Bitcoin (BTC), den mest värdefulla kryptotoken, har under de senaste dagarna underpresterat, vilket kan tillskrivas FTX-konkursen, som påverkade kryptomarknaden och bidrog till förlusterna av Bitcoin, som noterade en nedgång på cirka 20%. sju dagar att handla på €16,789 XNUMX-nivån.

BTC föll till en tidig session som låg på €15 872 innan den steg till en högsta av € 16 864. Utöver den baisseartade kryptomarknaden har den senaste tidens uppgångar i den amerikanska dollarn, som steg mot euron och pundet på måndagen, bidragit till att sänka BTC-priserna.

Ethereum (ETH), Dogecoin (DOGE), Solana (SOL) och Litecoin (LTC) är andra välkända kryptovalutor som hamnade i minus.

Däremot sågs starka kommentarer från Twitters vd Elon Musk som en av nyckelfaktorerna som hjälpte BTC att begränsa sina djupaste förluster.

Elon Musk, vd för Twitter

På grund av långvarig marknadsvolatilitet efter FTX-kraschen förra veckan, började Bitcoin (BTC) veckan att handlas under €17 000. Efter FTX-kraschen kämpade marknaden för att hitta stöd; BTC handlades på denna nivå under hela dagen.

Twitters vd Elon Musk uttryckte sin åsikt om myntet, vilket fick det att avvika från sin nuvarande stödnivå på 15,800 XNUMX €. Musk svarade på Jason Calacanis tweet genom att säga, "BTC kommer att bli bra, men vintern kan vara hård."

Krypto björnmarknad

Sedan början av veckan har bitcoinmarknaden underpresterat. Bitcoin, världens största och mest välkända kryptovaluta, föll med nästan 5% idag och handlas till €16 103 när helgens nedgång i kryptovalutavärden fortsätter.

Enligt de senaste uppgifterna är det totala värdet av alla kryptovalutor som för närvarande är i omlopp 845 miljarder euro, ungefär 5 % under 1 biljon euro. Priset på Ether, den näst största kryptovalutan och en medlem av Ethereum-nätverket, föll med mer än 6% till 1,191 XNUMX €.

Dela detta