Tekniskt blad för den elektriska rakapparaten

Här är specifikationerna för Remington F6:

Rekommenderad användning: vått och torrt.
Klipplängdsområde: korta skägg och dagliga skäggstubbar
Batteritid: 60 minuter
Batterityp: Uppladdningsbart Li-ion
Tillbehör: halmskydd, rengöringsborste, åkpåse Vikt: 203 g

Remingtons F6 Style Series Aqua Electric Shaver sitter vid sidan av märkets rotationsbaserade R6-modell som en kompakt folierakapparat för dem som gillar att hålla rent och snyggt.

Designad för att vara 100 % vattentät, den är lämplig för både våt och torr användning och fungerar med raklödder, geler eller som en direkt-mot-hud-trimmer som syftar till att konkurrera med liknande prissatta rakapparater från Braun och Philips.

Den kommer med Remingtons exklusiva ControlCut-teknologi och en pop-up trimmer för att skulptera hårsäckar mer exakt, medan det medföljande skäggskyddet erbjuder möjligheten att dölja längre skägg utan att gå hela vägen till bebisens botten.

Men är Remington F6 bra? Tja, svaret kommer att bero på din tolerans för flera träffar i ditt ansikte. Detta är en slitstark, lättanvänd rakhyvel som håller sitt löfte om daglig bekvämlighet, men dess totala prestanda är mer än tillräcklig för det relativt höga priset.

Läs vidare för att se hur Remington F6 Style Series Aqua klarade sig i våra tester, gå sedan till vår bästa guide för skäggtrimmer och elektriska rakapparater (öppnas i en ny flik) för att se var den står sig mot konkurrenterna.

Remington F6 Style Series Aqua i mano

(Bildkredit: framtid)

Innehållsförteckning

Remington F6 Style Series Aqua pris och tillgänglighet

  • Tillgänglig i Storbritannien för 109.99 €, men med regelbundna rabatter

Remington F6 Style Series Aqua Electric Shaver är tillgänglig att köpa i Storbritannien för £109.99 från Remington (öppnas i en ny flik) direkt. Men hos större återförsäljare som Amazon (öppnar i en ny flik) och Boots (öppnar i en ny flik) är klipparen till salu, och har varit det ett tag, för mindre än halva det priset (48 € och 99 €, respektive).

Med mindre än 50 € är F6 i priset i nivå med Braun Series 3, men dess rekommenderade försäljningspris (RRP) på 109,99 € placerar den i den högre änden av elektriska rakapparater i mellanklassen.

Om du är i USA är Remington F5 Power-serien (tillgänglig för 54.99 € - öppnas i en ny flik)) den mest jämförbara rakapparatmodellen med F6 enbart i Storbritannien och Europa, medan de i Australien du bör leta efter den vanliga Remington F5. (tillgänglig för AU€ 99,95 (öppnas i en ny flik)).

Värde: 3/5

Remington F6 Style Series Aqua Design

  • 100% vattentät
  • vridbart huvud med lås
  • USB-laddningskompatibilitet

Designmässigt är Remington F6 Style Series Aqua en ganska konventionell rakapparat, även om dess elektriska komponenter är snyggt inneslutna i ett vattentätt hölje som gör att den känns mer premium i handen än andra produkter i samma prisklass. .

Den väger bekväma 203g (ungefär samma som en Braun Series 3) och kommer med ett avtagbart skäggskydd, rengöringsborste och åkpåse som standard. Dessutom behöver du inte göra någon montering när du först tar ut den ur kartongen.

Vår provtagare kommer också fulladdad, så med all sannolikhet kommer du att kunna börja raka dig så fort du öppnar den. När du behöver ladda F6 kan du göra det med den medföljande USB-laddningskabeln, som erbjuder möjligheten att ansluta rakapparaten till vilken kompatibel strömkälla som helst - en trevlig förändring från den vanliga tvåstift som vi har förväntat oss av de flesta grooming produkter på marknaden nuförtiden.

Bild 1 av 3

Remington F6 Style Series Aqua i mano(Bildkredit: framtid)Remington F6 Style Series Aqua i mano(Bildkredit: framtid)Remington F6 Style Series Aqua i mano(Bildkredit: framtid)

Så långt så bra, eller hur? Tja, ja, det är verkligen en bra utrustning. Tyvärr översätts inte F6:s komfort för ögonen till komfort för ansiktet, främst för att dess vridbara huvud är onödigt brett.

Av någon anledning bestämde sig Remington för att göra plasthuset som innehåller F6-bladen mycket större än själva bladen. Jämför denna layout med Braun Series 3, som har ett mycket smalare bladhus, och F6:ans design är märkbart mer påträngande vid rakning.

Visst, bredden på F6-huvudet gör det lätt att ta bort och därför lätt att rengöra (att köra bladen under vatten tar snabbt bort de flesta hårstrån), men de flesta modellerna i sortimentet av Braun-rakapparater behåller samma lätthet att krympa utan överskottet i grossistledet . .

Design: 4/5

Remington F6 Style Series Aquatic Performance

  • ControlCut skärteknik
  • Pop-up precisionstrimmer

När det gäller rakapparatens prestanda är Remington F6 lika lätt att använda som det låter. Tryck bara på strömbrytaren i mitten av handtaget och du är redo att börja trimma direkt.

När det kommer till buller är det inte starkare eller tystare än rakapparater med liknande priser, och när du väl lär dig hur du rakar dig med dess ovan nämnda megahuvud är den lätt att använda.

Bild 1 av 2

Remington F6 Style Series Aqua rakhyvel i handen(Bildkredit: framtid)Remington F6 Style Series Aqua i mano(Bildkredit: framtid)

Prestandan hos F6-bladen är dock mindre tillfredsställande i den närmaste framtiden. Den här rakapparaten har vad Remington kallar sin ControlCut-skärteknik, en bladkonfiguration som är tänkt att kombinera "en mikrokam och en interceptortrimmer". [att] fånga även lågt liggande hårstrån med lätthet. I praktiken kommer F6 till de låga hårstråna, men först efter flera pass över ansiktet.

Och som med alla skäggtrimmer, ju fler pass du gör, desto mer benägen är du att få oönskade hudrester. Naturligtvis, om du är noggrann med ditt grooming arbete, kan dessa skärsår undvikas; Men avancerade trimmers eliminerar denna risk genom att erbjuda en omedelbar nära rakning.

Detsamma gäller F6:s popup-precisionstrimmer. Det är verkligen ett trevligt tillskott; men i verkligheten fungerar det bara inte så effektivt som det borde (även om det är värt att notera att även jämförbara modeller från Braun kämpar på denna front).

Utbyte: 3/5

Remington F6 Style Series Aqua i mano

(Bildkredit: framtid)

Remington F6 Style Series Aqua Batterilivslängd

När det kommer till batteritid utmärker Remington F6. Som nämnts kommer den fulladdat direkt ur kartongen och du får en hel timmes sladdlös användning innan du behöver koppla in din USB-laddare.

60 minuter är siffran som Remington hävdar, och vi har funnit att den stämmer nästan varje minut. I våra tester hann vi sex 10-minuters rakningssessioner innan strömlampan började blinka.

F6 tar lite längre tid att ladda (Remingtons 90-minuters påstående visade sig vara korrekt i vårt test), men rakhyveln möjliggör en bekväm fem minuters snabbladdning som ger dig tillräckligt med juice för de oväntade rakningssessionerna i sista minuten.

Tyvärr kan inte F6:s litiumjonbatteri bytas ut mot ett fulladdat - du får bara batteriet inuti rakapparaten - men det är inget vi kan förvänta oss - en rakapparat som kostar runt 100 pund.

Batteritid: 5/5

Remington F6 Style Series Aqua utan låda på ett brunt träbord

(Bildkredit: framtid)

Remington Style F6 Series Aqua Scorecard

Svep för att rulla horisontellt. Attribut Anmärkningar Betyg Värde Utmärkt batteritid och bekväma laddningsalternativ kommer till priset av genomsnittlig rakprestanda. Det är inte det vassaste verktyget som finns.3/5Batterilivslängd F6:s batteri håller länge, snabbt och lätt att ladda.5/5

borde jag köpa?

Köp den om...

Köp den inte om...

  • Första versionen: oktober 2022

Remington F6 Style Series Aqua: Prisjämförelse

Visa liknande föremål (öppnas i en ny flik)amazonas (öppnas i en ny flik)

Dela detta