ProtonMail går in i e-postaliasspelet

ProtonMail går in i e-postaliasspelet

Säker e-postleverantör (öppnas i en ny flik) ProtonMail (öppnar i en ny flik) har meddelat att SimpleLogin har slagit sig ihop med Proton i ett försök att göra det enklare för sina användare att generera e-postalias.

Enligt ett nytt blogginlägg (öppnas i en ny flik) från Protons grundare och VD Andy Yen, har företaget hållit ett öga på SimpleLogin sedan en tid tillbaka, eftersom företagsanvändare drar nytta av dess tjänst för att förhindra att deras e-postadresser avslöjas. spammare.

För de som inte känner till är SimpleLogin ett webbläsartillägg, webbapp och mobilapp som ger användare anonyma e-postadresser (öppnas på en ny flik) varje gång de registrerar sig för en ny onlinetjänst. . Som namnet antyder erbjuder företaget ett enkelt sätt att skapa en anslutning genom att generera ett e-postalias så att användare inte behöver avslöja sin riktiga e-postadress.

Om en onlinetjänst du använder blir hackad, ofta spammar dig eller säljer din e-postadress till annonsörer, kan du inaktivera det aliaset för att skydda din inkorg. Det är därför SimpleLogin är en kompletterande tjänst till ProtonMail, eftersom den förhindrar illvilliga aktörer från att utnyttja din riktiga e-postadress, medan ProtonMail skyddar dina känsliga e-postmeddelanden och andra personliga uppgifter genom kryptering (öppnas i en ny flik) .

ProtonMail och SimpleLogin

Nu när SimpleLogin har anslutit sig till Proton, planerar företaget under de kommande månaderna att ytterligare integrera sin funktionalitet i ProtonMail så att dess användare kan maskera sina e-postadresser medan de använder tjänsten.

Om du redan använder SimpleLogin med ProtonMail kommer saker och ting att fortsätta fungera som tidigare. Framöver kommer SimpleLogin att fortsätta att fungera som en separat tjänst och dess team kommer att fortsätta att skapa nya funktioner och lägga till funktioner, men nu med fördelarna med Protons infrastruktur och säkerhetsteknik.

Proton själv startade som ett crowdfunded projekt, och som tidigare vetenskapsmän tror dess skapare starkt på peer review och transparens. När det kommer till integritet är SimpleLogin en av få organisationer vars värderingar ligger i linje med Protons, så att de två företagen går samman är en perfekt passform.

Vi kommer sannolikt att höra mer om hur ProtonMail-användare kan använda SimpleLogin för att skapa sina egna e-postalias direkt från tjänsten när Proton lägger till sin teknologi till sin.