Redfall verkar inte blåsa solospelare torra. Det kooperativa skyttet ska vara lika tillmötesgående för ensamvargar som det är för grupper på upp till fyra spelare, bekräftar utvecklaren Arkane.

Arkane diskuterade mer om Redfall i ett blogginlägg på den officiella Bethesda-webbplatsen (öppnas i en ny flik). Spelet kommer att släppas på PC, Xbox Series X|S och Xbox Game Pass 2023, och spelet kommer att lägga en "stor tonvikt" på enspelarupplevelsen.

Redfall "kan spelas solo med vilken som helst av hjältarna", står det i blogginlägget. ”Takten blir mer utforskande; du kan använda spaning och smyg för att samla information om möten och undvika fiender eller fånga dem.”

Inlägget noterar att AI-lagkamrater inte heller kommer att ansluta sig till solospelare. Förhoppningsvis kan detta göra Redfall till ett mer uppslukande spel när det spelas solo, vilket ger spelarna en chans att sakta ner och verkligen kamma miljön efter hemligheter och insikter.

Fixade Arkane ett problem med co-op shooter?

Liknande samarbetsspel som Back 4 Blood erbjuder spel för en spelare som ett alternativ, men betonar generellt multiplayer som det föredragna spelläget. Dessutom tenderar kooperativa skyttar att ha AI-stand-ins när spellistan inte är befolkad av riktiga spelare.

Arkane verkar ta det motsatta tillvägagångssättet genom att hålla fast vid sina styrkor som utvecklare. Spel som Prey och Deathloop visar upp utvecklarens skicklighet för fokuserade enspelarupplevelser. Så det är förståeligt att Arkane vill behålla detta DNA inbäddat i Redfall.

Att ha samarbetsspel i kärnan av ett spel är inte en dålig sak. Men detta tillvägagångssätt gör det mycket svårare att stanna upp och lukta på rosorna. Som jämförelse verkar Redfalls öppna världsdesign perfekt lämpad för ett äventyr för en spelare. Som sådan är vi glada över att se att Arkane siktar på att göra enspelarupplevelsen lika övertygande som multiplayer-komponenten.

Kooperativa spel och spel för flera spelare lever och dör också för sitt samhälle. Om Redfall inte hade en kraftfull enspelarkomponent för att säkerhetskopiera den, kan den lika gärna glömmas bort efter lanseringen när spelarna går vidare till olika spel. Arkane verkar komma runt detta problem helt enkelt genom att inte kasta kallt vatten på solospelare.

Vi var mycket imponerade av Redfalls spelupplägg som visades under Xbox- och Bethesda-presentationen. Det som avslöjades var mycket mer övertygande än CGI-trailern som avslutade förra årets show. Som ett resultat känner vi oss mer optimistiska inför spelet nu än vi gjorde för ett år sedan.

Dela detta