Ni har alla hört talas om Wix och dess konkurrent WordPress-webbplatsbyggare, men visste du att de också erbjuder en automatiserad logotypdesigntjänst?

bienvenidos

Välkommen till Wix, din logotypdesigntjänst... (Bildkredit: Wix)

start

Wix Logo Maker har en stor, lättanvänd "Starta nu"-knapp som väntar på att bli klickad. Så låt oss se hur bra den här tjänsten är. Först och främst har du ett val: designa logotypen själv eller kontakta en professionell designer. Eftersom vi ser över systemet online har vi valt det förra, men det är bra att veta att det finns gratis hjälp om du föredrar ett mer skräddarsytt upplägg.

Efter att ha fyllt i ditt företagsnamn, tagline (valfritt) och kategorin ditt arbete faller under, kommer du att presenteras med ett urval av stilar för din logotyp. Detta är helt subjektivt, men du kan välja mellan Active, Timeless, Cool, Fresh och andra (flera alternativ kan väljas). Om du inte gillar det kan du gärna hoppa över det här steget.

Alternativen

Svara på vissa frågor och ställs inför en myriad av logotypalternativ ... (Bildkredit: Wix)

Du kan sedan välja din favoritstil från en serie miniatyrer. Du väljer din favorit av 2 och upprepar processen 5 gånger. Förhoppningsvis bör detta ge AI:n tillräckligt för att fortsätta skapa din logotyp.

Ge det några sekunder så kommer Wix att avslöja en rad alternativ. Scrolla ner för att se dem alla och klicka på "se mer" för att se en kontinuerlig visning av olika logotyper baserat på dina tidigare val.

Men det är bara början på processen (såvida inte AI:n upptäckte det i ett av dess många prov, förstås). Klicka på din favorit och sedan går du vidare till anpassningsdelen av skapandeprocessen.

Anpassa

Välj en och anpassa den helt... (Bildkredit: Wix)

Anpassning

Redigeringsprocessen är ganska enkel och välorganiserad. Din logotyp visas till höger, och genom att klicka på pilarna kan du bläddra igenom och se hur den skulle se ut på en webbplats, som din profilbild på sociala medier, på ett visitkort och till och med i merchandising. Dessa uppdateras med varje förändring du gör.

Till vänster finns en sidofält där dina alternativ finns. "Palett" ger dig till exempel tillgång till flera definierade färgkombinationer. Klicka på en av dem för att ersätta dina befintliga färger med dessa nya. Det finns knappar för att ångra och göra om längst upp till höger på sidan om du inte gillar riktningen din design tar.

"Texten" är där du redigerar de flesta aspekterna av orden du har lagt till i din logotyp, oavsett om det är ditt företagsnamn, slogan eller något annat du vill lägga till. Din redigeringsfrihet är ganska omfattande där, från färg till typsnitt och storlek, men det inkluderar även bokstavsmellanrum, rotation, text i en kurva, du har många alternativ, speciellt i förhållande till en tävling som ofta är mer begränsad.

Vad du får

När du är klar erbjuds du 2 betalningsalternativ, beroende på kvaliteten på resultatet du letar efter (Bildkredit: Wix)

nedladdning

När du är nöjd med din skapelse klickar du på "Nästa". Wix är Wix, de kommer att försöka få dig att använda din logotyp med en ny webbplats, men lyckligtvis finns det en "Jag behöver bara en logotyp"-knapp för att kringgå denna process.

Sedan måste du välja ditt betalningsalternativ: tjugo € (tretton och nittio €) får 8 PNG-filer med olika färger och bakgrunder. €XNUMX (€XNUMX och XNUMX), förvandlar din produktion till vektorfiler (SVG) och ett urval av logotyper som är redo för sociala medier. Om du är osäker kan du ladda ner ett prov på tvåhundra x tvåhundra pixlar för att testa din design innan du bestämmer dig ekonomiskt.

slutlig dom

Wix erbjuder snabb service med fantastiska anpassningsalternativ. Andra tjänster är tillgängliga gratis, men den stora mängden Wix-anpassning kan göra din tjänst värd engångskostnaden för att sälja.

Vi har också den bästa logotypförfattaren och designern och den bästa affärsplansmjukvaran.

Dela detta