PSVR 2 aun esta lejos de estar listo y podria

Med Sonys PSVR 2-headset för virtuell verklighet för PS5 som är headline på företagets massiva CES XNUMX-skärm, skulle du bli förlåten om du tror att enhetens lansering är nära. Det har dock inget lanseringsdatum ännu, och anledningen kan ligga i hörlurarnas eyetracking-teknik.

Det ser ut som att Sony ännu inte har slutit ett avtal med en teknisk partner, även om det verkar ha en på gång.

I ett uttalande som gavs ut den första dagen i veckan och ses av VGC, förklarade eyetracking-specialisten Tobii AB, "världsledaren inom eyetracking och spjutspets inom uppmärksamhetsdatorer", att "det var idag i förhandlingar med Sony Interactive Underhållning för att vara eyetracker.” «. teknikdistributör i SIE:s nya VR-headset, PS VR2″.

I grund och botten verkar dessa förhandlingar inte vara slutförda, enligt Tobii, eftersom han säger att han inte kommer att kommentera de ekonomiska detaljerna i en affär eftersom "förhandlingar pågår".

(*2*) Kostnaden för framsteg

Tobii har varit en spelare inom eyetracking-området ganska länge och arbetat med allt från arkadmaskiner till moduler som släpper eyetracking till datorspel. Dess Eye Tracker fem, till exempel, fungerar med över hundra sextio PC-titlar, och den fungerar imponerande bra: spelare kan använda enheten för att övervaka kamerarörelser, använda föremål och spåra mål. Det är särskilt användbart som ett alternativ för kontroll av extra ingång för dem med tillgänglighetsproblem.

Men detta har en kostnad. Eye Tracker fem säljs bara för cirka €2/€2. Om Sony väljer relaterad teknik i sitt headset kan det öka kostnaden för PSVR 4 avsevärt: den ursprungliga PSVR kostar till exempel €XNUMX/€XNUMX vid lansering utan inbyggt eyetracking-stöd. Tänk på att de andra avancerade PSVR XNUMX-specifikationerna som erbjuds (en XNUMXK HDR OLED-skärm, en maximal uppdateringshastighet på XNUMXHz, förbättrade drivrutiner) också kommer att behöva ta hänsyn till slutkostnaden.

Sony kommer att ha fördelen av storskalig tillverkning, som en nischtillverkare som Tobii inte kommer att ha tillgång till, sänkta kostnader, såväl som de vanliga subventionsfaktorerna - en stor del av vinstförhoppningarna. kommer från mjukvaruförsäljning.

Men att uppnå stora försäljningssiffror för mjukvara kräver skala, och eftersom Sony fortfarande kämpar för att hålla jämna steg med efterfrågan på själva konsolen, kan den omöjligt göra de vanliga antagandena när det kommer till den bredare populariteten för dess uppdaterade katalog med VR-programvara.

Oavsett vilket är eyetracking-tekniken förmodligen nästa generations nyckelfaktor i PSVR 2, mer än den förbättrade skärmen eller till och med kontrollerna. Det är limmet som binder allt som är unikt med det nya hårdvaruförslaget, vilket ger en bekvämare tittarupplevelse i hjälmen, såsom exakt foveal rendering: förmågan att realistiskt efterlikna perifer syn genom att minska upplösningen för alla delar av spelet som är utom räckhåll för spelaren. fokuspunkt Det är nyckeln till att driva en sådan högupplöst skärm med höga uppdateringsfrekvenser, vilket lugnar PS5:s bearbetningstak genom att återkalla allt utom vad spelaren aktivt engagerar sig med.

Dela detta