera filer och sedan bestämma vad du vill göra med dem, lite av det här, mycket av det. Music Studio 9 är väldigt inriktad och vissa musiker kan tycka att detta tillvägagångssätt är mindre intuitivt.

Om du håller dig till normaliseringsfönstret som exempel, om du väljer det och sedan ändrar dig, visas en ruta som frågar om du vill återgå till huvudsidan. Tja, det var föregående sida, och du tryckte bara på retur, så det är uppenbarligen vad du vill. Varför erbjuda en bakåtknapp och sedan låta den flytta markören för att klicka på "ja" igen? Och tro heller inte att du kan fly genom att klicka på "start"-ikonen högst upp, för samma sak kommer att hända.

Fler snabbtangenter skulle säkert hjälpa detta relativt skjutreglage-laddade gränssnitt, och det är trevligt att se deras introduktion i den senaste uppdateringen, även om det för närvarande bara finns fyra av dem.

En annan användbar funktion i Music Studio 9:s ljudredigeringsverktyg är det enkla extraktionsverktyget "ljud från video". Oavsett om det är för indirekt videoredigering eller kompileringsändamål kommer Music Studio 9 att öppna en MP3-ljudfil av ljudet och du kan arbeta med den direkt och välja att exportera till CD eller i hög kvalitet.

 • Redigering och organisation: 3.5/5

Ashampoo/Music Studio 9: Lansering

Ashampoo Music Studio 9 ljudredigeringsprogram i aktion

Spår ändrar färg under transport när de dras (Bildkredit: Ashampoo)

 • Fullfjädrad omslagsskapare och redigerare, smarta mixremsor som synkroniserar tempo för smidigare lyssning

Spellistbyggaren kan standardisera de musikformat du vill spela tillsammans. Du kan till och med harmonisera spår genom att finjustera tempot på spåren för att matcha Mix DJ.

Music Studio 9 erbjuder detaljerade organisationspaneler där du kan optimera titlar och etiketter och lägga till ytterligare information, efter mall eller anpassad fyllning. Så oavsett hur mycket du sparar, extraherar och bränner, vet du var filerna finns.

Du kan organisera, konvertera och flytta flera filer samtidigt, men var försiktig när du går till "nästa" för att lyssna på varningen om att originalfilen kommer att döpas om och flyttas till destinationsplatsen. Med så många konverteringar tillgängliga är bristen på stöd för AIFF-filer förvånande, även om det mycket hjälpsamma teamet säger att detta format finns på listan.

Cover Arts bildredigering är kanske mer bekant än det innovativa ljudredigeringselementet. Det finns inget behov av att investera i den bästa grafiska designmjukvaran eller digitala konstverktyg. Vi pratar inte heller om en enkel kopiera och klistra in. Cover Art tar upp mer än en tredjedel av manualen och inkluderar den nya omslagssökningsfunktionen, layout, objektarrangemang och text, samt en komplett palett av formatering, typsnitt, färger, cirkulär text och en mängd olika pappersstorlekar för tryck, med mycket exakta storleksmått.

Music Studio 9:s fokus på den visuella leveransen av CD-skivor, oavsett om det är proprietärt eller anpassat för mixtapes, framhäver applikationens lämplighet för effektiv små till medelstora ljudproduktion och leverans, även om detta kan vara skrämmande för dem som söker specialisera sig på musikpublicering.

Ashampoo/Music Studio 9: Bordsskiva

Svep för att rulla horisontellt Rad 0 – Cell 0 Rad 0 – Cell 1 Rad 0 – Cell 2 Priser och planer One stop shop, permanent cleanup4 GränssnittVäldesignat, lätt att navigera, kan bli tråkigt3.5Spara och importera Flera inmatningsmetoder, några praktiska verktyg4Redigering och organisation Förbättrad svep och släpp, genvägstangenter stöds 3.5 Output Bra formateringsstöd, inkluderar cool cover creator4

borde jag köpa?

Ashampoo Music Studio 9 ljudredigeringsprogram i aktion

Mixtape-modulen erbjuder anpassning. (Bildkredit: Ashampoo)

Köp den om...

 • Du vill ha ett program som kan guida dig genom varje steg av ljudproduktion och ljudkonvertering.
 • Vill du designa ditt eget omslag?
 • du gillar att vara organiserad

Köp den inte om...

 • Letar efter fullt professionella redigeringsverktyg och omfattande flexibla effekter
 • Du vill inte bli guidad när du arbetar med ljud.

(*9*)Ashampo/Musikstudio 9: Alternativ

För ljudredigeringsprogram som liknar Ashampoo Music Studio 9 rekommenderar vi att du kollar in WavePad, Ocenaudio och CyberLink AudioDirector.

Dela detta