Den 29 november förblev Bitcoin-prisprognosen baisse under motståndsnivån på €16,650 XNUMX, eftersom "risk off"-sentimentet fortsatte att dominera de globala finansmarknaderna. BlockFi är det senaste offret för FTX-kollapsen och är en långivare i det oroliga kryptovalutaområdet som ansökte om konkurs.

BlockFi och åtta dotterbolag ansökte om kapitel 11-konkurs i en amerikansk konkursdomstol i New Jersey den 28 november. Ansökan kommer att tillåta företaget att stabilisera sin verksamhet och slutföra ett omfattande omstruktureringsavtal som maximerar värdet för alla kunder och andra intressenter.

Innehållsförteckning

BlockFi-konkurs – snabb granskning

BlockFi, ett New Jersey-baserat företag, sa att det var skyldigt pengar till mer än 100.000 275 fordringsägare. Som den näst största fordringsägaren noterade man FTX, en kryptovalutabörs, före XNUMX miljoner euro.

I början av 2022 hamnade BlockFi i problem på grund av ett kraftigt fall i kryptovalutapriserna, vilket ledde till kunduttag och Singapore-baserade Three Arrows Capitals likvidation av tillgångar.

Under sommaren fick företaget en kredit på 400 miljoner euro från FTX, vilket hjälpte låneföretaget att undvika konkurs. Men den 11 november ansökte FTX om konkurs.

I USA kan ett företag ansöka om kapitel 11 i konkurs för att omstrukturera sina skulder medan de verkar under domstolsövervakning. Nyheten om att kryptovalutalångivaren BlockFi ansökte om konkurs fick värdet på BTC/USD att falla.

Singaporebankers bitcoinexponering "försumbar" men föremål för högre riskvikt

Singapores chefsminister Tharman Shanmugaratnam sa den 28 november att landets banker måste hålla 125 euro i kapital för varje 100 euro exponering mot riskabla kryptotillgångar som Bitcoin (BTC) och Ethereum (ETH).

I ett skriftligt svar till Singapores parlament hävdade Shanmugaratnam att singaporeanska banker har "försumbar" exponering mot kryptovalutor. Enligt ministern för Monetary Authority of Singapore (MAS) var exponeringen "mindre än 0,05 % av deras totala riskvägda tillgångar."

Shanmugaratnam avslöjade Singapores aktiva deltagande under Basel Committee on Banking Supervision (BCBS) för bankers exponering mot kryptovalutor. Gruppen bör leverera sin slutliga ram i slutet av året, tillade han.

Bitcoin-exponeringen kommer att öka om Singapore lockar fler kryptospelare, vilket kommer att gynna BTC/USD-priset.

Binance PoR-revisionsprocess

Enligt Binances vd Changpeng "CZ" Zhao överför företaget enorma mängder bitcoin som en del av sina proof-of-reserve (PoR) revisioner. Enligt en rapport från Whale Alert satte Binance in 127 351 Bitcoins på totalt mer än 2 miljarder euro till en oidentifierad plånbok den 28 november.

Den massiva Bitcoin-transaktionen utlöste snabbt FUD, eller rädsla, osäkerhet och tvivel, i hela samhället, och många påpekade att Binance överförde en förmögenhet av BTC i en enda transaktion.

CZ meddelade sedan på Twitter den 28 november att den väsentliga transaktionen var en del av Binances PoR-revisionsprocess. Han uppmanade också samhället att förbli lugna och ignorera ryktena.

bitcoin pris

Det nuvarande priset på Bitcoin är €16 420 och handelsvolymen 24 timmar är €25 miljarder. Under de senaste 24 timmarna har BTC/USD-paret hoppat med mer än 1,5%, medan CoinMarketCap för närvarande har topplaceringen med ett live-börsvärde på €315 miljarder, mot €344 miljarder för de sista 24 timmarna av den asiatiska sessionen. Den har en total tillgång på 21 000 000 BTC-mynt och en cirkulerande tillgång på 19 218 643 BTC-mynt.

Dela detta