Funderar du på att byta mobil? det är värt att ta en titt på de funktioner som bör beaktas när du köper en mobil, om du letar efter en lista med de mest prisvärda mobilerna kan du se en listad så här.

Mobiltelefonimarknaden är bred, det finns för närvarande flera smartphonemärken och modeller att erbjuda, så det är viktigt att känna till deras driftsegenskaper för att välja den som passar dina behov och budget.

Valet av telefonen baseras också på användningen som ges till den, de nya smarttelefonerna har snabba processorer och stor kapacitetsminnen för att surfa på internet, fota, göra videor, ladda ner applikationer och spela tv-spel.

Kriterier för att köpa en mobil

En mobiltelefon har blivit ett viktigt verktyg för att förenkla dagliga uppgifter, inte bara gör det att vi kan hålla kontakten, det är också viktigt att utföra arbete i den nya digitala ekonomin.

När du köper en telefon är det viktigt att ta hänsyn till följande kriterier:

Skärm

Det är en relevant faktor som måste beaktas vid köp av en mobil, dess storlek, upplösning och kvalitet varierar beroende på enhetens märke och modell, storleken på skärmen mäts i tum.

 • Mindre än 5 tum kompakta kompaktmodeller
 • Från 5 till 5.5 tum motsvarar mellanklassmodeller
 • Mer än 5 tum tillhör avancerade telefoner

Skärmupplösningen delas in i:

HD: Högupplöst skärm, vanligen på modeller i lägre ände

Full HD: Det ger användaren en bättre upplevelse när det gäller uppfattningen av färger och bildskärpa

HD+: Upplösning som kan hittas i mellanklass till avancerade telefoner, där bildkvaliteten är överlägsen

2K och 4K: Det är den bästa upplösningen som innehåller den nya mobiltekniken, den finns bara i avancerade modeller och få märken

I förhållande till de material som används för utarbetandet av skärmen för lågprismobiler används LCD, i mellanklassmobiler används OLED och för avancerade AMOLED och Super AMOLED.

RAM

RAM-minne är en viktig punkt att tänka på när du köper en mobil enhet, eftersom ju större RAM-kapacitet, desto bättre navigering på telefonen, i princip en del av att mobilen fungerar korrekt beror på detta minne.

Low-end-mobiler har minnen på 1 till 8 GB RAM, high-end-telefoner har minnen på 16, 32 eller 64 GB, vilket ger användaren möjlighet att utnyttja telefonens resurser.

Processorn

Mobila processorer tillåter enhetens uppgifter att utföras med högre hastighet, för vilket det är nyckeln att välja en processor baserat på dess kraft och hastighet, de mest kända processorerna är Qualcomm och Media tek.

Sistema Operativo

Smartphones har olika operativsystem, de vanligaste är Android och IO, andra tillgängliga system inkluderar:

 • Symbian
 • Blackberry OS
 • Windows Phone
 • Färger OS
 • Oxygen OS
 • Harmony OS
 • Kai OS
 • Ubuntu Touch

Batteri

Batteritiden är viktig när du väljer mobil, speciellt om du använder enheten ofta.

Kamera

Kameran är ett tillbehör som bör beaktas vid val av mobiltelefon, speciellt om du är ett fan av fotografier och selfies, för närvarande har mobilfotografering ökat bland smartphoneanvändare.

Välkända mobiltelefonmärken sticker ut i utbudet kamera Med megapixlar som syftar till att maximera användarupplevelsen bör det noteras att de nya smartphonemodellerna inkluderar flera kameror med sensorer från 10 MP till 180 MP.

Det är värt att notera att kamerans bländare och antalet linser den har bör verifieras, eftersom ju fler objektiv enheten har, desto bättre fångas skarpa bilder av hög kvalitet.

En annan relevant punkt som inte bör beaktas när man väljer lämplig mobiltelefon är dess funktion och de extrafunktioner som den integrerar, såsom fingeravtrycksläsare, design, kompatibilitet med andra enheter, ansikts- eller röstigenkänning.

Dela detta