Google Drive och Meet är redo för en uppdatering från

Det är den mest underbara tiden på året, men det betyder tyvärr inte att cyberhot är mindre vanliga.

Den här julen kommer hackare och bedragare att försöka dra fördel av de senaste hoten för att hitta en vinkel som gör att de kan komma åt personlig information, bankuppgifter eller till och med kapa hela enheter.

Så, för att se till att du har en (säker) lugn natt i jul, kommer här några tips för att hålla dig skyddad under semesterperioden.

Se upp för säkerhetsrisker för semesterhjärnan

Nu när många av oss anammar hybridarbete är det viktigt att se till att gränserna mellan personliga enheter och arbetsenheter förblir fasta – av säkerhetsskäl, inget mer.

Det kan vara svårt att jonglera med personliga enheter och arbetsenheter, med tanke på bekvämligheten med att kolla jobbmejl hemma när du är på semester. Men att av misstag öppna en bedräglig länk eller e-post på dina personliga enheter kan få allvarliga konsekvenser, särskilt när det kommer till nätfiske som ser legitimt ut, där hackare förfalskar e-postmeddelanden eller meddelanden för att stjäla inloggningsinformation, session eller personlig information.

Om du får ett e-postmeddelande som ser ut eller låter misstänkt är det bäst att ta några minuter för att granska det noggrant: nätfiskemeddelanden innehåller ofta uppenbara stavnings-, bild- eller formateringsfel eller har tydligt skadliga länkar. Lyckligtvis går Bitdefender Total Security (öppnas i en ny flik) utöver traditionella antivirus- och malware-blockerare för att skydda dig mot de senaste nätfiske-bedrägerierna, inklusive dedikerade anti-phishing och anti-bedrägerisystem för att garantera din säkerhet online.

Skaffa dig en VPN

Många av oss har nu erfarenhet av att använda ett virtuellt privat nätverk, eller VPN, som gör att vi kan ansluta till arbetsplatsnätverk för att komma åt viktiga filer eller system när vi inte är på kontoret.

Utan embargo kommer en VPN också att skydda dig i ditt hem, speciellt om (som tidigare nämnts) du använder personliga enheter och arbetar samtidigt. En VPN låter dig inte bara dölja din internetanslutning för att avskräcka snoopers, vilket ger dig möjligheten att få tillgång till underhållnings- och sportströmningstjänster från olika länder – perfekt om du vill se den där julfilmen eller TV-specialen från Navidad.

Bitdefender Total Security (öppnas i en ny flik) inkluderar en säker VPN-tjänst som erbjuder fullständig sekretess online, och med en gratis tillåtelse på 200 MB/dag kan du utföra operationer som onlinebank och känsligare uppgifter på ett säkert sätt.

Förbättra dessa lösenord

Lösenord har länge varit en viktig del av allas säkerhetsskydd, så när det kommer till att hålla sig skyddad på semestern kan en snabb uppdatering av dina uppgifter vara ett användbart sätt att koppla av.

Vi hoppas alla att du är medveten om vikten av att behålla starka och unika lösenord för alla dina konton, eftersom hackare bara behöver tillgång till ett konto för att eventuellt knäcka alla andra.

Vi vet att det kan vara en stor utmaning att komma ihåg allt detta, men Bitdefender Total Security (öppnas i en ny flik) erbjuder en integrerad lösenordshanterartjänst som hjälper dig att hålla reda på alla dina inloggningsdetaljer och skydda all information från hackare. , och ger dig en sak mindre att oroa dig för.

Dela kärleken till säkerhet på alla dina enheter

Julen är ofta en tid för nya tillskott till vår teknikfamilj, eftersom populära presenter av telefoner, bärbara datorer, surfplattor och mer ger fler saker att vara säkra på.

Att jonglera med de olika säkerhetsbehoven för alla dina enheter kan vara utmanande, för medan datorer och bärbara datorer ofta har högsta prioritet när det kommer till säkerhet, är behovet av att skydda mobila enheter och surfplattor alltid avgörande, särskilt om du ansluter professionella enheter hemma. nätverk eller vice versa.

Lyckligtvis kan Bitdefender Total Security (öppnas i en ny flik) skydda alla dina enheter som körs på Windows, macOS, Android och iOS, inklusive flera generationer av varje programvara. Den kan användas för att täcka upp till 15 enheter per hushåll och skydda dig och din familj online, oavsett vilka hot du möter i jul.

För att få nyheter om de senaste hoten kan du också få realtidsuppdateringar om utbrott av skadlig programvara och bedrägerier på Bitdefender-bloggen (öppnas i en ny flik).

Dela detta