Jag är inte personen för en fyra dagars arbetsvecka. Min typiska vecka är cirka 50 timmar fördelat på sex dagar i veckan. Men jag är en arbetsnarkoman, och det är inte riktigt bra.

Majoriteten av människorna i USA, enligt United States Bureau of Labor Statistics (BLS), arbetade i genomsnitt 34,7 timmar 2021. Så på ett sätt kan man säga att vi redan är inne i en period på fyra dagar . arbetsvecka

Så enkelt är det förstås inte. BLS-siffrorna inkluderar även deltidsarbetande. Och nuförtiden, enligt karriäranalysföretaget Zippia, arbetade ungefär 36 % av den amerikanska arbetsstyrkan i spelningsekonomin 2020.

Arbetet är komplicerat.

Ändå är tanken på att arbeta fyra dagar i veckan tilltalande.

Nu, i ett pilotprojekt i Storbritannien, arbetar tusentals anställda fyra dagar i veckan utan lönesänkningar. Detta är den viktigaste arbetsupplevelsen i sitt slag. Det involverar 3.300 70 anställda på XNUMX företag, allt från en återförsäljare av bildelar till en animationsstudio, en marknadsföringsbyrå och en fish and chip shop.

Testa om "100-80-100"-principen kan fungera i den verkliga världen. Denna kryptiska term innebär att arbetare får betalt 100 % 80 % av tiden samtidigt som de arbetar med en förväntan på 100 % produktivitet.

Britterna är inte de enda som leker med denna idé.

Ett lagförslag i Kalifornien skulle ha krävt att företag med mer än 500 arbetare skulle betala anställda samma belopp för 32 timmar som de gör för 40. Lagförslaget har inte gått framåt, men det verkar som om det inte är dött än och kan fortfarande dyka upp igen i lagstiftaren.

Varför arbetar företag och regeringar med denna idé? Tja, om du inte har märkt det, har utbrändhet blivit ett verkligt problem för företag. Under de senaste åren har problemet förvärrats av covid-19-pandemin, ekonomiska bekymmer, politisk oro och globala spänningar. De senaste åren har inte varit lätta för någon.

Vissa företag har drabbats av mer utbrändhet än andra.

Alla inom vården vet att utbrändhet har nått epidemiska proportioner. Utbrändhet från för många oförskämda kunder är en av huvudorsakerna till att frontlinjearbetare fortsätter att sluta sina jobb.

Allt sammanfaller: alltid vara tillgänglig, orättvis behandling, mycket arbetsbörda, lite autonomi, dålig lön och brist på socialt stöd. Detta är inte receptet för framgång.

Det undra är varför fler människor inte går med i The Great Renunciation. Och för att lägga förolämpning till skada, ju fler människor slutar, desto större börda kommer att ligga på axlarna för dem som är kvar i jobbet.

Så kanske, bara kanske, om vi ger människor mer tid borta från jobbet, kommer de att bli mer produktiva.

det kan fungera Jag har sett företag som ger folk lediga dagar, säg en fredag ​​i månaden, vara framgångsrika. Dina anställda är gladare och, mycket viktigt nuförtiden, är det mer sannolikt att de stannar kvar på jobbet.

De kan också vara mer produktiva. En studie från Stanford University visade att överarbetade anställda, en vanlig företeelse i Silicon Valley, faktiskt är mindre produktiva än anställda som arbetar en vanlig arbetsvecka.

Fler timmar betyder inte mer produktivitet. Det var aldrig sant. och jag kommer aldrig att göra det

Jag tror också att en av anledningarna till att det är så effektivt att arbeta hemifrån är att arbetare inte längre slösar tid på långa pendlar.

De kan göra plats på sin dag för att ta hand om de små och ta hunden till veterinären -vad har du-. Men de slösar inte tid. Förutom att de är mer produktiva arbetar de helt enkelt längre timmar.

Det är konstigt, men så är det; Innerst inne gillar människor att vara produktiva.

Kan människor få sina jobb gjort på 32 timmar i veckan istället för 40? För vissa jobb är jag säker på att de kan.

Vi har alla dessa nya och produktiva program, är det inte dags att de bevisar sitt värde?

Till exempel träffas många av oss nu via Zoom och slösar inte längre tid på att träffas i sovrummen, ta en kopp kaffe eller pilla med våra anteckningsböcker. Istället, pang! Här är vi. Och när mötet är över fortsätter vi vid våra skrivbord.

Naturligtvis kommer detta inte att fungera för alla jobb.

Till exempel kommer denna fish and chip shop alltid att behöva frontlinjeanställda, kockar och andra tjänstemän. Ändå kan detta åtgärdas genom att helt enkelt anställa några extra arbetare och anpassa skift.

Även produktionslinjejobb som tillverkning kan fungera bättre genom att anställa fler löpande bandarbetare än genom att arbeta med de de har tills de tröttnar.

Jag har också sett att även om man i teorin "jobbar" på fredagar så är det många gånger inte så.

De gick tidigt; mentalt kollad, oavsett. Jag slutade försöka göra saker i fredags. Men om vi har folk som arbetar fyradagarsskift tror jag att vi kan se högre produktivitet under veckan.

Kommer det att fungera? Håll ögonen öppna. Vi vet snart. Och i så fall kan det antas snabbare än du tror. Ford och GM följer till exempel noga den brittiska studien.

Copyright © 2022 IDG Communications, Inc.

Dela detta