Du kommer snart att kunna använda din iPhone som nästa generations webbkamera för Mac

Du kommer snart att kunna använda din iPhone som nästa generations webbkamera för Mac

Om du tycker att dagens webbkameror är lite klumpiga och överväldigande kommer Apple snart att låta dig byta ut dem på din Mac med...din iPhone. Tack vare en ny funktion i macOS Ventura kommer du snart att kunna uppdatera dina videosamtal genom att ansluta en iPhone till din Mac och använda den med en trådlös webbkamera.

Den nya Continuity Camera-funktionen tar videoströmmen från din iPhones bakre kamera och stöder även beräkningslägen för att förbättra videokvaliteten. Dessa inkluderar porträttläge, för att göra bakgrunden oskarp, och Center Stage för att hålla dig centrerad i bilden när du rör dig.

Det kanske mest imponerande är dock två nya mjukvarufunktioner som Apple visade upp på WWDC 2022. En av dem är en ny Studio Light-funktion, som lyser upp ditt ansikte och gör bakgrunden mörkare. Detta efterliknar effekten av en ljusring och borde vara idealiskt om du sitter nära ett fönster.

Bild 1 av 3

Belkin gör klipp för att ansluta din iPhone till Mac, som kommer att finnas tillgänglig senare i år. (Bildkredit: Apple)

Bild 1 av 3

Studio Light-funktionen (ovan) i Continuity Camera efterliknar ett ringljus. (Bildkredit: Apple)

Bild 1 av 3

Apples Continuity Camera Desk View-läge är imponerande. (Bildkredit: Apple)

Bild 1 av 3

Ännu bättre är Desk View, som använder din iPhones ultravida lins för att samtidigt visa en frontvy av dig såväl som en toppvy av ditt skrivbord. Det är en imponerande visning av smartphone-bearbetning och mjukvarutrick, även om det ännu inte är klart hur bra bildkvaliteten kommer att vara.

Medan Apple har visat att Continuity Camera fungerar på FaceTime, kommer den också att fungera med alla MacOS-video- eller andra konferensappar som Zoom, Microsoft Teams, WebEx och mer. Apple säger att de också samarbetar med Belkin för att skapa tillbehör, tillgängliga "senare i år", som fästs på din Mac och håller den i perfekt vinkel.

Recension: Bättre än inbyggda webbkameror?

Även om vi bad Apple att förbättra webbkamerorna på sina MacBooks, är den här nya funktionen mycket vettig, även om den är lite mer klumpig än att bara ha en kraftfullare inbyggd kamera.

Baserat på Apples demos verkar Continuity Camera fungera ganska bra: Din Mac kommer tydligen automatiskt att upptäcka din iPhone och använda den som en kamera. Det verkar som att du inte ens behöver aktivera din telefon eller koppla in några kablar.

Naturligtvis måste vi se hur bra funktionen fungerar när den kommer senare i år, men funktionerna för beräkningsvideo verkar särskilt användbara. Studio Light-funktionen bör hjälpa till att lösa ett vanligt videosamtalsproblem: att ha en ljus bakgrund och ett underexponerat ansikte, medan skrivbordsvyn är enormt imponerande och mycket användbar om den fungerar som annonserat.

Kontinuitetskameran kommer inte att ersätta dedikerade webbkameror som Elgato Facecam över natten, eftersom dessa inkluderar kraftfulla linser och Sony Starvis-sensorer för att leverera en högkvalitativ upplevelse för innehållsskapare.

Men för den genomsnittliga personen som äger en Mac och en iPhone och är desillusionerad av sin nuvarande webbkameraupplevelse, kan Continuity Camera bli ett extremt populärt sätt att ringa videosamtal med vänner och kollegor.