Under vår asiatiska session Bitcoin-prisförutsägelse förutspådde vi att BTC skulle falla ytterligare för att slutföra en 61,8% Fibonacci-retracement till €17,440 17,500 innan rally. BTC föll till handel nära €XNUMX XNUMX; att stänga ljus över denna nivå kan utlösa en hausseartad studs.

Aggressiva räntehöjningsbeslut från FOMC och Fed kan vara en av huvudorsakerna till en baisseartad Bitcoin-trend.

Efter att ha sett inflationen stiga höjde Federal Reserve räntorna igen på onsdagen till 4,5%. Feds ränteprognos kan vara mer optimistisk än väntat. Nästan alla styrelseledamöter är överens om att en ränta på strax över 5 % är rimlig för det kommande året.

Även om Powell erkände att ingen kan förutsäga när en lågkonjunktur kommer, har Federal Reserve varit mer aggressiv än många förväntat sig. Fed-nyheterna verkade ha en negativ inverkan på marknaderna och bitcoin. En hökaktig Fed kan orsaka en tillfällig försäljning på marknaderna som den ser ut.

ECB följer Fed och höjer räntorna till 2,50 %

Utöver Federal Reserve beslutade Europeiska centralbanken (ECB) att höja sin huvudränta med bara en kvarts procentenhet, från 1,5 % till 2 %, under sitt möte på torsdagen.

Dessutom, från och med mars 2023, räknar företaget med att minska sin balansräkning med i genomsnitt 15 miljarder euro (16 miljarder USD) varje månad fram till slutet av andra kvartalet 2023.

Kryptovalutamarknaderna är fortfarande dystra på grund av FOMC:s hökaktiga hållning, men det har skett en del positiv utveckling som kan pressa priserna högre.

Hong Kong Exchange lanserar Bitcoin ETF:er och Ether Futures i morgon

Nästa fredag ​​(16 december) kommer Hongkongs aktiemarknad att vara värd för lanseringen av två börshandlade fonder (ETF) som spårar USA-noterade bitcointerminer. Dessa produkter kommer att vara den första börshandlade fonden (ETF) i Asien att hålla bitcoin och eter som underliggande tillgångar.

En Reuters-rapport säger att ETF:erna kommer att spegla resultatet för terminskontrakt som handlas på Chicago Mercantile Exchange. CSOP Bitcoin Futures ETF och CSOP Ether Futures ETF samlade in totalt $73,6 miljoner, där den förstnämnda stod för $53,9 miljoner av den summan.

CSOP Asset Managements chef för kvantinvesteringar Yi Wang ser flytten som ett bevis på att Hongkong har hållit kursen på sin kryptoresa.

Trots den senaste tidens likviditetsproblem som påverkar flera kryptovalutabörser, fortsätter Hongkong att stödja tillväxten av virtuella tillgångar, vilket framgår av lanseringen av två dedikerade kryptovalutabörshandlade fonder (ETF)-produkter.

Låt oss ta en titt på den tekniska sidan av marknaden!

bitcoin pris

Det nuvarande priset på Bitcoin är €17 474 och handelsvolymen 24 timmar är €25 miljarder. BTC-priset har fallit mer än 3% sedan igår. Bitcoin handlas negativt, även om det bröt över en avgörande motståndsnivå runt €18,150 18,000. Bitcoin föll dock under €XNUMX XNUMX-nivån efter nyheterna om räntehöjningar från Fed och ECB. Detta tyder på att försäljningstrenden kan fortsätta.

Ledande tekniska indikatorer som Relative Strength Index (RSI) och Moving Average Convergence Divergence (MACD) är för närvarande positiva, vilket indikerar att Bitcoin-priset kan röra sig högre efter att ha slutfört €Fibonacci retracement.17,440 XNUMX.

Bitcoins nästa stora motståndsnivå är €18,125 18,600; ett avbrott över denna nivå kan leda till mer vinst och ett pris på €XNUMX XNUMX.

Dela detta