Innehållsförteckning

Samsung Galaxy Watch 5: Två minuters recension

Om du har använt en Galaxy Watch 4 tidigare, kommer funktionerna på Samsung Galaxy Watch 5 att vara mycket bekanta för dig. På grund av likheterna mellan 4 och 5 kommer de som uppgraderar från Galaxy Watch 3 eller högre att uppskatta skillnaderna, och 5:an kommer verkligen att kännas som en skinande ny leksak. Hoppet kommer inte att vara så stort för Watch 4-användare.

Lanserad tillsammans med Galaxy Z Flip 4, Z Fold 4 och nya Galaxy Buds 2 Pro, Galaxy Watch 5 är en kraftfull smartklocka som kör Googles Wear OS. Det betyder massor av appar ur lådan och bra smartphoneintegration, även om det inte slår Apple Watch.

Precis som Watch 4 finns Watch 5 i två storlekar och en mängd olika färger. Vi provade det mindre 40 mm-alternativet. Du kan också få Samsung Galaxy Watch 5 Pro, som lovar bättre batteritid och en mer hållbar konstruktion.

När du packar upp Watch 5 kommer du att märka dess subtila, neutrala stil. Den robusta metallramen är ihopkopplad med en safirglasfront som är tuffare än någonsin, säkerligen tuff nog för vardagen nu för tiden.

Att interagera med klockan, och med Wear OS i allmänhet, var ganska intuitivt. Alternativet 40 mm kan vara för litet för klumpiga fingrar, men vi hade inga problem med det, särskilt när vi vant oss vid knapparna och pekkontrollerna.

Ett klagomål vi har med Watch 5 är bristen på datasynkronisering mellan Samsungs fitnessfunktioner och Google Fit, trots mycket överlappning mellan de två tjänsterna. Det hade varit trevligt om träningsloggar inklusive stegräkning lätt kunde delas mellan de två. Som sagt, när du väl har bestämt dig för vilken spårningstjänst du vill använda är alternativen rikliga, med apparna MapMyRun och Strava som kan laddas ner via Google Play Store, plus andra verktyg som MyFitnessPal och Lifesum.

Ändå har Watch 5 mycket för sig, inklusive den mest exakta sömnspårningen vi någonsin har använt i en smartklocka, som slår Withings ScanWatch Horizon. Galaxy Watch 5 erbjuder också exakt pulsmätning, jämfört med data som samlats in via en bröstbälte, och generellt imponerande GPS under löpningar. Så det är definitivt en kraftfull bärbar dator, trots sin kompakta storlek.

Det som håller Samsungs senaste bärbara perfekt, åtminstone i sin 40 mm-version, är undermålig batteritid. Om du klarar en daglig belastning och vill ha en liten, subtil digital klocka med stöd för smarta appar kan Galaxy Watch 5 vara något för dig. För alla som vill ha alla funktioner i Watch 5 och överlägsen batteritid är nya Galaxy Watch 5 Pro vägen att gå.

 • Samsung Galaxy Watch 5 en Amazon por € 229.99 (se abre en una nueva pestaña)

Samsung Galaxy Watch 5: pris och tillgänglighet

 • Finns i två storlekar: 40 mm och 44 mm
 • Från 269 € / 279.99 € / AU 499 €
 • Finns även med LTE (via eSIM)

(* 5 *)

(Bildkredit: Basil Kronfli / TechRadar)

Watch 5 och Watch 5 Pro är tillgängliga att köpa nu, med återförsäljare som inkluderar de flesta av dina vanliga misstänkta och Samsungs onlinebutik.

Priserna har stigit över hela linjen för Samsungs Watch-sortiment sedan förra årets Watch 4 och, precis som med förra årets lansering, kommer Galaxy Watch 5 i två storlekar, var och en tillgänglig i enbart mobila Bluetooth-konfigurationer och Bluetooth plus LTE.

Den mindre 5 mm Watch 40 börjar på $269 / £279.99 / AU$499, och om du vill köpa LTE-versionen kommer priset att hoppa till $319 / £329.99 / AU$599. För alla som gillar Watch 5 större på 44 mm, det kostar €289 / £299 / AU$549 i sin baskonfiguration och €339 / £349 / AU$649 med LTE.

Samsung Galaxy Watch 5: diseño

 • Lätt vikt på 28,7 g (40 mm) / 33,5 g (44 mm)
 • Klockkroppen i varje storlek finns i tre färger.
 • En rad remalternativ tillgängliga

Galaxy Watch 5 tar tillbaka de distinkta, moderna stilarna som vi introducerades för med förra årets Watch 4. Men om du kommer från en Galaxy Watch 3 eller Watch 4 Classic är allt väldigt annorlunda. Det finns ingen roterande ram i sikte; istället ansluter den till en osynlig digital ram runt skärmen.

Om du är ny på Galaxy Watch-sortimentet är klockans huvudskärm ena sidan av en polerad metallskiva, medan på baksidan finns pulsmätaren och andra hälsosensorer. En ram i borstad aluminium kontrasterar snyggt med den polerade urtavlan, håller den på plats, samtidigt som den rymmer de två knapparna på höger sida och armarna som förbinder klockkroppen med dess remmar.

(Bildkredit: Basil Kronfli / TechRadar)

Den mindre 40 mm-modellen kommer i grafit (svart), roséguld eller silver, medan den större 44 mm-versionen byter ut roséguldet mot safir (en dämpad mellanblå). Med Samsungs personliga tjänst, tillgänglig på samsung.com, går utbudet av färgalternativ långt utöver dessa fyra alternativ.

Bespoke är en tjänst som låter dig blanda och matcha remmar med klockkroppar, och den sträcker sig bortom wearables, med Galaxy Z Flip 4 som låter köpare anpassa sin flip-klocka. På Watch 5, när du väl har valt din fodralfärg, kan du välja från en rad remmar: det finns 11 färger på sportremmar (sport är standardremmen som medföljer Watch 5), två sportspännen D (den standardremstyp som följer med 5 Pro), en Global Goals-rem, en läderhybridrem, ribbade och extremsportremmar och slutligen en Milanese-rem.

Watch 5:s silikonremsmaterial är även lämpligt för håriga handleder och har en evig matt textur som också förhindrar att huden dras. För någon som inte är van vid att bära en smartklocka är Watch 5 en mjuk landning när det kommer till komfort. Den är inte för stor och standardsportbandet håller den på plats.

Trots att den erbjuder större batterier i årets sortiment (gör båda storlekarna cirka 3 gram tyngre), har Watch 5:s fotavtryck inte ökat alls jämfört med Watch 4 Side-by-side, men klockans underredessensorer trycker något mer än förra gången årsmodell. Det handlar inte bara om att få plats med de större batterierna – Samsung säger att det resulterar i mer exakt spårning.

Att interagera med klockan är ganska intuitivt: det är en berättelse om svep, tryck och knapptryckningar. Knapparna till höger har en lugnande klickrespons och skärmen är känslig för beröring, liksom den digitala ramen.

Detalj av den praktiska remmen på Samsung Galaxy Watch 5

(Bildkredit: Future/Basil Kronfli)

Samsung Watch 5 har även IP68-certifierat damm- och vattenskydd, 5 ATM simmotstånd och MIL-STD-810H-godkännande, vilket innebär att den är testad för att tåla tuffa förhållanden, inklusive stötar och fall, starka, extrema temperaturer och mer.

Under vår tid med klockan slog vi skärmen mot en bordsram i metall, och även om vi är säkra på att det var galet när vi kände det, kom Watch 5 ut helt oskadd. .

Samsung Galaxy Watch 5: Display

 • 5 mm Watch 40 har en 1,19-tums skärm
 • 5 mm Watch 44 har en 1,39-tums skärm
 • Hög kvalitet, ljus, skarp och lyhörd

Båda storlekarna på Watch 5 har cirkulära Super AMOLED-skärmar, med 40 mm-modellens skärm som mäter 1,19 tum och 44 mm-modellens skärm en större skärm på 1,39 tum.

Något vassare än Apple Watch 7 på 330ppi är det intressant att se att Samsung undviker alternativa kvadratiska och rektangulära design, även om de flesta av sina konkurrenter - Amazfit med GTS-serien, Huawei med sin Watch Fit och Fitbit - går för det. .

Skärmkvaliteten på Watch 5 är mycket bra. Det blir ljust, upp till 1,000 XNUMX nits, så det är lätt att se utomhus, och Samsungs roliga urtavlor ser skarpa och slagkraftiga ut. Faktum är att hela gränssnittet ständigt överlagrar rika, färgglada element över djupa, bläckfärgade svarta nyanser som försvinner in i ramen, vilket skapar ett attraktivt användargränssnitt.

Förbättringen av Watch 5:s stora skärm ligger inte i dess teknik, utan i dess material. Den använder en mycket tuffare safirglas som är 60 % tuffare än täckglaset som finns på Watch 4, enligt Samsung, och som vi nämnde, efter några knackningar visade det sig vara tillräckligt tufft för oss.

Ett foto på den svarta Samsung Galaxy Watch 5 40mm

(Bildkredit: Basil Kronfli/The Comparison)

Samsung Galaxy Watch 5: programvara och prestanda

 • Kör Wear OS 3 med Samsung One UI Watch
 • Kraftfulla funktioner och starkt appstöd
 • Optimerad för Samsung men fungerar med de flesta Android-smarttelefoner

Med Wear OS 3 hittar Google och Samsung fortfarande sina fötter i det bredare utrymmet för smartklockor. OS är rikare när det gäller appar och funktioner än halvsmartwatch-konkurrens som Huawei GT 3, men du får inte det klocklack som Apple kommer med på bordet.

Samsungs gränssnitt heter One UI Watch, och att interagera med det är mycket bekant om du kommer från en annan smartklocka. Svep till vänster skärm för att se dina aviseringar och fortsätt att svepa skärmarna till höger om urtavlan för att utforska dina brickor. De är typ av rika widgets, som var och en ger dig en förhandsvisning av en app eller funktion, eller en genväg till hela upplevelsen.

Du kan snabbt växla mellan objekt genom att svepa ner från toppen av klockan, och en svep uppåt öppnar appfacket, precis som på en Android-smarttelefon. Om du vill ändra utseendet på din klocka kan du göra det genom att trycka och hålla in eller via smartphone-appen.

Ett foto på den svarta Samsung Galaxy Watch 5 40mm

(Bildkredit: Basil Kronfli/The Comparison)

När det gäller smartphone-appar, för att synkronisera Watch 5 med din telefon, måste du ladda ner Galaxy Wearable-appen. Ja, när du kör Googles Wear OS fungerar Watch 5 inte med Wear OS-appen.

När du har installerat Galaxy Wearable från Play Butik (om du använder en icke-Samsung-smarttelefon) kan du para ihop och anpassa de smarta funktionerna i din Watch 5. Du är dock inte klar än. Först måste du ladda ner en helt annan app, Samsung Health, för att dra nytta av något av dess hälsoverktyg, och sedan behöver du Watch 5-tillägget innan du verkligen kan börja använda din bärbara enhet.

Si no tiene el reloj emparejado con un teléfono Samsung, hay algunas compensaciones. La aplicación de la cámara no se encuentra en el Watch 5, por lo que no puede usar su reloj como visor remoto y obturador para su teléfono inteligente. Tú también…

Dela detta