Realme GT-serien utmärker sig för att erbjuda premiumfunktioner för en bråkdel av priset. Dessa telefoner gör det så bra att de ibland är tillgängliga för våra bästa Android-telefoner och till och med topptelefonlistor, vilket är anledningen till att vi ser fram emot Realme GT 3.

Vi kanske inte behöver vänta länge heller, eftersom den här kraftfulla telefonen kan landa så tidigt som 2023. Nedan ska vi titta närmare på dess troliga släppdatum och möjliga pris, samt det lilla vi har hört om dess specifikationer och funktioner.. .

Så fort vi vet mer kommer vi att lägga till det i den här artikeln, men under tiden hittar du också en lista över saker att se fram emot mest från Realme GT 3.

Innehållsförteckning

klippa för att jaga

  • Vad är det? Realmes nästa kraftfulla mellanklassare
  • När kom det ut? Förmodligen tidigt 2023
  • Hur mycket kostar det? förvänta dig ett genomsnittligt pris

Realme GT 3: releasedatum och pris

Vi vet inte när Realme GT 3 kommer att lanseras, men det verkar troligt att det kommer att vara tidigt 2023, med tanke på att Realme GT 2 tillkännagavs i januari 2022 och den ursprungliga Realme GT landade i mars 2021.

Med de flesta telefoner som lanseras runt ett år efter sina föregångare är vår bästa gissning januari 2023, men under årets första månader verkar det mycket troligt ändå.

Vi vet ännu inte hur mycket Realme GT 3 kommer att kosta, men Realme GT 2 började på €499 (cirka £660, AU$885), så ett liknande pris är möjligt.

Men som du kommer att se i prisomvandlingarna där, var den äldre modellen inte tillgänglig överallt, så även om Realme GT 3 - och alla dess syskon som Realme GT 3 Pro - troligen kommer till Storbritannien, är vi mindre säker. över andra regioner.

En Realme GT 2 framifrån, hållen i någons hand

Realme GT 3 kan prissättas på samma sätt som Realme GT 2 (Bildkredit: TechRadar)

Realme GT 3: nyheter och läckor

Det finns inte mycket nyheter om Realme GT 3 ännu, men Snapdragon 8 Gen 2 har tillkännagivits, och även om Realme inte har bekräftat att den kommer att använda denna styrkrets i framtida telefoner, är det troligt att den, precis som Realme GT 2 Pro, använde Snapdragon 8 Gen 1. , för ett år sedan.

Så vi tror att det finns en god chans att Realme GT 3 Pro kommer att använda Snapdragon 8 Gen 2, men förresten ovan kan standard Realme GT 3 sitta fast med en äldre chipset, möjligen 8 Gen 1 eller 8 Plus Gen 1.

Den nya Gen 2 kommer sannolikt att vara den mest kraftfulla styrkretsen vi kommer att se i Android-telefoner under åtminstone första halvåret 2023, så Realme GT 3 Pro kommer inte att utelämnas om den använder detta kisel.

vad vi vill se

Så bra som Realme GT 2 är och får 4,5 stjärnor i vår recension, det finns alltid utrymme för förbättringar, så med Realme GT 3 vill vi se följande saker.

1. Bästa sekundära kameror

Kamerablocket på en Realme GT 2

Realme GT 2:s kameror behöver arbeta (Bildkredit: TechRadar)

Huvudkameran på Realme GT 2 är utmärkt, men vi tyckte att det ultrabredda mellanregistret och makrot var direkt dåligt, så det finns definitivt utrymme för förbättringar här på Realme GT 3.

Vi skulle vilja se verkliga förbättringar av den ultravida kameran, och helst ersätts makrosnäpparen med en telefoto eller helt enkelt borttagen, så att Realme kan fokusera på att leverera två riktigt bra kameror.

2. Mer förfinad mjukvara

Medan Realme GT 2:s gränssnitt generellt sett är rent och anpassningsbart, är det inte så polerat som vi skulle vilja och led av ett antal buggar under vår recension.

Denna brist på uppmärksamhet på detaljer var en besvikelse, och även om förbättringar kan ha gjorts sedan lanseringen, skulle vi vilja se ett rent, buggfritt gränssnitt från dag ett på Realme GT 3.

3. Förbättrad batteritid

Realme GT 2 har ingen hemsk batteritid, men den är inte heller bra, särskilt när du använder en uppdateringsfrekvens på 120Hz, vilket du förmodligen kommer att vilja göra om du har satsat på en telefon med den här funktionen.

Så vi skulle vilja se förbättringar där för Realme GT 3. Den goda nyheten är att detta enkelt kan uppnås, för vid 4500mAh är Realme GT 2:s batteri inte jättestort, så det borde finnas plats för ett större. i följande modell.

4. Trådlös laddning

Nederkanten av en Realme GT 2 Pro

Det finns ingen trådlös laddning på Realme GT 2 Pro. (Bildkredit: TechRadar)

Medan Realme GT 2 laddas med respektabla 65W när den är ansluten, laddas den inte trådlöst alls, vilket är synd för en telefon som har andra toppmoderna specifikationer och funktioner.

Denna utelämnande är sannolikt ett av sätten som Realme har hållit nere kostnaderna på, och det relativt överkomliga priset är ett av GT 2:s största försäljningsargument, så vi skulle vilja se det fortsätta. Men om det även går att lägga till trådlös laddning till Realme GT 3 så skulle vi också vilja det.

5. Vattentålighet

En annan möjlig kostnadsbesparingsåtgärd kommer från avsaknaden av en vattentäthetsklassificering på Realme GT 2, men även om det inte är en mycket dyr telefon, är den fortfarande ganska dyr, så vi vill vara säkra på att den kan överleva.

Så förhoppningsvis kommer Realme GT 3 att ha vattentålighet, särskilt eftersom det nu är en ganska vanlig funktion på mellanklass- och avancerade telefoner. Detta är definitivt en funktion som skulle hjälpa Realme GT 3 att sticka ut från sina föregångare och rankas bland de bästa Realme-telefonerna.

Dela detta