Ihållande ryggsmärtor kan avsevärt störa ditt dagliga liv. Om du har ont är det värt att se till att din madrass inte förvärrar problemet eller ens orsakar det. Vi rådfrågade läkare för deras råd i ämnet, såväl som deras råd om att välja den bästa madrassen för att stödja ryggradens hälsa för din föredragna sömnstil.

Om du behöver uppgradera din sömninställning finns det goda nyheter: Black Friday-madrassförsäljningen bör börja när som helst nu, och de är vanligtvis årets bästa madrassförsäljning. .

Innehållsförteckning

Vilken typ av madrass förhindrar ryggsmärtor?

"Den bästa typen av madrass beror på personens storlek, form och sömnpreferenser", säger Dr. Kevin Lees, en före detta klinisk kiropraktor med mer än 20 års erfarenhet som för närvarande arbetar på The Joint Chiropractic (öppnas i en ny flik) .

En allmän tumregel är att det inte ska finnas något mellanrum mellan din kropp och madrassen, så att din kropp får fullt stöd (en memory foam-madrass kan vara ett bra val för detta, eftersom den smälter in i din exakta form). Enligt Dr Lees vill du också att din madrass ska stödja dig i en naturlig position, utan att vrida eller hänga.

När du handlar en madrass mot ryggsmärtor bör du tänka på vilken sovställning du ligger i. Om du är en blandad sovande och byter position under hela natten, sök efter din dominerande sömnstil.

Dr. Lees ger följande tips för att välja den bästa madrassen för din sovstil:

sidoskenor

Om du huvudsakligen ligger på sidan bör du leta efter en medelfast eller medelfast madrass för att lindra tryckpunkter längs dina höfter och axlar, enligt Dr. Lees. En madrass som är för fast kommer att skapa smärta i dessa områden, vilket får sliprar att vrida sig.

Ryggbalkar

Ryggslipare kan välja en fastare madrass för att stabilisera och stödja deras höfter och nedre rygg. "Om madrassen är för mjuk kan höfterna och bäckenet sjunka in och hålla personen i "V"- eller "C"-form", säger Dr. Lees, "Detta kan leda till smärta i nedre delen av ryggen." , stel nacke eller förvärra ett befintligt tillstånd.

Magsovrar

Om du tenderar att ligga på mage, vill du också välja en fastare madrass för att hålla dina höfter och bäcken i linje. Denna sovställning rekommenderas dock inte för personer med ryggsmärtor. "Att sova på magen med huvudet vänt åt sidan ger extra stress på nacke, rygg och bäcken", säger Dr Grant Radermacher, ägare av Ascent Chiropractic (öppnas i en ny flik). Om du vanligtvis ligger på mage, prova att öva på att ligga på rygg, eftersom detta kommer att ge bättre fördelning av din kroppsvikt, samt en mer naturlig inriktning av ryggraden och bäckenet.

(Bildkredit: Getty)

Tänk också på att din vikt och byggnad också påverkar hur fast eller mjuk du behöver att din madrass ska vara. "En mycket lång person kan känna att en genomsnittlig madrass är för mjuk för att sova på sidan, och en kort person kan känna att en fast madrass inte gör mycket", säger Dr Lees. Det finns även andra saker att kolla upp om du inte är säker på om det är din madrass som orsakar din ryggsmärta eller inte.

Du kommer inte riktigt känna dig som en madrass förrän du sover på den. Lyckligtvis har madrasstestning blivit en vanlig praxis bland de bästa madrassmärkena. Dessa tester hemma varar allt från 100 nätter till ett helt år, långt bortom de tre veckor det vanligtvis tar en kropp att anpassa sig till en ny madrass.

Dagens bästa madrasserbjudanden

Dela detta