Vi väntar på att priset på hopfällbara telefoner ska sjunka för att göra dem överkomliga för resten av oss, men det ser ut som att vi kanske väntar några år innan den billiga telefonrevolutionen träffar dessa futuristiska telefoner.

Leaker @chunv8888, som har en blandad historia med specifika läckor, postade en tweet som sa "Foldable Galaxy A", vilket är kort men lätt att förstå: Samsung arbetar tydligen på en hopfällbar del av sin prisvärda Galaxy A-serie av enheter.

Tyvärr rensades läckan snabbt upp med en uppföljande tweet som sa "Händer inte när som helst snart, 2024-2025."

Åh. Så, har vi två eller tre år att vänta? Lyckligtvis fanns det inget tredje meddelande, så vi hade inga fler dåliga nyheter som hopade sig.

Det kommer inte att hända så snart, 2024-2025. Åtminstone, det är då Samsung tänker släppa... https://t.co/qQbwgAff5YJune 4, 2022

Se mer

Vi förväntar oss inte att Samsungs billiga hopfällbara faktiskt kommer att kallas "Galaxy A-vikningar": de nuvarande kallas Galaxy Z-serien, inte den hopfällbara Galaxy S (som borde kallas för att matcha dess S-sortiment av avancerade telefoner). ). Men vi tolkar det som att chunv8888 använder den termen för att hålla budskapet tydligt och enkelt.

Läckan ger ingen anledning till varför Samsungs prisvärda hopfällbara telefoner kan ligga så långt efter, men vår analys visar att det sannolikt är en olycklig cocktail av vikbar tekniks naturliga priser som tar ett tag att depreciera i kostnad, och den fortsatta bristen på chipset också . påverkar värdet på komponenterna.

Analys: Samsung blir förmodligen först

Den här nyheten handlade bara om Samsungs första prisvärda veck på två eller tre år, du kanske undrar varför vi hänvisar till alla dessa enheter hittills, men Samsung kommer sannolikt att vara först med att ge sig in i denna nya nisch.

Även om det inte är det första företaget att lansera hopfällbara telefoner är det ett av företagen (tillsammans med Huawei) som har jobbat mest febrilt med att lansera nya telefoner av den här typen.

Vi föreställer oss att de flesta företag, trots att de generellt fokuserar på billiga telefoner, kommer att göra sina första hopfällbara bilar dyrare för att få tillbaka FoU-kostnader och tillåta dem att etablera en mer överkomlig tillverkningsprocess.

Detta kommer att möjliggöra billigare enheter över tiden. Titta bara på Motorola: medan många av dess smartphones var billiga, var Razr-sortimentet av hopfällbara enheter ganska dyra.

Ett potentiellt hot mot Samsungs dominans av billiga hopfällbara telefoner skulle vara TCL, eftersom företaget tidigare har sagt att det var ute efter att göra billiga hopfällbara telefoner, men efter år och år av att visa upp billiga hopfällbara mobilkoncept finns det bara en kvar att lansera ... , så vi tvivlar på att varumärket kan lägga sina pengar där munnen är.

Om vi ​​ser en billig, prisvärd hopfällbar telefon värd att köpa innan 2024 kommer vi att bli mycket imponerade, men innerst inne hoppas vi att Samsung kommer att vara först med sin hopfällbara Galaxy A, speciellt sedan Samsung avslöjade hur den lärde sig av tidigare hopfällbara telefoner. . misstag.

Dela detta