PS6: När kan vi förvänta oss PlayStation 6 och vad vill vi se?

PS6: När kan vi förvänta oss PlayStation 6 och vad vill vi se? Det kan vara början på PS5, men vi tänker redan på PS6 (aka PlayStation 6). Det är osannolikt att vi kommer att se ytterligare en ny mainline PlayStation-konsol på några år.Men det betyder inte att vi inte kan fantisera om vad vi skulle älska att se i nästa PlayStation, eller förutsäga när vi sannolikt kommer att få vår nya PS6. Trots allt, vi vet att Sony redan tänker framåt efter att ha introducerat namnen PS6, PS7, PS8, PS9 och PS10. Så vi har samlat ihop allt vi vill se på PS6 och när vi planerar att lägga vantarna på nästa PlayStation.

Släppdatum för PS6: när förväntar vi oss att det startar?

Spela station (Bildkredit: Sony) Förmodligen, PS6 kommer fortfarande att vara långt borta. PS5 lanserades först i november 2020, så det är osannolikt att Sony planerar att släppa en ny PlayStation på flera år. PlayStation-konsoler lanseras vanligtvis med sex eller sju års mellanrum, med PS4 som anländer 2013 och PS5 2020. I en intervju med Game Informer, Sonys vice vd för hårdvaruteknik, Masayasu Ito, bekräftade att livscykeln för PS5 förväntas vara cirka sex eller sju år., vilket betyder det vi kommer inte att se PS6 förrän 2026. "Faktiskt, tidigare var cykeln för en ny plattform sju till tio år, men med tanke på den snabba utvecklingen och utvecklingen av teknik är det faktiskt en sex till sju år lång plattformscykel," sa Masayasu. "Så vi kan inte helt komma ikapp den snabba utvecklingen av teknik, så vi tänker i termer av en plattform för PS5, det är en cykel på kanske sex till sju år. Men genom att göra detta en livscykel för plattformen, vi borde kunna ändra själva hårdvaran och försöka anpassa oss till tekniska framsteg. "Det var tanken bakom det, och testfallet för det tänkandet var PS4 Pro, som släpptes i mitten av PS4-utgivningscykeln." Det verkar som att Sony följer en liknande färdplan som PS4, vilket betyder det vi kommer förmodligen att se en PS5 Pro eller PS5 Slim-version mitt i den livscykeln: runt 2023 eller 2024.

PS6: Vad vi vill se

PS6 (Bildkredit: Sony)

En mindre konsol

PS5 är en gigantisk konsol. Faktum är att det är den största konsolen i modern historia. Men större betyder inte alltid bättre, och storleken på PS5 gör det omöjligt för dem som saknar hylla att hysa den och, låt oss vara ärliga, få av oss gör det. Med PS6 (och kanske till och med en PS5 Slim Edition) hoppas vi att Sony kan lära sig av sina misstag., vilket gör nästa generations konsol mindre och smidigare, samtidigt som den tillåter ordentligt luftflöde.

Prisvärd utbyggbar intern lagring

Det kommer att vara möjligt att utöka PS5:s interna lagring genom att spränga sidopanelen och installera en SSD, när Sony släpper en mjukvaruuppdatering för att aktivera den, men det är inte så enkelt. PS5 accepterar endast kompatibla NVMe SSD:er, som uppfyller eller överträffar specifikationerna för befintliga enheter, och de är inte billiga. Dessa typer av SSD:er är i allmänhet ganska dyra, vilket innebär att spelare kan välja extern lagring, men tyvärr utnyttjar dessa externa lagringsalternativ inte den råa kraften hos PS5. Med PS6 förväntar vi oss att Sony gör det enkelt att utöka intern lagring, kanske med ett liknande tillvägagångssätt som Xbox Series X utbyggbart minneskort. PS4 (Bildkredit: Shutterstock)

Inbyggt Bluetooth-ljudstöd så att vi inte behöver en dongel för officiella hörlurar

Det är förbryllande att en helt ny spelkonsol kommer ut 2020 som kräver att du kopplar in en USB-dongelmottagare för att använda ditt eget trådlösa headset. Som, vad fan är Sony? Snacka om ett estetiskt övergrepp på våra ögon och förvaringsutrymmet under TV:n. Den integrerar bara det läskiga stativet på PS6. Caramba.

Trådlös laddning för kontroller / hörlurar - kan helt enkelt placeras ovanpå när den är avstängd

Visst, Sonys laddningsdocka för PS5 DualSense-kontroller fungerar ganska bra och kontrollerna glider fint mot laddningsstiften, men vi vill inte ha någon annan hårdvara på vår TV. Sony borde ta ett blad ur smarttelefonbranschens bok och placera en trådlös laddare ovanpå PS6. Detta gör att du kan placera en kontroller ovanpå konsolen, när du inte spelar, för att ladda och Du kan till och med utöka den trådlösa laddningstekniken till hörlurar, en mediafjärrkontroll och vilken annan enhet som helst.

Trådlös (och latensfri) anslutning till TV

Det finns för många trådar bakom våra mediastationer, och PlayStation 5 är skyldig. Vi har ström och HDMI, samt ett helt separat uttagsblock för handkontrollens laddningsvagga. Lägg till HD-kameran och extra kabel för PSVR 2 när du startar upp och det blir en enda röra. Med PS6 vill vi att bara en strömkabel och allt annat ska vara trådlöst, uppenbarligen utan fördröjning eller latens.

Förbättra användargränssnittet

PS5:s uppdaterade användargränssnitt skriker definitivt "nästa generation", men det har också några fel som vi skulle vilja se fixade med PS6. PlayStation Store är svår att navigeraSpeciellt när det kommer till att hitta försäljning, att försöka hitta dina vänner och ordna en fest är inte så lätt som det är med PS4, och till och med att försöka toppa allt. "Knappen tar längre tid än den borde. Medan PS4-gränssnittet var i stort behov av en uppdatering, fann vi det mer tillgängligt att använda. Med PS6 hoppas vi att Sony kommer att etablera en gemensam grund som är både futuristisk och lättillgänglig.