Bitcoin handlas för 17,765 14 € under den asiatiska sessionen den 1,300 december, eftersom investerare verkar prissätta de svagare än väntade amerikanska KPI-siffrorna. På samma sätt bröt Ethereum över €XNUMX XNUMX-strecket när den försvagade amerikanska dollarn ökade efterfrågan på kryptovalutor.

Stora kryptovalutor handlades i det gröna i början av den 14 december, med värdet på den globala kryptomarknaden som steg med 2,52 % till 870 miljarder dollar dagen innan. Under de senaste 790 timmarna ökade den totala volymen på kryptomarknaden med 24% till 52,60 miljarder dollar.

Den totala DeFi-volymen ligger för närvarande på 2940 miljarder dollar, vilket motsvarar 5,49% av den totala 24-timmarsvolymen på kryptomarknaden. Den globala volymen för alla stablecoins är nu 53.260 miljarder dollar, vilket motsvarar 99,53% av den totala 24-timmarsvolymen på kryptomarknaden.

Låt oss ta en titt på de bästa 24-timmars altcoin vinnarna och förlorarna.

Aktuella förväntningar på FOMC och Fed i USA

I slutet av sitt två dagar långa policymöte på onsdagen väntas Federal Reserve höja räntorna med en halv punkt, vilket signalerar ett mindre aggressivt tillvägagångssätt från centralbanken när bevis dyker upp på att inflationen kan minska. Det är fortfarande ingenting, särskilt jämfört med de kvartspoängshöjningar som tillkännagavs vid de senaste fyra Fed-mötena.

Ändå är det en kraftig ökning som kommer att drabba miljontals amerikanska företags och hushålls besparingar genom att göra det dyrare att låna till saker som hus, fordon och andra förnödenheter än vad det annars skulle bli. .

Fed:s förväntade drag skulle höja räntan med vilken banker tar ut varandra för övernattlån till mellan 4,25 och 4,5 %, den högsta nivån sedan 2007.

När Federal Reserve släpper sina ekonomiska utsikter i sin sammanfattning av ekonomiska prognoser på onsdag kommer investerare att ägna stor uppmärksamhet. Och de kommer att lyssna på Powells presskonferenser för att få en uppfattning om vad de kan förvänta sig, även om de kan bli besvikna.

Inverkan på kryptovalutamarknaden

Med 0,50% räntehöjning kunde vi se en nedgång på kryptovalutamarknaden, men det kommer sannolikt att vara tillfälligt och priserna kommer att återgå till där de var tidigare. Med det mesta av räntehöjningen på 0,50 % redan inprisad är det osannolikt att marknaden kommer att visa betydande prisrörelser om inte Fed överraskar med en räntehöjning på 0,75 % eller 0,25 %.

bitcoin pris

Det nuvarande priset på Bitcoin är €17,755 24 och handelsvolymen 26 timmar är €3,5 miljarder. BTC/USD-paret har ökat med nästan 24 % under de senaste 341 timmarna, medan CoinMarketCap för närvarande innehar topplaceringen med ett live-börsvärde på XNUMX miljarder euro.

Dela detta