(* 1 *)

DOGE, den inhemska kryptovalutan i Dogecoin-blockkedjan, fortsätter att konsolideras nära 0,10 € per token, trots en ökning i handelsvolymer sedan början av veckan. Enligt CoinGecko var Dogecoin-handelsvolymerna runt 800 miljoner dollar under de senaste 24 timmarna. Samtidigt, enligt TradingView som citerar utbytesdata från Binance, nådde antalet Dogecoin-tokens som handlades på måndagen sin högsta nivå sedan i onsdags på mer än 134 miljoner.

Jämfört med Dogecoin-handelsvolymerna innan Elon Musks nyligen förvärvade Twitter i slutet av oktober är detta högt. Före förvärvet varierade Binances handelsvolymer (enligt TradingView) regelbundet mellan 10 och 30 miljoner tokens per dag. Men jämfört med de senaste veckorna, när de dagliga handelsvolymerna uppgick till hundratals miljoner tokens, var måndagens volymer inget utöver det vanliga. Detta beror på att normala volymer är förenliga med Dogecoin-priskonsolidering - handelsvolymer ökar vanligtvis tillsammans med stora prisrörelser.

Prisförutsägelse: DOGE drar tillbaka mot 0.09 €?

Dogecoins hausseartade momentum, som nådde nya flerveckorshöjder över €0,11 på måndagen, verkar ha mattats ut. DOGE/USD är inte längre i en tydlig uppåtgående trend, som det var för några dagar sedan. Under de närmaste dagarna kan kryptovalutor konsolideras tillsammans med bredare marknader utan att några betydande makrouppdateringar förväntas.

DOGE/USD kan lätt återgå till stöd på €0.09-området, som fungerade som nyckelmotstånd i augusti och mitten av november (och nu kan bli stöd), och det är också där de 21- och 50-dagars glidande medelvärdena finns.

Dela detta