Liveströmmen av Apples WWDC 2022 keynote har avslutats och vi fick vår första titt på alla uppdateringar som kommer till vår iPhone, iPad och MacBook. Detta inkluderar den första förhandsvisningen av iOS 16 och alla funktioner i det nya operativsystemet.

En av våra favoriter är den kommande meddelandeuppdateringen. När iOS 16 lanseras kommer du att kunna redigera meddelanden efter att ha skickat dem och till och med avbryta dem, vilket räddar dig från alla pinsamheter orsakade av dina misstag.

Det finns även ändringar på låsskärmen. Med iOS 16 kommer du att kunna anpassa dina låsskärmsinställningar, inklusive att ändra teckensnitt, textfärger, lägga till foton och till och med komplikationer (en funktion lånad från Apple Watch). Komplikationer är utdrag av information från apparna på din enhet, så att du kan få ut mer av din telefon utan att behöva öppna den.

Men vilka enheter kommer att vara kompatibla med iOS 16 vid lanseringen och ha tillgång till dessa och andra funktioner?

Vilka enheter är kompatibla med iOS 16?

Apple sa att iOS 16 skulle komma "i höst" (läs september till november, förmodligen i samband med lanseringen av iPhone 14). Den här gratisuppdateringen kommer att finnas tillgänglig på iPhone 8 och senare. Detta inkluderar specifikt följande telefoner:

Hur är det med personer som använder iPhone 7 och tidigare versioner?

De av er som fortfarande med glädje använder din iPhone 7 eller tidigare kommer tyvärr att missa de senaste uppdateringarna för nyare iPhones, men din telefon bör fortfarande fungera bra.

De funktioner du för närvarande litar på kommer inte att försvinna omedelbart, även om du kanske märker att några av dina favoritappar inte längre kommer att vara kompatibla med ditt gamla operativsystem. Du kanske inte märker en förändring direkt, men appar från tredje part kan uppmana dig att uppdatera till iOS 16 om du vill använda dem så småningom.

Du kan också löpa en högre risk att uppleva ett säkerhetsintrång. Hackare har haft mer tid att ta reda på hur man knäcker äldre hårdvara och mjukvara, med hjälp av lösningar som troligen kommer att fixas i de senaste uppdateringarna.

För att undvika att förlora funktioner och utsättas för högre säkerhetsrisker, kanske du vill kolla in de bästa iPhone-erbjudandena vi kan hitta just nu. Den billiga iPhone SE (2020) eller iPhone SE (2022) kan vara särskilt bra alternativ om du inte vill bryta banken men ändå vill stanna inom Apples ekosystem.

Dela detta