Ubisoft har bekräftat att dess remake av Prince of Persia: The Sands of Time inte har avbrutits, utan har skjutits tillbaka utanför sitt 2023-fönster utan att erbjuda några ytterligare releasedatum.

Tillkännagivandet kommer efter att vissa farhågor väcktes när återförsäljare började ta förbeställningar för spelet. Förståeligt nog trodde många att detta var en indikation på att det oroliga spelet kunde ställas in. Men i ett uttalande till IGN (öppnas i en ny flik) sa Ubisoft att så inte var fallet och att Sands of Time-remaken fortfarande är i aktiv utveckling, och upprepade tillkännagivandet från maj (öppnas i en ny flik). ny flik ) att jobbet flyttades från Ubisoft Pune och Ubisoft Mumbai till Ubisoft Montreal.

"Prince of Persia: The Sands of Time Remake kommer nu att utvecklas av Ubisoft Montreal," sa Ubisoft till IGN. "Vi är stolta över det arbete som utförts av Ubisoft Pune och Ubisoft Mumbai, och Ubisoft Montreal kommer att dra nytta av deras lärdomar när det nya teamet fortsätter att arbeta för att leverera en fantastisk ny release."

Det är "som ett resultat" av detta beslut, tillade Ubisoft, att "det inte längre är inriktat på en FY23-release och spelet har avnoterats. Om spelare vill avbryta sin förbeställning, rekommenderas de att kontakta sin återförsäljare." kommer att uppdateras om projektet allt eftersom utvecklingen fortskrider."

Som de som ivrigt har väntat på släppet av nyinspelningen av Prince of Persia: The Sands of Time, är det inte första gången som spelet har försenats på obestämd tid.

När Sands of Time ursprungligen tillkännagavs 2020, riktade sig Sands of Time på en release i januari 2021, som sedan flyttades tillbaka till mars, som sedan flyttades tillbaka till "ett senare datum". I oktober 2021 rapporterades det att spelet tittade på ett fönster 2022 till 2023. Nu, utan något nytt releasefönster i sikte, ser det ut som att vi kan vänta ett tag.

Analys: gå ner för nu

Även om nyinspelningen av Prince of Persia: The Sands of Time hade varit i bättre form, är det osannolikt att vi skulle ha fått en uppdatering från Ubisoft i somras, eftersom förlaget bekräftade för Axios (öppnas i en ny flik) att det inte gjorde det. t har planer på en dedikerad showcase på E3 i juni.

Ubisoft är vanligtvis ett ganska tillförlitligt namn för någon form av sommarshowcase, men som tur är förväntas det inte stänga ute 2022 helt, och säger till Axios att de planerar att göra något "senare i år". Det är oklart om andra Ubisoft-titlar kan visas i tredjepartsshower, som öppningskvällen för Summer Game Fest.

Sands of Time-remaken är inte det enda långvariga Ubisoft-projektet att se fram emot uppdateringar från, med titlar som Beyond Good and Evil 2 och Skull and Bones som fortsätter att fascinera.

Ubisoft är naturligtvis inte den enda utgivaren som väljer att inte strömma i sommar, eftersom EA också meddelade att dess årliga EA Play Live inte kommer att genomföras eftersom "i år står saker och ting inte i linje för att visa dig allt." På en date

Men mellan Summer Game Fest den 9 juni, Future Games Show den 11 juni och Xbox och Bethesda Showcase och PC Gaming Show (öppnar i en ny flik) den 12 juni, finns det fortfarande mycket att se.

Dela detta