Proton Mail försöker störta Gmail med nya funktioner

Den integritetsfokuserade e-postleverantören Proton har meddelat en fullständig översyn av sina e-post- och kalenderappar.

Det schweiziska företagets tjänst, vars USP är end-to-end-kryptering av användarnas e-post, har släpat efter Gmail och Apple Mail de senaste åren, som båda erbjuder mer avancerade funktioner.

Proton hoppas nu kunna vända utvecklingen genom att förbättra den nuvarande användarupplevelsen av dess uppföljare och erbjuda liknande element till sina konkurrenter.

Proton Mail-uppdateringar

I ett catch-up-spel gjorde Proton några ganska stora uppdateringar av sin app, inklusive e-postschemaläggning.

Denna funktion har blivit alltmer efterfrågad sedan uppkomsten av hybridarbete och flextid har suddat ut gränserna mellan arbete och privatliv, vilket gör att arbetstagare kan skicka e-postmeddelanden vid lämpliga tidpunkter så att deras kollegor kan läsa dem.

E-postuppspelning, utformad för att låta arbetarna ställa in sina egna fokustider, och kategorisering, som företaget hoppas kan automatiskt filtrera e-postmeddelanden som aviseringar på sociala medier, har också lagts till.

Bakom kulisserna har även arbete genomförts för att förhindra spionspårare och förbättra integrationen med resten av Protons produkter.

När det gäller kalendern kan användare förvänta sig att hitta en att-göra-lista för uppgiftshantering och enklare delning för att hjälpa kollegor att uppmärksamma tillgängligheten.

Användarupplevelsen verkar också ha haft hög prioritet den här gången, med förbättringar planerade för startskärmswidgets, väder i appen, lokala helgdagar och kontaktfödelsedagar.

Företaget sa inte när dessa uppdateringar kommer att vara tillgängliga, utan delade dem istället som pågående arbete. Räkna med att lanseringen startar 2023.

Dela detta