Google Pixel 6 och Pixel 6 Pro är några av de bästa telefonerna på marknaden, som var och en får fyra stjärnor från oss och de telefoner som flera medlemmar i vårt team väljer, men tyvärr drabbades de av en förvånansvärt hög summa. problem.

Lyckligtvis har Google fixat de flesta problemen med Google Pixel 6 och Google Pixel 6 Pro genom Android OS-uppdateringar, eller åtminstone erbjuder en lösning medan den hittar en bättre lösning.

Nedan finns en lista över potentiella problem du kan stöta på med din Pixel 6, tillsammans med potentiella lösningar, om några.

Innehållsförteckning

Googles opålitliga fingeravtrycksläsare

Ett av de vanligaste klagomålen med Pixel 6 och Pixel 6 Pro är deras fingeravtrycksläsare, med rapporter om att den kan sluta fungera på ett antal sätt. Användare har hävdat att skannern kan gå sönder om du låter batteriet dö eller får skärmen reparerad och fingeravtrycksläsaren är generellt opålitlig.

Den goda nyheten är att de flesta skannerproblem har lösts genom uppdateringar, och det finns några bästa praxis du kan följa för att undvika problem.

(Bildkredit: TechRadar/John McCann)

Om du har problem med skannern, rengör din telefonskärm först och se till att du använder höger finger och en del av fingret; beroende på hur du har kalibrerat det kanske det inte känner igen ditt nummer om du placerar det i en vinkel. . Du kanske också vill se till att ditt skärmskydd inte orsakar några problem om du använder ett, eftersom vissa skydd kan påverka skannern.

Det enda problemet som Google ännu inte har åtgärdat är att fixering av din skärm också kan få fingeravtrycksläsaren att sluta fungera. Eftersom även Google-certifierade proffs har haft svårt att få skärmen utbytt utan problem, rekommenderar vi att du inte försöker reparera hemma; Istället, om du verkligen behöver byta ut telefonens skärm, se till att skicka den till en bra verkstad med en gedigen meritlista för att reparera Google Pixel 6-smarttelefoner.

döda pixlar

På tal om att fixa din telefonskärm, kan detta vara den enda lösningen om du märker kluster av svarta pixlar på skärmen.

Döda pixlar är inte ovanliga på telefoner, särskilt om du inte är försiktig, och tyvärr, om de har dykt upp på din Pixel 6, kan din enda lösning vara att byta ut skärmen. Med det sagt rekommenderar vi att du kontrollerar om din Pixel 6 eller Pixel 6 Pro kör den senaste versionen av Android-operativsystemet innan du skickar in din telefon för reparation. vissa användare har hittat döda pixlar som väckts till liv genom att bara installera en programuppdatering.

Andra Pixel 6-skärmproblem

Användare har också rapporterat ett antal andra problem med skärmen i Pixel 6-serien, där vissa hävdar att skärmen flimrar när man trycker på strömknappen medan telefonen är avstängd och andra rapporterar en grön nyans på skärmen.

Även om det inte finns några ord om en fix för den grönaktiga nyansen, har Google erkänt flimrandet - öppnas i en ny flik och säger att problemet kan uppstå om du inte trycker på strömbrytaren tillräckligt hårt för att slå på telefonen.

Företaget släppte en fix för detta i en mjukvaruuppdatering i januari, men om du fortfarande har problem, för att komma runt problemet, håll helt enkelt ned strömknappen tills din Pixel-telefon slås på.

Google Pixel 6 Pro

Pixel 6 Pros skärm ser bra ut när den fungerar korrekt (Bildkredit: Future/Google)

Automatisk rotation fungerar inte

Vissa användare klagar på att funktionen för automatisk rotation, som matchar telefonens skärm med telefonens stående eller liggande orientering, slutar fungera trots att den fortfarande måste aktiveras.

Tyvärr finns det ingen permanent fix från Google ännu, men vi och andra har funnit att den bästa lösningen är att starta om din telefon. detta verkar lösa alla problem med accelerometern och den borde börja fungera normalt igen.

Den automatiska ljusstyrkan är för mörk eller för svag

Vissa Reddit-användare rapporterar också att deras Pixel 6 eller Pixel 6 Pro kommer att fortsätta att justera skärmens ljusstyrka, utan att ändra den omgivande belysningen.

Det beror tydligen på att den automatiska ljusstyrkaalgoritmen lär sig hur mycket du gillar din telefon, så om du manuellt justerar ljusstyrkan när den sjunker till en nivå som inte är rätt för dig så borde den så småningom lära sig hur du gillar den.

Utöver det inkluderade en mjukvaruuppdatering från januari 2022 "allmänna förbättringar av adaptiv ljusstyrkerespons under vissa förhållanden", vilket förhoppningsvis kan innebära att den lär sig dina vanor på ett mindre påträngande sätt.

Laddar inte så snabbt

Google Pixel 6 Pro recension

(Bildkredit: LaComparacion)

Även om det från början uppgav att Google Pixel 6 och Pixel 6 Pro-smarttelefonerna skulle kunna återgå till halv effekt på 30 minuter med en 30W laddningskabel (säljs separat), har Google sedan dess bekräftat att ingen av enheterna bara kan stödja 30W laddning, men når runt 21W och 23W för Base- respektive Pro-modellerna.

Som sådan, om du är van vid att använda en telefon som stöder snabbare laddningshastigheter, kan du känna att Pixel 6:s batteri laddas i snigelfart i jämförelse.

Med det sagt kan du också upptäcka att det är något fel på strömkabeln. Eftersom Google Pixel 6 inte kommer med en laddningskabel måste du lita på tredjepartsalternativ; om den du väljer inte är lika snabb som de minsta 21W-hastigheterna som stöds av din enhet, kan laddningstiderna ta längre tid än förväntat.

Wi-Fi-samtal avbröts

Vissa Google Fi-kunder upptäcker att Wi-Fi-samtal inte fungerar på Pixel 6-linjen, men inlägg på Reddit tyder på att det här problemet i många fall verkar lösa sig med tiden, så tålamod kan krävas. .

Under tiden kan du ha tur om du slår på och av flygplansläget.

Google har också släppt en mjukvaruuppdatering som innehåller en "fix för problemet som inaktiverade samtalsfunktioner på vissa enheter eller nätverk under vissa förhållanden", vilket kan hänvisa till detta.

  • Vill du uppdatera din Pixel 6? Du kanske vill kolla in Google Pixel 7
Dela detta