Kan audiofilhörlurar med öppen baksida dra nytta av Bluetooth? grad tycker det

Kan audiofilhörlurar med öppen baksida dra nytta av Bluetooth? grad tycker det

Här är grejen: Hörlurar med öppen baksida tenderar att vara förbehållet audiofiler som längtar efter den designens generellt överlägsna ljudkvalitet framför allt annat: över komfort, över din spellistas integritet och framför portabilitet. Men trådlös anslutning innebär försämrad ljudkvalitet, så är det en bra idé att kombinera de två?

Tja, om det kom från en annan ljudspecialist än Grado, kan vi säga "nej". Men det här är Grado-lådor, och ärligt talat, om någon kan sammanföra dessa två något motsägelsefulla egenskaper och idéer, så är det Grado.

Grado (eller för att ge sitt fullständiga namn till familjeföretaget i Brooklyn, Grado Labs) har skapat några av de bästa hörlurarna jag någonsin har haft nöjet att lyssna på, inklusive den utmärkta och billiga Grado SR80x, så när Grado blir trådlös (som hände med Grado GT220-hörlurarna i oktober 2020), kommer jag alltid att sitta upp och notera.

Produkten är GW100x Open Wireless Headphones och är faktiskt den tredje upplagan av företagets prisbelönta trådlösa serie. Vi gillade verkligen 100 Grado GW2018 som dessa over-ear-hörlurar är byggda på, en trådlös produkt med öppen baksida som Grado säger var det första och enda öppna Bluetooth-headsetet på marknaden vid den tiden.

Uppenbarligen har det gjorts några viktiga uppgraderingar för denna 2022-release, inklusive en "nyförbättrad 5.2:e generationens X-series controller-layout", trådlös Bluetooth 46-teknik med stöd för aptX Adaptive, en mycket förbättrad 15-timmars batteritid (jämfört med cirka 100 timmar när du lyssnar på "måttlig" volym på GWXNUMX), och en USB-C-anslutning för laddning.

Grado berättar att den omdesignade röstspolen och en kraftfullare magnetkrets förbättrar effektiviteten hos företagets 44 mm-drivrutiner samtidigt som de minskar distorsion.

Och högtalarhöljena och de interna komponenterna har också designats från grunden och arbetar nu tillsammans för att dramatiskt minska ljudläckaget med upp till 60 % när man lyssnar med 50 % volym. Detta specifika påstående är enormt eftersom den största nackdelen med en öppen design är ljudläckage.

Åsikt: Om Grado har minskat ljudläckage i sitt nya trådlösa alternativ är jag med

Redan innan vi kommer till ljudkvaliteten älskar jag utseendet på GW100x. Son eller inte, formspråket är omisskännligt Grado och väldigt lite har förändrats sedan 1991; ja, ett år som jag minns mycket väl, tack så mycket. (Bara för att förtydliga, men jag var inte där 1953, och då var Grado det.)

Det finns också kontroller på öronkåporna för full funktionalitet, men du kan också styra GW100x från en ansluten enhet; trots allt är det 2022.

Och GW100x kommer med en USB-C till USB-A-kabel för laddning och en 3,5 mm hörlurskabel för en trådbunden anslutning om du bara vill känna vinden under dina kablar.

Grado GW100x trådlösa hörlurar är nu tillgängliga för €275 / €249 (öppnas i en ny flik).

Du kanske vet det eller inte, men jag tror att hörlurar med öppen baksida är både en fröjd och en olägenhet. Därför att? Jag älskar (älskar!) det öppna och expansiva ljudbilden, men jag gillar inte det faktum att andra människor i min bil lyssnar på mina valda låtar (kanske jag bara gillar att ha en liten 80-talsdag - vad händer?)

För att förklara problemet: I hörlurar med stängda baksida är hörbarheten av vilken spellista jag än väljer att streama till stor del fångad i öronkåpan, vilket håller mitt val av musik privat, men kan leda till en trång ljudscen där den verkar nå. . rakt inifrån mitt huvud - en onaturlig upplevelse.

Men det fria flödet av ljud in och ut ur kopparna på hörlurar med öppen baksida gör att ljudbilden känns mycket bredare och mindre "instängd" - nästan som om du är på en livekonsert. Problemet är att andra människor också är föremål för den virtuella konserten.

Sammanfattningsvis: Jag vill prova dem. Det gör jag verkligen. Naturligtvis finns det ingen ANC, och jag förväntar mig inga erbjudanden för Grado Black Friday-hörlurar, men inget av det stör mig. Jag misstänker att jag återigen skulle kunna lägga min blyghet åt sidan om ljudkunskaperna är bra i Grado.