Rackspace uppmanade kunder att hålla utkik efter potentiella säkerhetsbedrägerier efter en nyligen genomförd ransomware-attack mot företaget.

Tidigare den här månaden blev Rackspace medveten om ett problem där vissa användare upplevde anslutningsfel när de fick åtkomst till Outlook-webbappen och synkroniserade sina e-postklienter, vilket fick dem att ses erbjuda gratis Microsoft 365-licenser. Exchange Plan 1 till berörda användare tills det är löst. vissa. Varnar nu utsatta användare för potentiella nätfiskeattacker.

Efter en utredning meddelade företaget att det hade lagt till ett "ledande cyberförsvarsföretag" till sitt interna säkerhetsteam för att påskynda utredningar, innan de informerade användarna om att det verkligen var en ransomware-attack.

Rackspace Phishing-bedrägeri

Rackspace lovar att migrera mer än två tredjedelar av sina kunder till Microsoft 365 och har till och med satt upp dedikerade telefonlinjer för att svara på övergångssvårigheter eller förfrågningar.

Under tiden är detta ett pågående ärende och uppdateringar publiceras regelbundet på incidentwebbsidan (öppnas i en ny flik). Uppdateringar som en varning om att denna potentiella smärtpunkt innebär en möjlighet för nätfiskare och bedragare att dra fördel av uppmanar kunder att vara noggranna.

Hans team av assistenter, känd som Rackers, fortsätter att aktivt nå ut till kunder för att hjälpa dem att behålla tillgången till sina webbtjänster från e-postadresser som är associerade med företagets domän (@rackspace.com), och betonar att telefonkonsulter de inte kommer att begära inloggningsuppgifter eller personligt identifierbar information, såsom personnummer.

Det understryker också vikten av språket som används: ord som "brådskande" bör slå larm. Av säkerhetsskäl kanske många vill överväga ytterligare skydd mot identitetsstöld.

Ett meddelande i företagets uppdateringstråd lyder:

”Om du får ett meddelande från någon du inte känner igen, svara inte. Logga in på din kontrollpanel och skapa en biljett som innehåller information om meddelandet du fick. »

För närvarande har företaget ännu inte släppt en uppdatering om användardata, som kan ha brutits och/eller läckt. Ett uttalande lyder som följer:

"...det är för tidigt att säga vilka data, om några, som har påverkats. Om vi ​​fastställer att konfidentiell information har påverkats kommer vi att meddela kunderna om detta.

"Av överflöd av försiktighet har vi implementerat ytterligare säkerhetsåtgärder och kommer att fortsätta att aktivt övervaka misstänkt aktivitet."

Dela detta