Recension av Magic Bullet Air Fryer

Recension av Magic Bullet Air Fryer

En minuts recension

Du kanske inte blir förvånad över att veta att varumärket Magic Bullet är en förlängning av Nutribullets erbjudande, med Magic Bullet Air Fryer den första airfryer vi har sett från varumärket. Det är en kompakt och prisvärd modell som är ett utmärkt alternativ för dem som har ont om utrymme, eller för ditt första utflykt till luftfritering. Nutribullet är välkänt för att erbjuda en rad personliga koppblandare, varav några är bland de bästa blandarna och älskade av proteinshake och smoothieälskare runt om i världen.

Den här modellen saknar några av de klockor och visselpipor som ingår i de bästa fritöserna vi har sett; men detta är en enkelhet som kommer att välkomnas av vissa användare. Med bara en funktion, som är air fry, kan du justera tillagningstid och temperatur via några stora rattar, men det är egentligen kontrollernas omfattning.

Det är denna idiotsäkra design som gör Magic Bullet Air Fryer lämplig för även de mest teknofoba kockarna, plus att den automatiskt stängs av för extra sinnesfrid.

Dess kompakta storlek ger tillräckligt med matlagningsutrymme för bara en eller två portioner, vilket gör den idealisk för personer som sällan matar en folkmassa. I tester visade det sig att den levererade, vilket skapade krispiga, gyllenbruna livsmedel. Även om det inte kan matcha dyrare fritöser för tillagningshastighet och enhetlighet, med tanke på dess storlek och pris, tycker vi att det är förlåtligt.

Magic Bullet fritös på köksbänk, sidovy

(Bildkredit: LaComparacion)

Magic Bullet Air Fryer Pris och tillgänglighet

Magic Bullet Air Fryer kan köpas direkt från Nutribullet i USA och Storbritannien, eller från BIG W i Australien. Den är billig jämfört med de flesta andra fritöser, men kom ihåg att det lägre priset återspeglas i dess kapacitet på 2,5 liter/2,5 liter och begränsade funktioner.

Magic Bullet luftfritös på en bänk med dess instruktioner, bricka borttagen och exponerad

(Bildkredit: LaComparacion)

Magic Bullet Air Fryer: Design

Som nämnts är Magic Bullet en kompakt fritös som mäter 10,75 x 8,5 x 9 tum/27 x 22 x 25 cm (H x B x D). Observera också att nätsladden också är ganska kort, den mäter bara 31,5 tum för den amerikanska modellen och 75 cm i Storbritannien. Som sådan måste du överväga om dina eluttag är placerade nära där du vill använda dem.

Den totala lilla storleken gör att tillagningskapaciteten också minskar jämfört med andra fritöser på marknaden. Korgen på 2,5 liter/2,5 liter bör räcka till upp till två portioner av de flesta livsmedel. Det finns ett bra handtag på korgen som är perfekt för att skaka pommes frites halvvägs genom tillagningen; Men till skillnad från vissa konkurrerande fritöser finns det ingen repeteringsfunktion, så du måste komma ihåg att skaka eller röra om på egen hand.

Magic Bullet Air Fryer-kontroller på toppen av enheten

(Bildkredit: LaComparacion)

Kontrollerna är superenkla. Det finns en ratt på toppen av enheten för att välja tillagningstemperatur; Temperaturmarkörer hoppar dock med ganska stora intervall, så det kan vara svårt att vara exakt. Luftfritösen inkluderar bekvämt en guide till rätt temperatur för tillagning av sex vanliga maträtter, som är tryckt på toppen, så att du med ett ögonkast kan se den idealiska temperaturen för tillagning av pommes frites, grönsaker, fisk och mer.

På framsidan finns en 60-minuters timerratt som också fungerar som en på/av-knapp. Så snart timern slås på startar airfryern; Den stängs av automatiskt när den inställda tiden har gått ut. Observera att timern tickar när den slås på; Det är inte för högt, men det kan störa vissa människor. Magic Bullet Air Fryer har en glansig svart finish, som förmodligen kommer att passa de flesta kök.

Liksom de flesta airfryers kommer korgen med en avtagbar perforerad crisper-bricka. Korgen och brickan är gjorda av non-stick aluminium, vilket gör dem lätta att rengöra. Den tål dock inte heller diskmaskin och kommer därför att behöva rengöras för hand.

Magic Bullet Air Fryer från sidan

(Bildkredit: LaComparacion)

Magic Bullet Air Fryer: Prestanda

Magic Bullet Air Fryer är superenkel att använda, så mycket att vi inte skulle ha behövt läsa bruksanvisningen för att komma igång. Men som en del av vår omfattande testprocess granskade vi den noggrant och märkte att den rekommenderade förvärmning i tre minuter före tillagning.

Den noterar dock också att för att ställa in timern på mindre än 10 minuter måste du först vrida den till 10 minuter och sedan vrida den moturs till önskad tid. Lättare sagt än gjort: Att vrida ratten moturs för att minska tiden är svårt, vilket ger dig intrycket att du kan skada ratten. Till slut kände vi oss mer bekväma med att vrida timern förbi 10 minuter och sedan ställa in en köks- eller telefontimer för den tre minuter långa uppvärmningen.

Magic Bullet fritös bredvid en bricka med råa pommes frites

(Bildkredit: LaComparacion)

Det första som lagades på Magic Bullet var en sats frysta tjocka pommes frites. Vi hade cirka 1 lb/450 g pommes frites, tillräckligt för två personer. Efter temperaturdiagrammet på toppen av fritösen förvärmde vi den till 190°C (vårt test utfördes i Storbritannien).

Den amerikanska modellen föreslår en tillagningstemperatur på 390°F, vilket inte exakt motsvarar temperaturen i Storbritannien, men det är tillräckligt nära. Pommes fritesen tog 20 minuter att tillaga, och under den tiden tog vi fram korgen för att skaka dem ungefär tre gånger.

Magic Bullet Air Fryer och French Fry Pan

(Bildkredit: LaComparacion)

De resulterande pommes fritesen var krispiga, med en bra seg konsistens inuti. Krispigheten var lite ojämn och jämfört med andra airfryers tog pommes fritesen längre tid att tillaga än förväntat. Men de kokade fortfarande snabbare än den 26 till 28 minuters baktid som föreslagits på varans förpackning.

Vi lyckades sedan lägga fem kycklingvingar sida vid sida i den kompakta korgen; men de var välkomnande. Än en gång följde vi temperaturguiden på toppen av fritösen och förvärmde först enheten i tre minuter.

Magic Bullet Air Fryer med brickan öppen, med snyggt brynta kycklingvingar

(Bildkredit: LaComparacion)

Vi tillsatte ingen matolja till vingarna och de var klara på bara 20 minuter. De kokta vingarna var fuktiga och saftiga inuti med krispigt gyllene skal, ett behagligt smakrikt resultat.

Vår andra omgång pommes frites gjordes i egen regi och skär den råa potatisen i stora stavar. Det fanns ingen information i bruksanvisningen om huruvida raw fries skulle blötläggas innan tillagning, eller hur mycket olja som behövs för matlagning, så vi fick förlita oss på erfarenhet här.

Magic Bullet Fryer utan bricka för att visa gyllene pommes frites

(Bildkredit: LaComparacion)

Vi valde att blötlägga 1lb/450g-satsen med pommes frites i kallt vatten i 10 minuter innan vi klappade dem torra och täcker dem med 2 teskedar olja. Till en början ställde vi in ​​timern på 20 minuter; men de tog 30 minuter att laga och få en bra färg. För att hjälpa dem att koka och bryna jämnt skakar vi korgen väl efter 10 minuter, sedan med fem minuters mellanrum därefter. De resulterande pommes fritesen var sega på insidan och hade generellt bra färg, men bryningen och krispigheten var något ojämn trots att de rördes om regelbundet under tillagningen.

När det gäller buller registrerade Magic Bullet 62 dB på vår decibelmätare, vilket gör den till en av de mest högljudda fritösen vi testat. Och även om de inte tål diskmaskin, visade sig den lilla nonstick-korgen och grönsaksbrickan vara ganska lätta att rengöra.

Ska jag köpa Magic Bullet Air Fryer?

Köp den om...

Köp inte om...

Läs mer om hur vi testar

Första recension: april 2022

DAGENS BÄSTA ERBJUDANDEN